Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowe zasady egzaminowania na Prawo Jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Powraca "zielony listek", który świeżo upieczeni kierowcy będą musieli naklejać na szyby samochodu przez pierwsze dwa lata okresu próbnego."

Taki kierowca pożyczy auto od taty, mamy czy babci i musi listek kleić na szybie :shocked:

Opublikowano

Nie no bez przesady, to by 80% aut z listkami jeździło. Jak będzie na siebie rejestrował to liścia mu zarzucą.

Opublikowano

A czyli jednak 65% młodych kierowców będzie jeździła bez liścia :przebiegly:

Opublikowano

No na to wychodzi. I będzie dalej szaleć tatusiowozem.
Opublikowano

W życie wchodzi również obowiązek posiadania odpowiedniego prawa jazdy na skutery i quady, co ograniczyć ma liczbę wypadków z udziałem dzieci.

Wreszcie cos rozsądnego wprowadzą :good: , bo juz nie mogłem z tymi skuterami, jeżdzą tym jak rowerami, nawet pod prąd potrafią, czy tam na zakaz skrętu(to mi sie niedawno zdarzyło że by we mnie małolat wjechał) :wallbash:

Opublikowano

nie każdego stać na własny samochód!! (tym bardziej jak jest młody i się uczy)

ogólnie wydaje mi się niesprawiedliwe że kategoria A2 jest od 24 lat czyli jesteś pełnoletni ale masz jakieś ograniczenia :thumbdown: wg. mnie to dyskryminacja

rozumiem że dużo młodych ginie na motorach ale to ich sprawa równie dobrze dużo młodych wiesza się lub w inny sposób popełnia samobójstwo ale nie zakażą sprzedawania lin od 24 lat każdy ma swój rozum głównie ludzie się cieszą ale zapominają że oni te zmiany wprowadzili głównie dla siebie kryzys małolaty będą musiały pozdawać na skutery młodzi zamiłowani w 2-kołowcach przyjdą jeszcze raz zdawać jak skończą 24 lata tu kasa tam kasa "ssać baranów"

Opublikowano

Akurat fakt zdawania prawka przez małolatów na skutery jest dobrym posunieciem, bo w końcu wypieli sie troche tego na ulicach(ciszej bedzie :kox: bo te pierdziawki to maxymalnie juz hałasują :polew: ) U mnie w małym miasteczku jak sie zbierze gang 14-16letni to jeżdzą w 10 po ulicy jak rowerami :thumbdown: Wiec ja sie tam ciesze ze zrobia te ograniczenia

Opublikowano

Akurat fakt zdawania prawka przez małolatów na skutery jest dobrym posunieciem

Jak pomyślę jaką sprawność fizyczną te dzieciaki na skuterach będą miały za 30 lat...

Kiedyś dojeżdżało się rowerem, było trochę ruchu, a teraz lenistwo i brak ruchu.

Opublikowano

Akurat fakt zdawania prawka przez małolatów na skutery jest dobrym posunieciem

Jak pomyślę jaką sprawność fizyczną te dzieciaki na skuterach będą miały za 30 lat...

Kiedyś dojeżdżało się rowerem, było trochę ruchu, a teraz lenistwo i brak ruchu.

Dokładnie :good: Mam kolege który pracuje w sklepie rowerowym,w którym aktualnie wiecej stoi skuterków niż tych rowerów :polew: :polew:

Opublikowano

rozumiem że dużo młodych ginie na motorach ale to ich sprawa równie dobrze dużo młodych wiesza się lub w inny sposób popełnia samobójstwo ale nie zakażą sprzedawania lin od 24 lat

Zapomniałeś kolego o jednym fakcie jak się koleś powiesi to Tobie się nic nie stanie tylko jemu ale jak Ci małolat wyskoczy na skuterku i będziesz chciał go ominąć to on będzie sobie chodził a Ty będziesz leżał w szpitalu albo co najgorsze na cmentarzu a tak niejednokrotnie się zdarza.
Opublikowano

nie każdego stać na własny samochód!! (tym bardziej jak jest młody i się uczy)

Nie o to chodzi :wink4: chodzi o to że wprowadzenie listka i tak nie zda w 100% egzaminu bo jak ktoś będzie jeździł autem od ojca to wątpię żeby ten pozwolił sobie przykleić takowy listek

ogólnie wydaje mi się niesprawiedliwe że kategoria A2 jest od 24 lat czyli jesteś pełnoletni ale masz jakieś ograniczenia :thumbdown: wg. mnie to dyskryminacja

Wydaje ci się to dyskryminacją bo 20 lat masz dopiero :wink4: Ja też żeby wyrobić sobie pozwolenie na broń (w celach sportowych) musiałem czekać swego czasu do osiągnięcia 21 roku życia i przeżyłem :rolleyes:

rozumiem że dużo młodych ginie na motorach ale to ich sprawa

Jak będziesz miał syna i będzie on chciał sobie kupić jakiś fest mocny ścigacz bo będzie miał 18 i trzy miesiące temu zdał prawko to raczej nie będziesz tak mówił (a ty mu zabronić nie będziesz mógł bo będzie miał już 18)

równie dobrze dużo młodych wiesza się lub w inny sposób popełnia samobójstwo ale nie zakażą sprzedawania lin od 24 lat

Liną raczej nikogo innego nie zabijesz a o wypadkach na motorach sporo się już nasłuchałem :thumbdown:

małolaty będą musiały pozdawać na skutery

I tu się zgodzę z poprzednikami bo większości z tych gówniarzy wydaje się że jak jadą piździkiem to cała droga ich i w ogóle nie patrzą na przepisy :angry: sam bym z chęcią połowie pozabierał możliwość wsiadania na skuter

młodzi zamiłowani w 2-kołowcach przyjdą jeszcze raz zdawać jak skończą 24 lata tu kasa tam kasa "ssać baranów"

Z tym się zgodzę jak zwykle pod względem finansowym straci na tym społeczeństwo a nie państwo :sick3: