fotograf87 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam !! Mam bi-xenon w swojej A4 b7 Avant i zastanawiam się czy po wymianie spręzyn na sportowe -30mm czujniki samopoziomowania xenonu nie bedą mi wariowały.. Może wiecie gdzie są zamontowane owe czujniki ;]? ? ? ? ?
fotograf87 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 wiec pomóż mi proszę coś znaleźć na ten temat ;/ bo nie wiem co wpisać w wyszukiwace ;/
Tomson Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 zapodałeś dość ciekawy temat bo idzie do mnie pocztą zawiecha -40mm a też mam samo poziomowanie. Wydaje mi się, że samo poziomowanie ustawia światła w pozycji 0 (pozycja, która ustawią Ci na stacji diagnostycznej). Jak wsiądą grubasy do tyłu to on mierzy różnice i ustawia tak światła, żeby świeciły jak w pozycji ustawionej na stacji diagnostycznej wydaje mi się, że wysokość zawieszenia nie ma tu znaczenia
fotograf87 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 obys mial racje... ktos mi mowil ze jak obnizysz o -50mm to moze juz wariowac ten system;/ ale nie wiem czy to prawda. jak juz zamontujesz to daj znac co z tego wyniklo
hornet Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Kolego ale Ty montujesz -30. Jak do tej pory chyba nikt nie miał z tym problemów. Pozdrawiam
fotograf87 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 Kolego ale Ty montujesz -30. Jak do tej pory chyba nikt nie miał z tym problemów. Pozdrawiam moze masz racje... ale kurcze dalej sie nie dowiedzialem gdzie są te czujniki zamontowane ;p
ono Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Z lewej strony na wahaczach , nic ci nie będzie wariowało przy zmianie zawiechy
piotrcar Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 po wymianie zawiechy polecam ustawienie swiatel za pomoca vag-a i wszystko bedzie ok.bo jak zmienisz tylko zawieche bez regulacji swiatel to moga swiecic za wysoko lub za nisko.a czujniki sa dwa:jeden na przednim wahaczu chyba lewym a drugi na srodku z tylu.
fotograf87 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2009 ooo i teraz wszystko wiem dzieki panownie
variocustoms Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 System działa na zasadzie porównania wskazań potencjometrów z czujników z przodu i tyłu, wg. mojego "złego" doświadczenia czujnik poziomu xenonów nie stwarza problemów do obniżenia przodu do - 65 mm od serii i 90 mm z tyłu, przy max bezpiecznym obniżeniu tj. -65 przód/-65 mm tył czujniki wskazują: przód + 3 mm/tył + 8 mm i czujniki się nie uszkadzają, zejście poniżej tej wartości w 99% może spowodować awarię czujnika co wiąże się z kosztem wymiany ok 450 PLN - sam wymieniłem 2 czujniki. Następna sprawa do Avanta nie są oferowane większe obniżenia niż - 45 mm i to jest OK.[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2009, 23:57_________________________________________________Do poczytania i zrozumienia tematu http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_b7_tein_super_street_damper_fotostory_by_variotech_b6_tez_podejdzie-t52313.0.html
Rekomendowane odpowiedzi