Bartek85 0 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 siemka. doradzcie mi proszę bo juz mam mętlik w głowie. chcę zmienić na 18" felunek i nie wiem który ostatecznie wybrać. aktualnie mam Alutec Blade 17" i teraz pytanie czy kupić takie same w 18" czy może Tomason TN6? to jest aktualne zdjęcie a Tomasony ma kolega Paulo77 http://www.a4-klub.pl/smf/b6_alz_projekt_black_lady_w_toku_fele_18_zawias_hr_3020mm-t36561.0.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dibo 1 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Do Twojego koloru wziąłbym Tomasony. Pomyśl jednak nad innymi felgami bo można znaleźć ładniejsze od tych dwóch wzorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAZY 0 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Zdecydowanie Tomasony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomeks 12 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Zdecydowanie Tomasony czyli co zdecydowanie alutec Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRazny 5 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 otworzyłem sobie oba w oddzielnych oknach... może na żywo byłaby inna decyzja ale mi Alutec bardziej leżą... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cineksik 5 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 jak tylko z tych można wybierać to Tomasony, a może jakieś inne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek85 0 Posted July 4, 2009 Author Share Posted July 4, 2009 a jakie inne polecacie? to może zróbmy tak - najpierw głos na któreś z tych co pokazalem a potem ewentualnie jakaś propozycja nie przypuszczałem że wybór felg to taka rozkminka. załuję teraz ze nie wziąłem od razu 18" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cineksik 5 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 ja bym poszedł w jakieś oryginały, ale to tylko moje zdanie :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
krotki 2 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 ani 1 ani 2 ... - oglądnij tomasony TN4 i przede wszystkim 19"... - bo za pół roku znowu będziesz żałował Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimskrk 0 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 z dwojga złego wybrałbym Link to comment Share on other sites More sharing options...
soolek 4 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Jeżeli opcje wybory są tylko dwie, to ŻADNA. Twój alutec jest OK, ale ... po zmianie na 18' chyba nie będzie jakiegoś ekstra efektu. A Tomasony ... wogóle mi nie leżą. Jeśli już to pomyślałbym właśnie nad modelem, który wrzucił Nims - koniecznie 18'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ukasz699 1 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Ja dzis kupujac felgi bralbym: http://www.moto.allegro.pl/item671096666_oryginalne_18_audi_rs6_vw_5x112.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
KENOiX 0 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 raczej żadna z nich także jestem za modelem który wrzucił Nims albo coś ori ( ps: może chcesz ori BBS 18" ? mam do sprzedania :gwizdanie: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krotki 2 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Jeżeli opcje wybory są tylko dwie, to ŻADNA. Twój alutec jest OK, ale ... po zmianie na 18' chyba nie będzie jakiegoś ekstra efektu. A Tomasony ... wogóle mi nie leżą. Jeśli już to pomyślałbym właśnie nad modelem, który wrzucił Nims - koniecznie 18'. - nims wrzucił tomasony tn4 - a przecież tomasony Tobie nie leżą... :gwizdanie: - jeżdże właśnie na takich 19" - moim skromnym zdaniem - rewela Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dibo 1 Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 Z ori wzorów to pomyślałbym nad R8 czy S5. Też pięcioramienne jak te Aluteci ale dużo ładniejsze. A co do Tomasonów to jak już TN5: http://www.auto-illustrierte.ch/uploads/pics/TN5-Felge.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
soolek 4 Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 Jeżeli opcje wybory są tylko dwie, to ŻADNA. Twój alutec jest OK, ale ... po zmianie na 18' chyba nie będzie jakiegoś ekstra efektu. A Tomasony ... wogóle mi nie leżą. Jeśli już to pomyślałbym właśnie nad modelem, który wrzucił Nims - koniecznie 18'. - nims wrzucił tomasony tn4 - a przecież tomasony Tobie nie leżą... :gwizdanie: - jeżdże właśnie na takich 19" - moim skromnym zdaniem - rewela Nie mówiłem o wszystkich Tomasanach, tylko tych, które wrzucił Bartek. Czy to takie ciężkie do zajarzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
domelq 2 Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 Z tego co Ty proponujesz brałbym Tomasony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek85 0 Posted July 5, 2009 Author Share Posted July 5, 2009 więc tak: 1- 19" na razie na pewno odpadają 2 - żadne ori mi nie podchodzą też się zastanawiałem nad tymi Tomasonami TN4 już kurczę zgłupiałem :gwizdanie: oczywiście furacz pójdzie w dół 30mm więc pewnie 18" zrobi robotę dodałem kolejną opcję w ankiecie także bardzo proszę o ponowne oddanie głosów Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOval81 2 Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Ja mam takie RS6 jak kolega Ukasz699 zapodał - na tej budzie wyglądają super na obniżonej lekko zawieszce. Zobacz sobie na te z modelu nowszego - też bardzo ładnie wyglądają na B6 http://www.v10.pl/archiwum/serwis_informacyjny/aktualnosci/audi/rs6/audi_rs6_2008_01.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek85 0 Posted July 6, 2009 Author Share Posted July 6, 2009 Ja mam takie RS6 jak kolega Ukasz699 zapodał - na tej budzie wyglądają super na obniżonej lekko zawieszce. Zobacz sobie na te z modelu nowszego - też bardzo ładnie wyglądają na B6 http://www.v10.pl/archiwum/serwis_informacyjny/aktualnosci/audi/rs6/audi_rs6_2008_01.jpg szczerze to mi wogóle nie podchodzą te co dałeś w linku. chyba jednak się zdecyduję na tomasony tn6. te tn 4 kiepsko wyglądają w 18" http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t42528.0.html;highlight=tn4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulo77 1 Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 Bartek, zanim wybrałem fele zastanawiałem sie na poważnie nad Alutecami Na szczęście Klubowicze mi je odradzili, zresztą widziałem sporo aut na tych felach i żadna rewelacja Jeżeli zastanawiasz się nad Tomasonami to bierz TN6 (zwykle lub BLACK) lub TN5 bo też są fajne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piechol 0 Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 te tn 4 kiepsko wyglądają w 18" wyglądają średnio tutaj, bo wysoko siedzi auto i jest kapieć 235... przy 1BE i 225/40/18 byłoby dużo lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cineksik 5 Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 jak tak to TN4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek85 0 Posted July 7, 2009 Author Share Posted July 7, 2009 czy jesteście może w stanie wywnioskować która z tych fur jest na 18" ? http://www.tomason.de/tn4_galeria.php?catid=42 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cineksik 5 Posted July 7, 2009 Share Posted July 7, 2009 raczej żadna :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piechol 0 Posted July 7, 2009 Share Posted July 7, 2009 ta ma chyba najwięcej gumy i to raczej są 18" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ykk 5 Posted July 7, 2009 Share Posted July 7, 2009 RS6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek85 0 Posted July 7, 2009 Author Share Posted July 7, 2009 RS6 nie. to odpada. ori mi wogóle nie podchodzą. Piechol - to jest A3 więc zupełnie inaczej to wygląda. ale mi zrobiliście mętlik w głowie byłem prawie zdecydowany na TN6 ale teraz już sam nie wiem. czy jest taka opcja żebym mógł poprosić kogoś o wstawienie do mojej furki TN4 i TN6 na zawieszeniu - 30mm? nie jestem wogóle kumaty w photoshopie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piechol 0 Posted July 7, 2009 Share Posted July 7, 2009 Piechol - to jest A3 wiem ale moim zdaniem będzie ok w Avancie B6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOval81 2 Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 TN4 nie kupuj - wczoraj widziałem 18" w B6 u siebie i porażka zwykła Kiedyś sam się napalałem na te fele, ale jak je na żywo zobaczyłem, to baaardzo się cieszę, że wziąłem RS6 :> Jak coś to sprawdź sobie TN6 - polecam przymiarkę przed kupnem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts