leewang Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Witam Mam taki problem w A4 B6 gdy jadę z prędkością np 40km/h i w górę to gdy przejeżdżam przez jakąś dziurę w drodze to słychać wyraźnie jakby takie trzęsienie się drzwi, jakby za luźno się trzymały. Ten odgłos dochodzi jakby od uszczelek. Nie wiem czy przyczyną mogą być opadnięte drzwi? Dodam jeszcze że nie zamykają się gładko tylko trzeba nimi trzaskać żeby się zamknęły w przeciwieństwie do drzwi z tyłu samochodu które zamykają się bez problemu. Pozdrawiam i proszę o radę bo już bardzo denerwują mnie te trzaski podczas jazdy i nie domykające się drzwi. Dodam jeszcze że czytałem temat http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ajm_regulacja_drzwi_kierowcy-t47247.0.html tylko chciałbym mieć od Was potwierdzenie czy to pomoże? Czy muszę kupić nowy zamek albo uszczelkę?
Aydaho Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 ja ma to samo - drzwi ( uszczelki ) popiskują na dołach. Strasznie wqrwiające. Próbowałem regulacji na zamku - pomogło o tyle że delikatniej się zamykają. Za to "trzeszczą" jeszcze bardziej niewiem jak to na zawiasach poprawić - na pewno nie podnośnikiem. Blacharz ..jak to blacharz - dla niego wszystko ok i nie ma co ruszać
Flyer Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 To nie sa drzwi ani uszczelki drzwi... raczej. Przynajmniej u mnie to problem szyby w drzwiach. Gdy ja przyciskam to slysze te same odglosy co i podczas jazdy po nierownosciach. W wolnej chwili bede walczyl z tematem.
Bart-S Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Mam podobny problem - hałasuje szyba od strony kierowcy - ale tylko jak jest opuszczona (niekoniecznie na maksa)... Można temu jakoś zaradzić?
Flyer Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Trzebaby rozebrac drzwi i zobaczyc - moze z czasem luzuje sie cos od ciaglego trzaskania drzwiami... w moim przypadku to tez na bank szyba.
leewang Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Opublikowano 7 Lipca 2009 W moim przypadku to raczej dźwięk dochodzi od uszczelki, chyba że przejadę się z szybą opuszczoną na maxa w dół i wtedy zobaczę czy jest ten dźwięk czy nie ma. ++++++++++++++++++++++++++ Zrobiłem teraz mały test i jechałem przy opuszczonych przednich szybach, nie było słychać tego trzeszczenia na dziurach. Czy to oznacza że winne są szyby ?
Bart-S Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Spróbuj opuścić je do połowy i wtedy sprawdź...
Daimos Opublikowano 7 Lipca 2009 Opublikowano 7 Lipca 2009 Sprawdziłbym też czy drzwi nie mają luzu na zawiasach (dolnym lub górnym), trzeba lekko otworzyć drzwi i zobaczyć czy nie poruszają się góra dół, jeżeli tak to zawias do wymiany i regulacja nic nie da.
Aydaho Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 To nie sa drzwi ani uszczelki drzwi... raczej. Przynajmniej u mnie to problem szyby w drzwiach. Gdy ja przyciskam to slysze te same odglosy co i podczas jazdy po nierownosciach. W wolnej chwili bede walczyl z tematem. dowaliłem wczoraj z łokcia ( przytrzymałem szybę w sensie ) i rzeczywiście - Flyer ma rację - to okna tak piszczą na uszczelkach nie same drzwi
domelq Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 okna, okna Mają luz i się kolebocą mam to samo
Rekomendowane odpowiedzi