Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Czy pod felgi 17' wejdą tarcze 347mm ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

hamulce się skończyły, tak coś czułem że tor kielce mi nie pomoże w przedłużaniu żywotności :naughty:

reasumując wracam do tematu, jak mi się uda zrobić upgrade 320 na 345mm dam znać i opiszę co i jak :wink4:

Opublikowano

A czy ja majac tarcze 321mm i zacisk dwu-tłoczkowy zaloze na ten zacisk tarcze z S4 B6??

Opublikowano

A czy ja majac tarcze 321mm i zacisk dwu-tłoczkowy zaloze na ten zacisk tarcze z S4 B6??

Nie

Opublikowano

hamulce się skończyły, tak coś czułem że tor kielce mi nie pomoże w przedłużaniu żywotności :naughty:

reasumując wracam do tematu, jak mi się uda zrobić upgrade 320 na 345mm dam znać i opiszę co i jak :wink4:

Ja tak zrobiłem.

kola.jpg

Najpierw miałem 288 potem 320 a teraz 345 z s4.

320 mi się przegrzewały...

ham.jpg

Wszystko wchodzi p&p. 17' ori wchodzi bez problemu. Sprawdzaliśmy razem z turdzim na moim samochodzie.

Szukaj zestawu z s4 bo tak jak pisał Jarol tarcze z s6 nie pasują (tak samo jak tarcze z a6 3.0 tdi nie pasują do a4 3.0 tdi)

Pozdrawiam

[br]Dopisany: 15 Październik 2009, 22:57_________________________________________________warto... tutaj filmik jak hamują...

Opublikowano

No to ze 321mm sie przegrzewaja to ja wiem :decayed: hamulce bede zmieniac w przyszlym roku i sie zastanawiam czy nie lepiej zapodac S4 B6 co myslicie???

Opublikowano

a nie lepiej w ogóle 6 tłoczkowe od porsche 345-355mm? sid takowe sprzedaje http://www.allegro.pl/item746231621_hamulce_porsche_audi_a4_s4_a6_s4_vw.html

Ja właśnie coś takiego rozważam na wiosnę... zobaczę tylko jak to wygląda z ekonomicznego punktu widzenia..

Opublikowano

a nie lepiej w ogóle 6 tłoczkowe od porsche 345-355mm? sid takowe sprzedawał niedawno podobno pasują p&p i nie ma problemu z żadna 17" ponieważ 6 tłoczkowe zaciski są mniejsze. Ja właśnie coś takiego rozważam na wiosnę... zobaczę tylko jak to wygląda z ekonomicznego punktu widzenia..

Tak kolego hamulce sa super ale cena 3000zł to nie dla mnie :kwasny: Ja mam tylko 265km i nie potrzebuje hamulcy jak do małej ciezarówki tylko takie ktore sie nie przegrzewaja za szybko
Opublikowano

moc samochodu przy hamowaniu nie za bardzo ma znaczenie :wink4: (tak wiem o co Ci chodzi) ważniejsza jest masa samochodu jaki chcesz wyhamować... faktycznie koszt jest spory :kwasny: a ktoś się orientuje ile zestaw od s4? Siemian?

Opublikowano

Ja dorwałem zaciski za 700zł plus tarcze klocki z Ate za 950zł.

Myslałem nad tym zestawem z Porsche, ale po przemyśleniach doszedłem do wniosku że po pierwsze mnie na to nie stać a po drugie z ekonomicznego punktu widzenia napewno bardziej opłacałny będzie zestaw z s4, który i tak za***iście hamuje.

Wymieniam klocki co 8-10 tys. km. Do zacisków z s4 klocki z Ate kosztują mnie 320zł... Do zacisków z Porsche musiałbym zapłacić pare razy tyle...

Opublikowano

przekonałeś mnie, że nie warto inwestować w te heble od porsche... duża jest różnica po przesiadce z 320? ps gdzie dorwałeś zaciski? czy coś więcej wymieniałeś przy swapie jak osłona tarczy itp? czy wystarczy zacisk i tarcza(+klocek)?

Opublikowano
  • Autor

KENOiX widzę że podażamy tą samą drogą, z tym że mnie już się świeci kontrolka więc wiele czasu nie mam, ale mam dokładnie te same myślenice, jak zdobyć sam zacisk w rozsądnych pieniądzach :gwizdanie:

poruszyłem nawet znajomości w aso audi [auta rozbite itd] i jak narazie bez efektów :disgust:

nasze auta są cieżkie, tak więc kazdy mm więcej się przyda :wink4:

mój znajomy poszedł inna drogą zakupił do swojej a6 3.0tdi zestaw mtm, ale mi przeszło gdy podał mi ceny..500eu tarcze, 300eu klocki, 100eu jakieś sruby.. :naughty:

fakt że auto hamuje tak że moje przy nim to 50wagonowy skład kolejowy :kox:

reasumując coś za coś, ale jednak pozostane na chwilę obecną przy nisko budżetowym projekcie s4 :>

Opublikowano

KmK no to szukamy zestawów do update'u swoich hebli, jakbyś coś znalazł pierwszy daj znać jak ja coś znajdę to także się odezwę. Co prawda u mnie jeszcze trochę wytrzymają przynajmniej do wiosny... ale już wole zacząć się rozglądać...

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

KENOiX jasne, jak tylko coś znajdę zaraz dam znać co gdzie i za ile :>

dokładnie tak samo powinienem był zrobic..

najwyżej będę upalał auto żony :decayed:

jest jeszcze jedno wyjście ale pozbawione kompletnie sensu i logiki, czyli dokupić np w aso uchwyt pasujący do zacisku i tarczy od s4 ale sam uchwyt kosztuje ~600 w zwyż..

efekt działąnia w zasadzie taki sam ale nie ma zacisku z napisem s4 i brak polakierowania na czarno :disgust:

Opublikowano

Tarcza wystaje ok. 1 cm ponad osłone więc zostawiłem ją... Można wymienić ale myśle że nie ma sensu. I tak jest w 90% osłonięta... Czy róznica po presiadce z 320mm jest duza...? Powiem tak. Dużo większa niż się spodziewałem...

Autko naprade hamuje i trudno przegrzać hamulce. Zresztą widać to chyba na filmiku powyżej...

Mnie się nie udało ich przegrzać jeszcze a podobno jestem barrrrdzo zdolny :> :>

Zresztą ostatnio jechalem z kolegą który był dwa lata temu mistrzem polski w wyscigach i powiedział że zmieniam biegi i hamuje tak jak on w trakcie wyścigu i dziwi się jak to auto przejechało 60kkm. bez poważniejszych usterek :) , więc hampli nie oszczędam.

Co wymieniałem...

Dorwałem kompletne zaciski (zacisk, mocowanie spręzynka) na allegro za 700zł (chociaż sprzedawca sam mi powiedział że po przemyśleniu podał m iza niską cene i biąrąc pod uwage w jakim stanie są te zaciski i jak je trudno dostać, powinien wziąc conajmniej 1000zł...

Do tego dokupiłem tarcze Ate i klocki Ate za ok. 950zł. i jest istne miodzioooo.... :> :> :>[br]Dopisany: 17 Październik 2009, 02:54_________________________________________________sam przeglądam allegro conajmniej 2 razy dziennie. Jak znajde coś ciekawego to oczywiście podeśle link :)[br]Dopisany: 17 Październik 2009, 02:56_________________________________________________Ostatnio troche się interesowałem w temacie i powiem wam szczerze że jak kupowałem moje zaciski to nie wiedziałem że jest to tak cięzki temat (rzekłbtm rarytasik) :> :> :>

Opublikowano

sam przeglądam allegro conajmniej 2 razy dziennie. Jak znajde coś ciekawego to oczywiście podeśle link

Wiec jest nas trzech.Ja tez prosze o jakies info jak cos znajdziecie.

Opublikowano

Czterech... Zieluch też poluje na takie hamulce :naughty::decayed:

Opublikowano

Zresztą ostatnio jechalem z kolegą który był dwa lata temu mistrzem polski w wyscigach i powiedział że zmieniam biegi i hamuje tak jak on w trakcie wyścigu i dziwi się jak to auto przejechało 60kkm. bez poważniejszych usterek :) , więc hampli nie oszczędam.

To ja myślę, że taniej cię wyjdzie zapisać się na kurs nauki jazdy. Np SJS i nauka jazdy defensywnej. A potem I stopień i II stopień.

I nie piszę wcale tego złośliwie.

Opublikowano

Ale ja to doskonale wiem. Tyle że ja tak lubie jezdzić. A puki nie dzieje się nic strasznego z autem to pewnie będe tak jezdził...

Opublikowano
  • Autor

jutro coś będę więcej wiedział z jednego źrodła, jeśli okaże się że info będzie pozytywne, postaram się załatwić pozostałej trójce.

Jak sie nie uda to się zaczną schody :disgust:

i nie OT mi tu, na tematy jazdy rozwodzimy się w innych tematach :tongue4:

Opublikowano

Nie prościej zakupić komplet

- tarcze przód nawiercane wentylowane Zimmermann Sport

- tarcze tył [nawiercane/wentylowane lub nie] Zimmermann Sport

- klocki Ferodo DS Preformance

ten zestaw naprawde daje rade w mojej A6 C5 2.8Q [193PS]

Wczesniej jezdzilem na ori ATE i porownując ATE a ZIMMER + FERODO = miody