Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Lokalizacja modułu komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie gdzie konkretnie znajduje się moduł komfortu i jak on wygląda i czy idzie to jakoś naprawić bo nie działa mi domykanie szyb z góry dzięki za odpowiedz

Opublikowano

Z pompką centralnego zamka w bagażniku po prawej stronie

Opublikowano
  • Autor

aha a idzie to jakoś naprawić żeby domykanie szyb działało

Opublikowano

A domykanie szyb działało Ci wcześniej? Nie wszystkie wozy wyposażono w ten "luksus" ;) Opcja potrafi też wypaść przy odłączeniu aku...

Opublikowano
  • Autor

tak miałem inaczej bym nie pisał o tym a i aku nie odłączałem i wcześniej tez mi działało

Opublikowano

domykanie bylo w kazdej opcji... :wink4:

Opublikowano

Koledzy a możecie napisać co daje ten moduł komfortu bo nie wiem czy mam. Domykanie szyb mam z pilota

Opublikowano

Koledzy a możecie napisać co daje ten moduł komfortu bo nie wiem czy mam. Domykanie szyb mam z pilota

domykanie,central,alarm-to podstawowe elementy komfortu-potem juz dedatki,jak zamykanie kufra,po okreslonej predkosci,zamykanie centrala po okreslonej predkosci,blysniecie kirunkami lub klakson przy zamykaniu centrala-jeszcze kilka by sie znalazlo...
Opublikowano

Czyli wyhodzi ze mam ten modul poniewaz centralny zamyka sie mi powyzej 15km/h oraz szyby moge zamknac z pilota. A co z alarmem?

Opublikowano

Czyli wyhodzi ze mam ten modul poniewaz centralny zamyka sie mi powyzej 15km/h oraz szyby moge zamknac z pilota. A co z alarmem?

alarm nie zawsze byl w standardzie-jesli masz przycisk na slupku ,kolo fotela kierowcy-masz alarm fabryczny-ten przycisk jest do dezaktywacji czujnikow wewnetrznych-jak zostawiasz kota,czy swinke morska w aucie :tongue4::wink4: alarm sie nie rozwyje podczas skokow zwierzecia w aucie... :wink4:
Opublikowano

a czy jest mozliwosc aby ustawic wagiem tak aby przy zamknieciu centralnego bylo jakies pikniecie klaksonem albo cos w tym stylu??

Opublikowano

To niemam alarmu poniewaz brak przycisku, jedynie na slupkach sa jakies czujniki w kratkach.

Opublikowano
  • Autor

wow widzę ze się nie dowiem co z tym modułem czy idzie go w końcu jakoś naprawić czy nie tylko jakieś głupie pytania do czego on jest jak by było trudno założyć własny temat i wypytać się do czego to jest i jak działa

Opublikowano

wow widzę ze się nie dowiem co z tym modułem czy idzie go w końcu jakoś naprawić czy nie tylko jakieś głupie pytania do czego on jest jak by było trudno założyć własny temat i wypytać się do czego to jest i jak działa

Moduł komfortu to nie przekładnia zębata a elektroniczne ustrojstwo i nikt nie da Ci odpowiedzi czy się da naprawić. Jeśli się spalił to nie bardzo można go rozebrać i naprawić bo to tak jak byś chciał procesor od PC-ta naprawić. Jeśli chodzi o Twoje domykanie szyb to może funkcja wypadła Ci po jakimś zaniku napięcia i wystarczy tylko użyć WAG-a i przeprogramować go a wszystko wróci do normy.

Opublikowano
  • Autor

oto chodzi ze vag nie chce się z nim połączyć

Opublikowano

W 1995 r. nie ma w A4 diagnozy centralnego zamka!

Opublikowano

oto chodzi ze vag nie chce się z nim połączyć

A czy kiedykolwiek Ci się łączył z modułem komfortu? Coś mi się przypomina, że u brata w a4-ce z chyba z 98 lub 99 roku nie połączy sie modułem komfortu. Może podobna sytuacja jest u Ciebie?! Może te modele nie mają takowego modułu.

Opublikowano

w B5 nie polaczysz sie z modolem komfortu-bo jest on zintegrowany z modolem centralnego zamka-nie ma mozliwosci wejscia w sterownik modolu komfortu w B5 :wink4:

Opublikowano

siemano... od wczoraj mam pewien problem, podłaczalem radio do auta no i niefartownie dwa kabelki spotkały sie ze soba i zrobila sie mini zwara, myslalem ze strzeli bezpiecznik od radia. jednak wsyztsko dziala. Nie działa jednak centarlny z pilota, domykanie szyb z pilota i zamykanie drzwi od srodka... wyglada to na moduł komfortu...:( co poradzic?

Opublikowano

kiedys w B5 mialem identyczna sytuacje-radio ,zwara i alarm mi nie dzialal,ja zamknalem auto kluczem od zewnatrz i otworzylem klamka-przez otwarte okno-potem zamknalem ponownie i alarm sie uzbroil normalnie-tylko ja w B5 nie mialem pilota-ale zobacz jakie masz kodowanie w Centralnym,moze przy zwarciu "wypadlo" kodowanie pilotow-takie rzeczy sie zdazaja....