Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B5 avant tylne głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprawa wygląda tak. miałem radio audi gamma, ale od razu po zakupie samochodu je wymienilem na alpine. do kostki pociągnięte miałem tylko przednie głośniki, myslalem ze tylnich nie ma skoro nie są pociągnięte. teraz chcailem kupic glosniki na tyl, rozebralem drzwi jednak siedza tam glosniki. pytanie moje brzmi: którędy powinien isc od nich kabel? czy mozliwe jest zeby byl pociągnięty tylko ze gdzies tam sie zapodział? wiem ze idzie kabel od glosnikow do tej kostki przy tylnich drzwiach ale dalej juz nie wiem jak jest. pewnie bede musial rozebrac jakos ten słupek i tu kolejne pytanie: jak to zrobic zeby niczego nie uszkodzic? i jak rozebrac wszystko dalej zeby pociagnac kabelki az do radia?

i jeszcze jedno: tam gdzie radio mam jeszcze taka zolto-zielona kostka, do ktorej dochodza 4 kable, dwa szare, fioletowy i zolty chyba. do czego to sluzy? sterowanie radiem z kierownicy czy o co w tym chodzi?

[ Komentarz dodany przez: zdeniu: 18-04-2007, 22:39 ]

witam Cię kolego i zapraszam do działu Newbie oraz do zapoznania się z regulaminem forum

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 19-04-2007, 20:26 ]

odkluczony

Opublikowano

Prawdopodobnie masz w bagazniku oryginalny subwofer (w lewym nadkolu) w w nim jest wzmacniacz, ktory zasila dwucewkowy glosnik subwofera i glosniki w tylnych drzwiach. Jesli podlaczyles inne radio, to albo musisz pociagnac nowe kable do tylnych drzwi, albo podlaczyc sygnal liniowy z nowego radia na ten fabryczny wzmacniacz.

Osobiscie uwazam, ze rezygnacja z oryginalnego radia nie jest najlepszym pomyslem, ale zycze powodzenia.

Opublikowano

Witam ta zielono zółta kostka to właśnie tylne głośniki w systemie aktywnym. Na stronie studio24.prv.pl w dziale kablomania znajdziesz opis ori radia i bedziesz wiedział wszystko. Jeśli twój Alpine ma wyscie liniowe możesz wykorzystać wzmaka z audi jeśli nie (ale to chyba niemożliwe) musiśz ominąć aktywny wzmacniacz