Zbigniew_Majkowski Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Witam. Wczoraj zainstalowałem sobie te dwa powyższe programy. 311.2 połączyła się z Viakenem bez problemu natomiast 409.1 w ogóle się nie połączyła i mimo że "sprawiłem" wersję odblokowaną i zarejestrowaną to za każdym razem był błąd że jest nie "full wersja". W związku z tym mam pytanie. Czy do zwyczajnego amatorskiego używania wystarczy 311.2? gdzieś na tym forum przeczytałem że 311.2 przekłamuje trochę dane z kontrolerów. Czy to prawda?? Osobiście chciałbym robić bezstresowo logi i ustawiać sobie przebiegi serwisowe + inne banały. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jeśli nie trafiłem z działem to proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
chudineze Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Do amatorskiego 311.2 Ci wystaczy z powodzeniem.
truckmaniac Opublikowano 22 Czerwca 2009 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Może masz po prostu kabelek, który nie obsłuży 409.1 ? W każdym razie 311.2 w zupełności Ci wystarczy
mily Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Może masz po prostu kabelek, który nie obsłuży 409.1 ? W każdym razie 311.2 w zupełności Ci wystarczy Domyślam się że kolega ma nowy interfejs i na 99% jak obsługuje 311.2 to weźmie i 409.1. Problem jest tylko że nie jest to Full, PS Ja też do zadań czysto amatorskich wykorzystuje Polski Vag 4.5(bo jest po polsku i jest łatwiejszy, jak dla mnie.
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dzięki koledzy za odpowiedź! Nie napisaliście tylko czy 3 nie przekłamuje wyników w porównaniu z 4. Poważnie coś czytałem na tym forum że się nie do końca zgadzają. Domyślam się jednak że mogły się delikatnie zmienić warunki pomiaru i stąd ta niezgodność. A kabelek mam nowy jeszcze ciepły:) problem z 409.1 to nie działająca "łatka" Czyli 311.2 wystarczy do logowania, kasowanie błędów, ustawiania przebiegów między serwisowych i innych dupereli Dzięki pozdrawiam. mały OT Czy jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu auta przez interfejs Viakena (ten z FAQ) Jakim programem można to sprawdzić??
chudineze Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 mały OT Czy jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu auta przez interfejs Viakena (ten z FAQ) Jakim programem można to sprawdzić?? Tym interfejsem się nie da, a programem to VAG-COM 704 już jest możliwość.
mily Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Na automatycznej skrzyni chyba jest możliwość sczytania przebiegu tej skrzyni. W manualu szukałem i nic nie znalazłem. Co do przekłamań to chyba każdy pomiar będzie się różnił, bo nie da się idealnie ustawić wszystkiego tak żeby np. zawsze sterownik/komputer podawał takie same dawki paliwa, a turbo tak samo doładowywało. Tak myślę
Rekomendowane odpowiedzi