a4avant Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam serdecznie, Chcialem odgrzybic uklad klimatyzacji w moim B6 bo po wylaczeniu strasznie smierdzi. Znalazlem taki preparat na allegro: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=186215943 ale nie wiem gdzie jest wspominany tam PRZEWOD ODPROWADZAJĄCY WILGOć Z PAROWNIKA? Prosze o pomoc.
Gość Iceman Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 najprosciej i najpewniej odgrzybia sie porzez wykrecenie wentylatora nawiewu 100 % dojście i pełna satysfakcja :biggrin:
a4avant Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A co polecacie?Taka pianke ktora sie wezykiem wstrzykuje w kratki nawiewu czy moze taki srodek ktory stawia sie na podlodze samochodu wlacza i wlacza klime na zamkniety obieg ?
Gość Iceman Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A co polecacie?Taka pianke ktora sie wezykiem wstrzykuje w kratki nawiewu czy moze taki srodek ktory stawia sie na podlodze samochodu wlacza i wlacza klime na zamkniety obieg ? pianke nawet ta która jest na alegro, ale niewpuszczona tylko we wloty ale tak jak napisałem po wyjeciu wentylatora masz piekny dostep do parownika i tam mozesz dojsc z pinka bezposredno na parownik :biggrin: ja tak robie u siebie w firmie i to jest 100%efekt i zadowolenie klientów a wszystkie te wynalazki niebardzo mnie przekonuja a duzo o nich czytałem poza bajerem efektu zadnego , nieraz nawet trzeba cisnieniowo wyczyscic parownik ale to widac gołym okie po wyjeciu wentylatora pozdrawiam :biggrin:
a4avant Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A zdradzisz mi jak moge sie dostac do tego wentylatora w B6?Łatwo czy moze jest duzo grzebania?
Gość Iceman Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 A zdradzisz mi jak moge sie dostac do tego wentylatora w B6?Łatwo czy moze jest duzo grzebania? schowek trzeba odkrecic i zobaczysz wentylator :biggrin: :biggrin:
Krzysztoff Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Ja sie dzisiaj z tym bawilem. Za radą Icemana odkrecilem schowek i prawde powiedziawszy troche sie zmartwilem zobaczywszy te kable i dużo plastiku. Nie bardzo wiedzialem jak zabrac sie za wymontowanie wentylatora. Poszedlem inna droga przez filtr przeciwpyłkowy. Jest ono dużo prostsza / przynajmniej dla mnie/ i chyba tak samo skuteczna chociaz nie widzialem parownika ale to są słowa laika.
Gość Iceman Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Ja sie dzisiaj z tym bawilem. Za radą Icemana odkrecilem schowek i prawde powiedziawszy troche sie zmartwilem zobaczywszy te kable i dużo plastiku. Nie bardzo wiedzialem jak zabrac sie za wymontowanie wentylatora. Poszedlem inna droga przez filtr przeciwpyłkowy. Jest ono dużo prostsza / przynajmniej dla mnie/ i chyba tak samo skuteczna chociaz nie widzialem parownika ale to są słowa laika. możesz zalac ta droga wentylator i go spalic :twisted:
Krzysztoff Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 możesz zalac ta droga wentylator i go spalic No nie pomyślałem. Chociaż w instrukcji pisało aby nie włączać napięcia przez pół godziny a ja poczekałem prawie godzinę. Udało się :biggrin: ale nauczka aby słuchać fachowców.
Gość Iceman Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 możesz zalac ta droga wentylator i go spalic No nie pomyślałem. Chociaż w instrukcji pisało aby nie włączać napięcia przez pół godziny a ja poczekałem prawie godzinę. Udało się :biggrin: ale nauczka aby słuchać fachowców. w instukcji czego srodka on był przeznaczony do A4
pre_pl Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 możesz zalac ta droga wentylator i go spalic :twisted: o rany, przecież większość zakładów tak wykonuje odgrzybiania chyba ?
Gość Iceman Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 możesz zalac ta droga wentylator i go spalic :twisted: o rany, przecież większość zakładów tak wykonuje odgrzybiania chyba ? i tym sie róznia tamte warsztaty z moim , zupełnie inne podejscie do tematu :biggrin:
mrog Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 i tym sie róznia tamte warsztaty z moim , zupełnie inne podejscie do tematu może dlatego do Icemana ludzie jeżdza po 600 km. by naprawic klime.l: Mógłbyś przy okazji odgrzybiania jakies A4 zrobis jakies fotosy i wrzucic na forum, byłyby przydatne.
Gość Iceman Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 i tym sie róznia tamte warsztaty z moim , zupełnie inne podejscie do tematu może dlatego do Icemana ludzie jeżdza po 600 km. by naprawic klime.l: Mógłbyś przy okazji odgrzybiania jakies A4 zrobis jakies fotosy i wrzucic na forum, byłyby przydatne. mam taki zamiar zrobił bym zdjecia swojej a ja pod schowkiem ma milion kabli od sprzetu audiovideo i nikt by sie niepołapał
Krzysztoff Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 w instukcji czego srodka on był przeznaczony do A4 :rotfl: ano tak ..." Przed nałożeniem wyłączyć instalacje elektryczną" ... " Po zastosowaniu nie uruchamiać silnika ani instalacji elektrycznej przez co najmniej pół godziny." to cytat z instrukcji srodka firmy Motip: Klimaanlagen reiniger airco cleaner. Professional. Nie wiedziałem ze sa srodki dedykowane do poszczególnych modeli
Gość zdeniu Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 mam taki zamiar zrobił bym zdjecia swojej a ja pod schowkiem ma milion kabli od sprzetu audiovideo i nikt by sie niepołapał :rotfl: to mogę udostępnić moja furmankę do sesji zdjęciowej w zamian za usługę
Gość Iceman Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Nie wiedziałem ze sa srodki dedykowane do poszczególnych modeli bo nie sa [ Dodano: 17-04-2007, 07:06 ] mam taki zamiar zrobił bym zdjecia swojej a ja pod schowkiem ma milion kabli od sprzetu audiovideo i nikt by sie niepołapał :rotfl: to mogę udostępnić moja furmankę do sesji zdjęciowej w zamian za usługę i co jeszcze Zdeniu zapraszam rabacik dostaniesz , albo sam odgrzybisz
Gość zdeniu Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 i co jeszcze jeszcze może być mycie autka ze sprzątaniem środka
Gość Iceman Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 i co jeszcze jeszcze może być mycie autka ze sprzątaniem środka u mnie furmanki odgrzybiaja dziewczyny w toplesie
a4avant Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2007 No to jedziemy do Ciebie na odgrzybianie!!!
Rekomendowane odpowiedzi