Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Duże spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam Problem Nie wiem co się dzieje ze miałem spalanie w Mojej audi 10.5 /100km a tu nagle spalanie wzrosło mi do 14 /14.5 gdzie powiem szczerze nie doginam tym autem czasem sie zdarzy ze zmienie bieg przy 5 tyś.. ale żadko tak normalnie to jeżdze ze zmieniam biegi 3 tyś prosze o rade bo niewiem czy to normalnie czy poprostu moze cos mi sie popsuło? :hi:

Opublikowano

Jak długo uzytkujesz juz te auto ? zawsze średnia byla okolo 10,5 l/100km ?

moze wczesniej większosc tras ? a teraz wiecej % miasto ? Jesli srednia po samym Wrocku masz na takim poziomie to i tak wielki szacun ;)

Opublikowano
  • Autor

auto mam Półtora roku szczerze to auto od tego momentu było okolo 12 razy w trasie ( Wrocław - Hamburg ) wiec niewiem czy to az tak duzo sadzilem ze to moze cos innego mam nadzieje ze to to :]tylk :hi: :hi: :hi:o 14 to faktycznie nie az tak duzo

Opublikowano

Średnia wyswietlana na FISie jest średnią z pełnej liczby km od ostatniego zerowania licznika. Więc bardzo duzo prawdopodobne ze długie trasy miały wpływ na te 10,5 litra teraz pokreciles sie sporo po miescie - do tego krotkie odcinki i 14 łyka bez gadania - Wrocaw to wieczne korki a wiec 14 jest mimo wszystko bardzo dobrym wynikiem.

Opublikowano

ja jeżdże 90% w mieście. autko lubie czasem pokręcić bo to wkońcu 1,8 :naughty: ale 10,5 na setke i nie więcej. w trasie 7 do 8 . natomiast 14 to juz nieźle trzeba cisnąć zeby na 100 km wyciągnąć, lub dużo w korkach jezdzić, aczkolwiek jest możliwe.

Opublikowano

Witam! A jak dynamika auta? Nie pogorszyła się? Proponuję sprawdzić czy czujnik temperatury nie szwankuje (zaniża wartość temperatury i sterownik zwiększa dawkę paliwa), druga sprawa to przepływomierz - jak u mnie był uszkodzony to miał takie dawki paliwa, że końcówka tłumika była czarna jak w dieslu a przy uruchomieniu zalewało go.

Opublikowano

ja jeżdże 90% w mieście. autko lubie czasem pokręcić bo to wkońcu 1,8 :naughty: ale 10,5 na setke i nie więcej.

chyba sobie żartujesz :polew: powiedz jeszcze ze tyle FIS Ci wskazuje ? i wiekszej sredniej nie udalo Ci sie osiagnac (przy 90% - miasto) :wink4: ? - tylko nie okłamuj sam siebie.. :przebiegly: Jesli tak to wyniki osiągasz lepsze niz producent podaje.. i to jeszcze po 13 latach eksploatacji.. :polew: naprawde moje gratualcje :good::hi: hahaha

Opublikowano

Cześć.

Pamiętam jak kupiłem moje AEB - spalanie przy spokojnych dłuższych przejazdach wynosiło ok 10-11/100, mało jazdy miejskiej, ale quattro + klima.

Wystarczyło trochę dynamiczniej po mieście, światła itp i już 11-13/100. 14/100 nie pamiętam czy osiągnąłem, bo szybko zapodałem gaz.

Teraz pali od 12 do 20/100 :naughty:

Łukasz, zmień rodzaj napędu na FWD to może spadnie... :decayed:

Opublikowano

Panowie, może się powtórzę, ale z całym szacunkiem np. do Olsztyna, to raczej trudno to miasto porównać z Wrocławiem. Czy w Olsztynie też są codziennie takie korki, że odcinek 12km przejeżdżacie w godzinę? We Wrocławiu tak jest. Więc gdy stoisz i co chwilę ruszasz, hamujesz, ruszasz, hamujesz i tak przez godzinę, to zeżre ci i 16-17 litrów bez zastanowienia. Dlatego spalanie w mieście jest obarczone sporą dawką lokalnych warunków w danym mieście panujących. Ci którzy piszą o spalaniu w mieście, a pochodzą z niewielkich ośrodków niech pojadą sobie do Warszawy, Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia i tam pobujają się trochę w ruchu miejskim.

Opublikowano

tomcio 1600, swojemu fisowi nie wierze i tak bo bzdury czasem pokazuje ale za kazdym razem gdy tankuje kasuje licznik i tyle wychodzi. zalezy też w jakim stanie ma się samochód. mój zaspokaja się taką ilością benzyny 98 i nic mu nie poradzę. jednak przyznaje się że walnąłem bzdurę pisząc 10,5 :embarrassed: miało być 11,5 :wink4: sorry :wink4: ale byłem też w wawie i nie było juz tak różowo. fakt ze to gdzie sie jezdzi ma znaczenie

Opublikowano

12 litrów w mieście to u mnie minimum, ale po to jest taki silnik żeby go używać.

Opublikowano

Witam mam Problem Nie wiem co się dzieje ze miałem spalanie w Mojej audi 10.5 /100km a tu nagle spalanie wzrosło mi do 14 /14.5 gdzie powiem szczerze nie doginam tym autem czasem sie zdarzy ze zmienie bieg przy 5 tyś.. ale żadko tak normalnie to jeżdze ze zmieniam biegi 3 tyś prosze o rade bo niewiem czy to normalnie czy poprostu moze cos mi sie popsuło? :hi:

VAG

wskazania sondy lambda i czujnika wody

Opublikowano

Hej.U mnie w cyklu miejskim jak wyliczyłem to wyszło mi 13,5l/100 km. a jak nie mam potrzeby to nie butuję :)