Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty wrocławskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:polew::polew::polew:

Na pełnym zbiorniku w AFNie robiłem ponad 1300km :whistling:

• Odpowiedzi 32,3 tys.
  • Wyświetleń 1,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A to widzieli :shock3::slina:

http://a4-klub.pl/pozostale-audi-77/all-audi-80-b2-2-door-sedan-quattro-r32-3-2-vr6-24v-turbo-projekt-126588/

Opublikowano
  • Autor

na SR widziałem projekt :naughty:

:slina: to ile tam jest zbiornik 130 litrów ?

Opublikowano

Nie, ale to potrafi spalić poniżej 5 w ośce, w Q na "naszą" jazdę Ci 7 w porywach do 8 łyknie, licz się z tym. W mieście nie masz prawa przekroczyć 10, a jeśli przekroczysz - wiedz, że coś się dzieje.

---------- Post dopisany at 17:12 ---------- Poprzedni post napisany at 17:10 ----------

Poza tym, Maciek, coś Ty k**wa z c**ja spadł!? Myślałeś, że traktory palo tyle co benzyny!? Na jakim świecie Ty żyjesz? Po tygodniu jazdy traktorem i policzeniu kosztów samego paliwa stwierdzisz, że trzeba było "dojrzeć" 4-5 lat temu, i teraz ganiałbyś B7.

Opublikowano
  • Autor
i teraz ganiałbyś B7.

nie ganiałbym ... tego nie da rady naprawić za pomocą młotka lutownicy i śrubokrętu :decayed:

nie wiem ile diesle palą wiem ile palą benzyny i taki jest mój punkt odniesienia że trzeba liczyć 80-90gr za kilometr

Opublikowano

:hi:bry koniec picia :facepalm: a tak poważnie nie wieże że zrobiłeś 1300 km na zbiorniku chyba że autostrada ponad 1000 km i jechałeś 80 na godzine ja w mieście rzadko udaje mi sie osiągnąć 900 km na zbiorniku teraz będe robił test ile p[ali tankuje do pełna 100 km i zaś do pełna

Opublikowano
  • Autor

można wierzyć średniej z fisu co do spalania i dystansu ?

Opublikowano

Gówno a nie oszczednosc w b7 macie, ostatnio jechałem równo za 2.0tdi w b7 i spalanie po miescie na odcinku 5km roznilo sie o jakies 1.5litra (oczywiscie pb wiecej), przy czym u mnie quattro a u niego oska. Ekonomia skończyła się na 1.9tdi AFN/AGR/ALH/1z i innym vp37 podobnych, które faktycznie mało piły. I tak najtaniej wychodzi lpg i tyle w temacie.

Opublikowano
  • Autor

czyli kupić B7 po gongu i szczepić AFN :naughty:

Opublikowano
:hi:bry koniec picia :facepalm: a tak poważnie nie wieże że zrobiłeś 1300 km na zbiorniku chyba że autostrada ponad 1000 km i jechałeś 80 na godzine ja w mieście rzadko udaje mi sie osiągnąć 900 km na zbiorniku teraz będe robił test ile p[ali tankuje do pełna 100 km i zaś do pełna

Też dokładności nie osiągniesz w ten sposób. Zależności są ogromne: gęstość, temperatura i opór powietrza, ciężar auta... Ale jakąś tam średnią przybliżoną zbadasz :decayed:

---------- Post dopisany at 18:47 ---------- Poprzedni post napisany at 18:46 ----------

O panie, to już nie ta masa, nie to spasowanie tajli :whistling: jakieś 300kg+ różnicy?

---------- Post dopisany at 18:48 ---------- Poprzedni post napisany at 18:47 ----------

Jeśli masz odchyły, można to skorygować - zweryfikuj i się ładnie uśmiechnij, podziałamy, podziałamy :whistling:

Opublikowano

O panie, to już nie ta masa, nie to spasowanie tajli :whistling: jakieś 300kg+ różnicy?

Dlatego ja dziś odchudziłem b7 o katalizator :D

Opublikowano
Gówno a nie oszczednosc w b7 macie, ostatnio jechałem równo za 2.0tdi w b7 i spalanie po miescie na odcinku 5km roznilo sie o jakies 1.5litra (oczywiscie pb wiecej), przy czym u mnie quattro a u niego oska. Ekonomia skończyła się na 1.9tdi AFN/AGR/ALH/1z i innym vp37 podobnych, które faktycznie mało piły. I tak najtaniej wychodzi lpg i tyle w temacie.

Co Ty perdolisz :shock3: na pięciu km 1.5l różnicy?? :shock3: To ile to pali... licząc po twojemu tą różnice w skali 100km sama różnica by wynosiła 30l... No chyba mi nie powiesz, że było spalanie na tym poziomie :polew:

Opublikowano

O średnie pewnie mu chodzi.

Opublikowano

A to ajm sory winetu :grin:

Opublikowano
A to ajm sory winetu :grin:

memory fajf siarrrrra i wszystko jasne :grin:

Opublikowano

mówie o odcinku od odpalenia zimnego auta po zgaszenie go po 5kilometrach i odczycie sredniej z kompa:

2.0tdi - okolo 8l

1.8T q - okolo 9.5l

i dalej trasa 200km

moje b7 okolo 8l

2.0tdi okolo 6-6.3l

Opublikowano
szczuraz to jest TDI tam wskazówka tak szybko się nie rusza jak w benzynie

w takim razie wygląda na to że na połowie zbiornika zrobię więcej niż 180 km :eusathink:polatam jeszcze jutro i zobacze.

Tymczasem wracam do grillowania :drinks:

180km na połowie zbiornika..... to Panie ile to pali ???

---------- Post dopisany at 21:03 ---------- Poprzedni post napisany at 21:02 ----------

ta 1300 goldik ma rację :decayed:

---------- Post dopisany at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany at 21:03 ----------

jak nie ruszałeś opon seryjnych to 10-15% błędu można przyjąć a jak grzebałeś to już nie :decayed:

Opublikowano
mówie o odcinku od odpalenia zimnego auta po zgaszenie go po 5kilometrach i odczycie sredniej z kompa:

2.0tdi - okolo 8l

1.8T q - okolo 9.5l

i dalej trasa 200km

moje b7 okolo 8l

2.0tdi okolo 6-6.3l

Spoko luz :wink: źle zrozumiałem...myślałem, że spalił 1.5l więcej przez te 5km :grin::decayed:

Opublikowano

a no nie gówno... na odcinku 5km to możesz sobie :facepalm:

Co do ekonomii to miałem AVF i mam VP.. jak mi ktoś będzie chciał wcisnąć ciemnotę, że VP mniej pali to go oficjalnie wyśmieję :decayed:

Co bo B7.... przy skrzyni HCK przy 3ys obrotów lecisz 180KM i spalanie jest na poziomie 8,6-8,9L/100 Dawaj to 1.8T i ciśnij 180 zobaczysz ile spali... W mieście diesel jest oszczędny jak go dogrzejesz a nie zimnego dusisz.

ja jebie 5km .......:polew:

Opublikowano

Pany jak już mówimy o spalaniu to mi się udało na jednym zbiorniku trzasnąć 1100km ale to full trasa :wink: na mieście 650km to standard :decayed: