Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty wrocławskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czyli kupić B7 po gongu i szczepić AFN :naughty:

O panie, to już nie ta masa, nie to spasowanie tajli :whistling: jakieś 300kg+ różnicy?

Dlatego ja dziś odchudziłem b7 o katalizator :D

jak zaspawasz bagażnik to jeszcze będzie mniej palił o litr:grin:

---------- Post dopisany at 21:09 ---------- Poprzedni post napisany at 21:08 ----------

mówie o odcinku od odpalenia zimnego auta po zgaszenie go po 5kilometrach i odczycie sredniej z kompa:

2.0tdi - okolo 8l

1.8T q - okolo 9.5l

i dalej trasa 200km

moje b7 okolo 8l

2.0tdi okolo 6-6.3l

TO to 2.0 TDI jest rozyebane jak tyle pali :polew:

---------- Post dopisany at 21:10 ---------- Poprzedni post napisany at 21:09 ----------

czyli kupić B7 po gongu i szczepić AFN :naughty:

nie rób ulepów :facepalm: to nie klocki lego

• Odpowiedzi 32,3 tys.
  • Wyświetleń 1,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Pany jak już mówimy o spalaniu to mi się udało na jednym zbiorniku trzasnąć 1100km ale to full trasa :wink: na mieście 650km to standard :decayed:

Ja po mieście ponad 700 robiłem, ale moja noga jest znana... Także tego.

Opublikowano

dlatego jak czytam temat na tym forum o spalaniu silnika AFN to wszystkim tak mało pali a przychodzi co do czego to i tak wynosi 7-8 litrów na 100 km a ttym bartdziej jak mają fury po modzone tłudto czyli program plus większe wtryski turbina od AWX i on mi powie że pali 6 litrów chyba k**wa oleju

Opublikowano
dlatego jak czytam temat na tym forum o spalaniu silnika AFN to wszystkim tak mało pali a przychodzi co do czego to i tak wynosi 7-8 litrów na 100 km a ttym bartdziej jak mają fury po modzone tłudto czyli program plus większe wtryski turbina od AWX i on mi powie że pali 6 litrów chyba k**wa oleju

:brawo: masz u mnie flaszkJe!

Opublikowano

i tu sie kaju z tobą zgodzę bo tak wychodzi :wink:

Opublikowano
Pany jak już mówimy o spalaniu to mi się udało na jednym zbiorniku trzasnąć 1100km ale to full trasa :wink: na mieście 650km to standard :decayed:

Ja po mieście ponad 700 robiłem, ale moja noga jest znana... Także tego.

Ja w avf-ie trasa warszwa- poznań- berlin zrobiłem 1160 km. Auto było zapakowane i nie piłowałem na trasie tylko 6 bieg i relaks.

---------- Post dopisany at 21:16 ---------- Poprzedni post napisany at 21:15 ----------

dokładnie... a moc biorą ze szklanej kuli :polew:

Opublikowano
  • Autor
180km na połowie zbiornika..... to Panie ile to pali ???

ostatnimi czasy 1.8T nie była oszczędzana i na 25 litrach robiłem średnio 160km w warunkach praca-dom AOW-A4-Wiochy

nie rób ulepów :facepalm: to nie klocki lego

to nie ulep tylko mod na + :decayed: większe mody już wychodziły w warsztacie spod mojej ręki :whistling:

dlatego jak czytam temat na tym forum o spalaniu silnika AFN to wszystkim tak mało pali a przychodzi co do czego to i tak wynosi 7-8 litrów na 100 km

z takiego spalania byłbym bardzo zadowolony :jerk:

Opublikowano
i tu sie kaju z tobą zgodzę bo tak wychodzi :wink:

Tylko, że ja mówię o moim ex 2,5 w manualu i ośce po samym programie. piz*ując jej w mieście nie mogłem powyżej 10 litrów pójść. W trasie potrafiła zejść do 5,7 ale to przy PSJ, najniżej jak zszedłem tak w miarę możliwości do 130 (chociaż i to dla mnie jest PSJ), no to 6 z kawałkiem, a tak normalnie, to 7-7,4. I nie było zmiłuj, żeby niżej zejść, trzeba te 6 garów wykarmić jakoś, a że u mnie była traktowana jak książka nakazuje, to oszczędzana była tylko do rozgrzania. I tak przy przebiegu prawie 700kkm potrafiła jeszcze 230+ jebnąć bez żadnej dyskusji :whistling: paliła na strzał, kontrolka świec zgasła, jeb, strzał, poszła, o dymieniu zapomnij. Podsumowując - jak dbasz, tak masz, proste, jeśli Ty dbasz o silnik prawidłowo, on Ci się odwdzięczy w całym okresie eksploatacji.

Opublikowano
  • Autor

a jeszcze sie miałem pytać o jakiś potencjometr gazu. Co to jest gdzie to jest i jak sprawdzić czy faktycznie niedomaga jak twierdził poprzednik.

Opublikowano

Sa przerozne wersje sterowników tych samych silników np afn, w ktorych mapki SOI mają pewne górki albo ich nie mają. Umozliwia to uzyskanie sporej oszczędności na paliwie jadąc stale z określoną prędkością. Np taki AJM 116 konia, w golfie, w passacie, sharanie sporo się różni...w golfie jak pomodziłem mocno soft to miałem na pompowtrysku spalanie w trasie jakieś 4 litry przy emeryckiej jezdzie. W audi AVF było już to 5 litrów.

Co najlepsze zimą jadąc powoli audi avf za skoda mojej siostry oct 1.6 pb mi spalił 5.4 a jej 5.3, ale to byla jazda do 70km/h.

Diesel bardzo dużo pali jak sie nagrzewa, zresztą benzyna też ale jej przychodzi to zdecydowanie łatwiej.

Mówiłem o 5km ale nie odcinku prostej, tylko jazdy ponad 20minut przez miasto ze światłami.

Reasumując: co by sie nie mialo to i tak dużo pali jak się za***rdala...

btw. kazde 2.0tdi jest zjebane xD (bez urazy)

Opublikowano

jak to nie mogłeś powyżej 10 wejść... słabo deptana :D kiedyś jednemu udowadniałem, że 1,9 131PS weźmie więcej niż 10 w mieście.... też mówił że nie wiadomo jak pałować to nie łyknie.....

Dobra wódzia z zakładu była :grin:

Opublikowano

Nie porównuj nigdy spalania tego samego niby silnika w innych autach - waga już wpływa na spalanie, inny czynnik oporu powietrza. Fizyki w h*ja nie zrobisz :naughty:

---------- Post dopisany at 19:28 ---------- Poprzedni post napisany at 19:23 ----------

jak to nie mogłeś powyżej 10 wejść... słabo deptana :D kiedyś jednemu udowadniałem, że 1,9 131PS weźmie więcej niż 10 w mieście.... też mówił że nie wiadomo jak pałować to nie łyknie.....

Dobra wódzia z zakładu była :grin:

Uwierz mi, że ja tam gdzie się dało, to od razu była kita i nie wzięła. Nie twierdzę, że nie jest ten wynik do osiągnięcia - jest, ale co mam k**wa przez całe miasto na pierwszym biegu i zamkniętym obrotomierzu popierdalać? Z c**ja nie spadłem :decayed: była to jazda start miękki i potem but (nigdy nie robiłem startu z obrotem - chyba, że jakiś kozak od świateł do świateł chciał iść, ale zazwyczaj się z rolki brałem) i nie do zamknięcia obrotomierza, bo to nie ma najmniejszego sensu, tylko w zakresie maksymalnego momentu obrotowego, gdzie mój kończył się na granicach pomiędzy 3,5-3,6krpm, do 4,2k ją dociągałem tylko i wyłącznie na trasie, żeby łopaty w suszarce rozruszać i to też 3 i 4 bieg.

Opublikowano

btw. kazde 2.0tdi jest zjebane xD

też tak myślałem .... do czasu. Po operacji na pacjencie bolączki ustępują i można ganiać jak 1,9 :decayed:

ale skrzynia HCK to miszcz :decayed:

Opublikowano

No można z tego zrobić niezniszczalny sprzęt jak 1.9tdi tylko trzeba sporo porezać.

Wrzucam wszystkie 2.0tdi do jednego wora bo codziennie slysze albo ludzie mi piszą jak to się coś nie spierdolilo w 2.0tdi, a zresztą w 1.9tdi w nowszych wersjach zaczyna dziać się podobnie.

Opublikowano

Nie pier**lić - Karol pijesz coś dzisiaj ciekawego bo ja gin ale z colą bo z tonikiem hoojowy -spalanie żeby nie było że nie w temacie 0,5 /38%

Opublikowano
No można z tego zrobić niezniszczalny sprzęt jak 1.9tdi tylko trzeba sporo porezać.

Wrzucam wszystkie 2.0tdi do jednego wora bo codziennie slysze albo ludzie mi piszą jak to się coś nie spierdolilo w 2.0tdi, a zresztą w 1.9tdi w nowszych wersjach zaczyna dziać się podobnie.

bo te nowe 1,9 to shit. Co do 2.0 to tam wywalasz tylko pompę oleju i dalej już po sprawie. Wtryski, turbo, dwumas to i w 1,9 padają.

Nikt nie mówi o pękających głowicach w 1,9 a to ich bolączka.

Tak naprawdę większość ludzi kupuje B7 2.0 TDI, żeby mieć młodsze auto. Wcześniej ludzie nie dbali o silnik i później że sypie się.

---------- Post dopisany at 21:44 ---------- Poprzedni post napisany at 21:43 ----------

Nie pier**lić - Karol pijesz coś dzisiaj ciekawego bo ja gin ale z colą bo z tonikiem hoojowy -spalanie żeby nie było że nie w temacie 0,5 /38%

Dopiero zjechałem do domu.. mam katar i gorączkę i jedynie co walnę to polopirynę :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

nie pier**lą tylko poglady wymieniają :decayed: a ja właśnie zwijam grilla i udaję sie przed telewizor :hi:

Opublikowano
nie pier**lą tylko poglady wymieniają :decayed: a ja właśnie zwijam grilla i udaję sie przed telewizor :hi:

milcz suko.... kiedy parapetówka jakaś bo jak tam wpadniemy to zarzygamy całe mieszkanie.... :grin: a wiesz jak mówię tak zrobię.. jeszcze powiem mojej żeby sałatkę jakąś zrobiła to będą kolory :polew:

Opublikowano
spalanie żeby nie było że nie w temacie 0,5 /38%

Już go lubię :grin::banan:

:drunk:

Opublikowano
spalanie żeby nie było że nie w temacie 0,5 /38%

Już go lubię :grin::banan:

:drunk:

Jego nie da się nie lubieć :decayed: