Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Wymiana turbosprężarki AWX/BRD - ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie ile taka wymiana turbiny kosztuje?? 300-400zl sie wyrobie??i czy duzo z tym zabawy?

Opublikowano

Chodzi Ci o cene za turbosprężarke czy za cene montazu turbosprężarki :mysli:

Jesli cena turbo to za mało bedzie, przynajmniej z 700zł musisz mieć za uzywke w dobrym stanie(chodzi o AWX) a montaż turbiny to zaleznie od miejsca zamieszkania, u mnie za taki manewr liczą sobie od 150-250zł, ale w wiekszych miastach ta cena bedzie zapewne wieksza :gwizdanie:

Opublikowano

Koszt turbiny to wydatek minimum 1000 + a montaż to koszt od 150 -450 zł(warszawa) jeszcze uszczelki i waż:D

Opublikowano

Za 1000zł raczej nie kupisz turbiny z BRD.

Ja za turbo BRD z zamontowaniem na auto dałem koło 2 tyś zł.

Opublikowano

na alledrogo sa po 1850 zł ...

Opublikowano

Na passat.pl jest turbawka BRD za 1150zl :)

Opublikowano

na alledrogo sa po 1850 zł ...

Z zamonotowaniem na auto + nowe uszczelki wyjdzie 2,1-2,2 tyś

Opublikowano

Ja kupiłem T. BRD za 1600 nówkę z założeniem mam problem bo byłem w kilku miejscach i albo się boją i nie mają wiedzy albo mają innej roboty po uszy i zlewają temat.Na Żorskiej usłyszałem że ,,co mamy wziąść 1000 ! zł i co później będziesz przyjeżdżał na naprawy bo T będzie przeładowywać" , w innym miejscu Gośc powiedział conajmniej 500 zł i zapytał się ,,gdzie pan ma tą T. w tym AVF-ie ?-więc mnie powalił tym tekstem.Kilkakrotnie dzwoniłem do kolegi Jaro4444 bo gość jest na poziomie i wiedzą naszpikowany na maxa-poinformował mnie że koszt to 150-200 zł i to żaden problem tylko trzeba normalny warsztat znaleść.Niestey ja nadal szukam.

Opublikowano

Ja kupiłem T. BRD za 1600 nówkę z założeniem mam problem bo byłem w kilku miejscach i albo się boją i nie mają wiedzy albo mają innej roboty po uszy i zlewają temat.Na Żorskiej usłyszałem że ,,co mamy wziąść 1000 ! zł i co później będziesz przyjeżdżał na naprawy bo T będzie przeładowywać" , w innym miejscu Gośc powiedział conajmniej 500 zł i zapytał się ,,gdzie pan ma tą T. w tym AVF-ie ?-więc mnie powalił tym tekstem.Kilkakrotnie dzwoniłem do kolegi Jaro4444 bo gość jest na poziomie i wiedzą naszpikowany na maxa-poinformował mnie że koszt to 150-200 zł i to żaden problem tylko trzeba normalny warsztat znaleść.Niestey ja nadal szukam.

sam ją zamontuj to nic trudnego, zaopatrz się w nowe uszczelki chyba są te same co tu

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wymiana_turbiny_na_awx-t80069.0.html

postępowanie podobne ja w tym poście

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t26725.0.html;highlight=klucz+12+turbina

tylko zaślepić otwór w części gorącej trzeba

Opublikowano

jak w temacie ile taka wymiana turbiny kosztuje?? 300-400zl sie wyrobie??i czy duzo z tym zabawy?

same koszty wymiany to śmiało powinieneś się zmieścić w 400 PLN

Opublikowano

400zl to ladnie kroja :decayed:

Opublikowano

Tak jak pisali wyżej jak złapiesz kogoś konkretnego i nie złodzieja to zrobi to i za 150 PLN

Opublikowano

Tak jak pisali wyżej jak złapiesz kogoś konkretnego i nie złodzieja to zrobi to i za 150 PLN

Ja u siebie co prawda w B5 za przekładke turbo płaciłem 100zł w sewisie :naughty: (stały klient)

Opublikowano

Ja u siebie co prawda w B5 za przekładke turbo płaciłem 100zł w sewisie :naughty: (stały klient)

Tyle zapłaciłeś w ASO AUDI? - To Ty chyba nie jesteś stałym klientem tylko synem właściciela :kox:

Opublikowano

Tyle zapłaciłeś w ASO AUDI? - To Ty chyba nie jesteś stałym klientem tylko synem właściciela :kox:

Ja nie w ASO w serwisie tzn warsztacie u mnie w powiecie :naughty: jak bym był synem własciciela ASO to bym sie bepiuntką nie woził :polew:

Opublikowano

tzn. trafiłeś na tego "nie złodzieja"

koniec z OT, ssorki

Opublikowano

ostatnio mialem okazje poczytac troche sr.pl i doszly mnie sluchy, ze jednak BRD to ogromne wiadro i dol mimo dobrego wystrojenia jest duzo gorszy od AWX/AVF. Wstaje gdzies tak od 2500rpm co jest dosc smutne, bo w AWX/AVF "cos sie zaczyna dziac" od 1800rpm. Prawda to czy jednak ktos ma slabo wystrojona?:) Bo polecaja hybrydy ale to nie jest podobno tak plug'n'play jak z BRD...

A dwa to jaki waz trzeba dorobic przy przekladce BRD do AVF (prosilbym o dokladne dane, co z jednej, co z drugiej, wymiary itp. no chyba, ze jest gdzies w necie do kupienia gotowiec to prosze o link).

Opublikowano

Tak, no rzeczywiście BRD to straszne wiadro :polew: :>,

24ff28f9aa2458b7m.jpg

Jak widzisz masz w 2.0 TDI 16V, już przy 1800 obr masz ponad 300 Nm, a przy 2200 ok 370 Nm:

Albo w 1.9 TDI masz przy 2000 obr. skromne 330 Nm, 2200 obr. 360 Nm i rośnie do 412 Nm:

audia4b5pdbymrmotorseo4.jpg