Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Czekam na uwagi i opinie - ROCKFRORD FOSGATE - filmiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o tym myślicie ?

Chodzi mi czy moze byc tak zamontowany kondensator?

_DSC1604.jpg

_DSC1605.jpg

_DSC1610.jpg

_DSC1608.jpg

_DSC1617.jpg

_DSC1619.jpg

Opublikowano

Wygląda pożądnie i jak ktoś lubi muzykę :gwizdanie: Przede wszytskim to trzeba by posłuchać jak to łupie

Opublikowano

Moze, moze.

To naprawde lupie :wink4:

Te T1-ki to d2 czy d4?

A gdzie wzmak do tego?, zapodaj jakies fotki.

Opublikowano
  • Autor

D4 :)[br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 18:09_________________________________________________MIalem HIFONICSA 1606D... ale sprzedalem... szukam czegos konkretnego cos zeby mialo min 2x500RMS przy 2 ohm :)

Opublikowano

No musi miec bo te malenstwa byle co nie poruszy :wink4:

Opublikowano

nie jestem fanem ani specem w tej dziedzinie zabudowy, ale jak na to patrze to ja już jestem poruszony

Opublikowano

Odpowiedz na pytanie jest uzalezniona od tego w ktorym miejscu bedzie umiejscowiony wzmacniacz a tym samym jaka bedzie dlugosc przewodu laczacego kondensator ze wzmacniaczem.

Opublikowano

D4 :)[br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 18:09_________________________________________________MIalem HIFONICSA 1606D... ale sprzedalem... szukam czegos konkretnego cos zeby mialo min 2x500RMS przy 2 ohm :)

Moze ktorys z tych? :wink4:

http://cgi.ebay.de/HIFONICS-Gen-X3-ZEUS-2-Kanal-VERSTARKER-ENDSTUFE-X-3_W0QQitemZ200339034212QQcmdZViewItemQQptZCE_Auto_Hi_Fi_Autoverst%C3%A4rker?hash=item2ea5231064&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1229|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

http://cgi.ebay.de/2-x-750-WATT-RMS-2-OHM-STABIL-COMPETITION-2-KANAL-AMP_W0QQitemZ330207216147QQcmdZViewItemQQptZCE_Auto_Hi_Fi_Autoverst%C3%A4rker?hash=item4ce1e24213&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1229|240%3A1318|301%3A0|293%3A1|294%3A50

http://cgi.ebay.de/Verstaerker-2-Kanal-1200-W-RMS-Audiobahn-A-500-X-2Q_W0QQitemZ180354551168QQcmdZViewItemQQptZCE_Auto_Hi_Fi_Autoverst%C3%A4rker?hash=item29fdf80d80&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1229|240%3A1318|301%3A0|293%3A2|294%3A50

Tylko uwazaj zeby ci tylnej szyby nie wypchaly te T1-ki :punk::D

Ja swojego nawet na pol gwizdka nie odkrecam bo takie cisnienie wytwarza, ze uszy bola i juz sie sluchac nie da. :wink4:

Poza tym obawiam sie, ze ten Cap co masz jest troche za maly i nie sprosta zadaniu. Ja mam 1,2 F i jak dam troche glosniej to jednak przygasa oswietlenie wewnatrz auta. Takie suby to sa jednak pozeracze pradu.

Opublikowano
  • Autor

Długość kabli miedzy wzmacniaczem a kondensatorem to około 50-60cm...

Jeśli chodzi o kondensator to wiem ze troszkę za mały ;[ przydałoby się najmniej 2F.

Pokazałeś dość ciekawe "piecyki" i jedyne co mi się w nich nie podoba to cena :)

Opublikowano

edyne co mi się w nich nie podoba t

Niestety nie znalazlem nic tanszego co byloby odpowiednie. Mysle, ze nawet bardzo sie wysilajac w szukaniu innych, ceny duzo nie beda odbiegaly od podanych bo sa dosc duze wymagania w kryteriach szukania (500W RMS na 2 Ohmy)

Dlugosc kabla nie powinna raczej 30cm przekraczac, bo wtedy kondensator nie spelnia swojej funkcji (takie zalecenia producentow)

To ze ty masz kable ok. 50-60cm dlugie nie powinno miec jakiegos znaczacego ujemnego wplywu na poprawne funkcjonowanie. Straty przy takiej dlugosci kabla beda minimalne wiec mozna powiedziec nie odczuwalne. Zostaw jak jest. :wink4:

Wyczytalem kiedys, ze nawet zamontowane przy akumulatorze nie maja wiekszego wplywu na jakosc i dzialanie.

Opublikowano
  • Autor

Kable bedą troszke skrócone po zamontowaniu wzmaniacza (na 20cm, raczej nie bede dał rady)

A co myslisz o wzmacniaczu ROCKFORD FOSGATE t8004 ma niby 2x400@2ohm ale tak naprawdę ma koło 500RMS na kanał

Zobacz sobie tą tabelke producenta:

http://www.rockfordfosgate.com/products/amp_power_output.asp

Opublikowano

Mozliwe, ze podola ale cenowo raczej ten sam przedzial.

Masz jakies dojscia za wielka woda, ze RF kupujesz?

Opublikowano
  • Autor

Mam takie "dojscia", ze jak znajde cos na ebay.com w dobrej cenie to moge to kupic a do PL wysle mi to rodzinka albo przywiezie ktos w bagazu :)

Opublikowano

Obawiam sie ze 500W RMS to zbyt malo do tego aby glosnik pokazal co potrafi , chociaz same cyferki to nie wszystko. Jezeli chodzi o wzmacniacz to zdecydowanie polecam rozejrzec sie wsrod monoblock'ow. Ten rodzaj wzmacniaczy juz od deski kreslarskiej jest projektowany do zasilania tylko i wylacznie subwooferow. Kondensator to nie jest lek na cale zlo podobnie jak jego pojemnosc. Istotniejsza jest wiarygodnosc jego parametrow i czas rozladowania a z tym bywa juz roznie.

Opublikowano
  • Autor

Watson: Uważasz ze HIFONICS BXI 1606d był dobrym zasilaniem dla tych przetworników ??? (oczywiscie wszystko spięte na 1ohm)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jak tam projekt, ruszylo sie juz cos?

Opublikowano

Pierwsza i zasadnicza sprawa ile ta skrzynka ma RMSu ?

A co do RF można spokojnie kupić ten sprzęt w Polsce bez większego trudu. A jakość tych głośników jest naprawdę dobra.

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie zainteresowanych !!!

Więc ruszyło tylko to, że kupiłem coś takiego: http://allegro.pl/item683956150_crossower_network_sub_woofer_sx_300.html

Myślę, że mi się przyda taki adapterek. Może to taki troszkę niskobudżetowy zakup. Ale w chwili obecnej ciężko z kasą. Sprzedałem Hifonicsa 1606d a pieniądze wydałem na "wirusika" u ROGALA :)

Jeśli chodzi o wzmacniacz to cały czas szukam czegoś w granicach 1000RMS przy 1 lub 4ohm.

Najbardziej by mi pasował ROCKFORD FOSGATE T10001 lub dwa ROCKFORD FOSGATE T5002, szukam tych wzmacniaczy w dobrej cenie. Rozglądam się na allegro, ale wiecej na EBAY.COM

Mogę wydać max 1200-1300zl, troszkę ciężko w tej cenie znaleźć, ale myślę, że nie spiesząc się coś z czasem znajdę :)

Opublikowano

Witam ponownie zainteresowanych !!!

Więc ruszyło tylko to, że kupiłem coś takiego: http://allegro.pl/item683956150_crossower_network_sub_woofer_sx_300.html

Myślę, że mi się przyda taki adapterek. Może to taki troszkę niskobudżetowy zakup. Ale w chwili obecnej ciężko z kasą. Sprzedałem Hifonicsa 1606d a pieniądze wydałem na "wirusika" u ROGALA :)

Jeśli chodzi o wzmacniacz to cały czas szukam czegoś w granicach 1000RMS przy 1 lub 4ohm.

Najbardziej by mi pasował ROCKFORD FOSGATE T10001 lub dwa ROCKFORD FOSGATE T5002, szukam tych wzmacniaczy w dobrej cenie. Rozglądam się na allegro, ale wiecej na EBAY.COM

Mogę wydać max 1200-1300zl, troszkę ciężko w tej cenie znaleźć, ale myślę, że nie spiesząc się coś z czasem znajdę :)

Ale po co ci ten filter/zwrotnica? w kazdym wzmacniaczu czy monoblocku to jest i jakosciowo napewno lepsze.

Szukaj wzmacniacza na 2 Ohmy nie na 1. Skoro masz dwa suby D4 to podlaczasz cewki ze soba i wtedy kazdy z osobna chodzi na 2 Ohmy.

Opublikowano
  • Autor

hmm... musi to być monoblock ktory ma 1000rms lub wiecej w 4 ohmach lub w 1 ohmie... albo 2-kanałowy ze stabilnym od 2ohm kazdym kanałem... bo skoro jeden głosnik ma D4 to zepne go w 2ohm...

ale mam takie dwa głosniki ... wiec moge miec następujące konfiguracje do tych dwóch głosników. 2x2ohm lub 1x1ohm lub 1x4ohm.... wydaje mi się ze dobrze licze :)

Ten filter/zwrotnice kupiłem z myślą ze poprawi ona jakość sygnału... chce podłączyc po "niskiej" z kostki ktora wchodzi do mojego oryginalnego wzmacniacza przepuścić przez ten filtr i dać na wzmacniacz... nie wiem czy dobrze mysle... ;/ mierzyłem miernikiem i mam na tych kablach "niskiego sygnału" 4V jeśli pod nie podebne chincha to chyba mi spadnie napiecie bo musi iśc na oryginalny wzmacniacz i drugi (ten moj) któy bedzie do suba ;/ wiec moze ten filtr mi poprawi sygnał