Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BPP] Silnik dziwnie pracował w dolnym zakresie obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jestem swiezy - forum przeszukalem i odpowiedzi nie znalazlem - wiec pytam w nowym watku.

Samochod mam doslownie od tygodnia - dzis zdazylo sie ( po raz pierwszy ) iz jadac ( na rozgrzanym juz silniku ) przy niskich obrotach ( rzedu 1000-1300 ) przez chwile silnik pracowal ( dziwek ) jak nie V6 - to trudno okreslic ale normalnie mruczy i pracuje basowo - tutaj nagle pojawil sie zupelnie inny dzwiek znacznie wyzszyc - brzmialo to jakby ktos nagle zdjal wszystkie wygluszenia w samochodzie.

Po ok 3 minutach zniknelo ... teraz jak ruszam znow mam basowy mruczacy dzwiek silnika.

Co sie dzieje ? Slynne napinacze ? Rolki ? Lancuch ? lekko w przestrachu jestem - auto ma potwierdzony przebieg 102 000 km.

Rano przy rozruchu chodzi kapke glosnie ale nic nie dzowni ani nic szczegolnego sie nie dzieje.

Pozdrowka

Piotr

Opublikowano

A skąd te 240KM/470NM?

Opublikowano

Program u Masters'a - nie jest to lajcik - ale tez nie wysilil sie zbytnio - poszlo nadspodziewanie dobrze - Marek dorzucil mu w granicach rozsadku a ten sie tak wykrecil.

Markowi i Krzyskowi a Master'sa ufam - sadze ze sa obok Rogala jednymi z lepszych w Wawie od TDI i nie tylko.

Opublikowano

... teraz jak ruszam znow mam basowy mruczacy dzwiek silnika.

jakas plecionka na wydechu? poduszka pod silnikiem/skrzynia? zobacz czy ma to zwiazek z praca pod obciazeniem lub przy odjeciu gazu?

czy to taki dzwiek jak z dziurawego wydechu?

duzo mozna zgadywac

Opublikowano

Hmm - dzwiek pojawil sie na jedynce od 1000 do 1200 obrotow - brzmial troche jak jak reczna wkretarka/wiertarka na b. niskich obrotach - po chwili przechodzil naturalnie w normalny basowy pomruk silnika...[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2009, 13:07_________________________________________________Nikomu nic do glowy nie przychodzi ? W sumie dzis tego nie bylo ... ale ciekaw jestem czy macie jakis pomysl ...