kkrawat Opublikowano 6 Czerwca 2009 Opublikowano 6 Czerwca 2009 witam mam zamiar zmienić kółka w mojej a4 - teraz seria 16" pięcioramienne na takie jak w temacie ale..no właśnie patrzyłem na wagę tych felg i okazuje sie, że są cięzkie - ponad 12kg/sztuka :/ Ma ktoś doświadczenia z Avusami ? albo wie jak waga felgi wpływa na trakcje no i czy te ponad 12kg to bardzo dużo? I jeszcze jedno - mam też na oku BBS ale są to 17" na 8" szerokie i ET35 - wejdą do B5 Avant czy będą wystawały poza błotniki ewentualnie tarły wewnątrz?? pozdrawiam
ksiadz99 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Opublikowano 6 Czerwca 2009 kolego ty sie nie masz czym zamartwiac tylko waga felg? szukaj odpowiedniego kompletu i kupuj dla mnie S4 > BBS
Dibo Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 I jeszcze jedno - mam też na oku BBS ale są to 17" na 8" szerokie i ET35 - wejdą do B5 Avant czy będą wystawały poza błotniki ewentualnie tarły wewnątrz?? Będą Ja bym wziął BBSy
kkrawat Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2009 hmmm...Dibo ale jak będą poza obrysem auta to kicha..nie chcę hardcoru żadnego max to tylko do krawędzi błotnika..
Dibo Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 hmmm...Dibo ale jak będą poza obrysem auta to kicha..nie chcę hardcoru żadnego max to tylko do krawędzi błotnika.. Nie będą poza obrysem samochodu Jaką oponkę chcesz na to naciągnąć ?
Yelo Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Nie przejmuj się masą felgi przy takim motorze Ja mam podobnej wagi (o ile nie cięższą) 17'' ori i żyję przy 1.6 Avus to ciężka, masywna felga, a co za tym idzie wytrzymała. Dodatkowo jak chcesz spokojnie upiększyć auto, to będzie pasować dużo lepiej od BBSów.
keżor Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 felgi z S4 są mega wytrzymałe , ale faktycznie ciężkie jak cholera. jak ja ważyłem swoją felge to mi wyszło 12,8 także jak chcesz lekką i wytrzymałą to tylko OZ superleggera lub ultraleggera , waga 17" ~7,2kg
kkrawat Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2009 Oponki na to pójdą 225/45. Wiem że oz super i ultra są lekkie - w civicu mam białe speedline corse też lekkie - ale cena jest lekko zaporowa a avusy moge mieć za +- 1000plnów.
ksiadz99 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 avusy moge mieć za +- 1000plnów. z oponami? ja bym sie nie zastanawial, ladna felga i pasuje do B5
ykk Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Oponki na to pójdą 225/45. Wiem że oz super i ultra są lekkie - w civicu mam białe speedline corse też lekkie - ale cena jest lekko zaporowa a avusy moge mieć za +- 1000plnów. Brac, bez zastanowienia. Nie beda Ci odpowiadac to pogonisz..
Dibo Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 avusy moge mieć za +- 1000plnów. z oponami? ja bym sie nie zastanawial, ladna felga i pasuje do B5 Cena dobra także bierz
kkrawat Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2009 No i będą AVUSy już zaklepane do odbioru
Rekomendowane odpowiedzi