Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wymiana turbosprężarki AWX/BRD - ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

heh... nie ma jak porządny argument...

jaro4444 ten drugi obrazek do poprawki chyba bo nie mogę powiększyć...(strona główna się odpala)

Opublikowano

Maciejski coś Ci więcej powiem - pełne GT22V z E-klasy 2,7 CDI ma przy 2000 obr już 300 Nm i jest to tylko o 10 Nm mniej niż turbina GT1749VB z silnika ARL w tym samym pojeździe.

Więc albo coś miał ktoś spierdzielone mechnicznie, albo zmnienić czas dawcę softu...

Opublikowano

staje gdzies tak od 2500rpm co jest dosc smutne, bo w AWX/AVF "cos sie zaczyna dziac" od 1800rpm.

Masz szczescie ze na mam loga jak BRD pompuje przy 2000obr 1.5bar :)

Opublikowano

Maciejski coś Ci więcej powiem - pełne GT22V z E-klasy 2,7 CDI ma przy 2000 obr już 300 Nm i jest to tylko o 10 Nm mniej niż turbina GT1749VB z silnika ARL w tym samym pojeździe.

Więc albo coś miał ktoś spierdzielone mechnicznie, albo zmnienić czas dawcę softu...

No wlasnie ktos z sr.pl pisal, ze BRD to wiadro i lepiej GT22 z E-klasy ale nie czaje co do BRD ma GT22 i GT17?;) Bo ja ich nie biore pod uwage, za duzo zabawy, chce plug'n'play z dobrym dolem i gora tak pod 180KM (narazie bez IC i pompek), pozniej moze IC i atak na dwojke z przodu ;)

Opublikowano

więc nie wiem nad czym się zastanawiasz? na samej BRD wyciągniesz okolice 170KM (+,-) :cool1:

Opublikowano

No wlasnie ktos z sr.pl pisal, ze BRD to wiadro i lepiej GT22 z E-klasy ale nie czaje co do BRD ma GT22 i GT17?

A ma to, że wiekości tych turbin i wydatki można uszeregować tak:

GT1749VA<GT1749VB<BRD<GT22V

Więc skoro da się ładnie obudzić GT22V to tym bardziej BDR :decayed:

P.S. Nie czytaj bezkrytycznie bzdur z SR :no:

Opublikowano

jaro4444, no wlasnie tez mi sie wydawalo, ze typ opowiada bzdury i BRD moze ladnie wstawac z dolu, wiadro to jest ale w silniku 3.0TDI :) Dzieki, utwierdzilem sie tylko, ze BRD to dobry, w miare tani i bezproblemowy wybor.

ps. Da sie osiagnac 180KM bez zmiany IC i pompek? Bo zdania sa podzielone.

Opublikowano

Jak masz zdrowe pompki to tak. Na wtryskach z 115 widziałem chipy do 173. Ja czekam na Witka i po urlopie zobaczymy ile mój silnik wypluje z BRD