Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Dystanse firmy H&R 2 x 12mm - czy słuszny zakup ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

Zakupiłem dystanse firmy H&R o nr. kat. 2455571

Są to dystanse przelotowe o grubości 12mm na strone.

Mam felgi 16" z ET43 czy po zamontowaniu takich dystansów z tyłu nie będzie mi nic nigdzie szorować obcierać?

Paczkę z dystansami będę miał dopiero w poniedziałek. Piszę teraz bo jestem strasznie niecierpliwy :mysli:

Dodam tylko ze na stronie H&R te dystanse są dedykowane do mojego auta.

W zestawie mają przyjść dłuższe - 40mm szpilki

Czy fakt, że są to dystanse przelotowe nie przysporzy mi problemów z prowadzeniem - eksploatacja autka ?

pozdrawiam wszystkich klubowiczów :hi:

Opublikowano

powinno być OK :wink4:

P.S. swoją drogą, fajny tok rozumowania - najpierw kupuje -> później pytam czy pasuje :blink::decayed:

Opublikowano

jeżeli w B7 jest tak jak w B6 - pierścień centrujący ma długość 15mm to felgi będą na 99% biły, bo dystans jest 12mm, ale te 3mm różnicy które zostają nie złapią felgi

Opublikowano

Może troszke pośpieszyłem się z zakupem, ale sugerowałem sie tym ze w katalogu H&R jest napisane ze beda pasować :>

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem... Jesli chodzi o te 15mm, które są chyba długością piasty o średnicy 57,1mm to chyba nie będzie problemu, bo te dystanse mają pierścień centrujący :)

oto zdjęcie:

h&rspacers.jpg

Opublikowano

Koledze Amoreux chodziło chyba o długość piasty. Jeśli piasta nie będzie odpowiednio wystawać poza dystans, to felga nie będzie miała o co się oprzeć i będzie problem z biciem.

Opublikowano

mi się też wydaje, że o to chodziło koledze... ale powtarzam po raz kolejny ze dystans ma "w sobie" wystające centrowanie :)

Opublikowano

tylko powiedz mi jak Ty to widzisz ;) skoro piasta ma 15mm i średnice 57,1 a dystans 12mm i średnice zewnętrzną 57,1?! to jest fizycznie nie możliwe :P chyba, że ten dystans jest dedykowany do b7 i ma jakieś przejścia czy coś ten teges ;P zobaczysz jak dojdzie :)

p.s. jak wpisałem numer artykułu w googlach to wyskoczył mi dystans przelotowy bez pierścienia

Opublikowano

nie wiem jak oni to rozwiązali, ale ja byłem w podobnej sytuacji i wyszedłem z tego tak, że zrobiłem dystans o średnicy wewnętrznej 56,6 (na piastę) i zewnętrznej 60 i wytoczyłem felgę na średnicę 60. Tyle, że ja musiałem mieć dystans 9mm. Może H&R jakoś to rozwiązało. W końcu to poważna firma, więc jestem dobrej myśli. Czekaj na przesyłkę, trzymam kciuki :)

Opublikowano

w poniedzialek bede mial paczke z dystansami... od razu po montażu (jesli będzie mozliwy :sick3:) napisze co i jak :)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o firmę to najlepszy wybór :good: Co do tego czy będą pasowały to przymierzysz a jak nie to zawsze możesz wymienić. Tymbardziej że na stronie pisze że pasują i tym się możesz podeprzeć :wink4:

Opublikowano

Dzisiaj założyłem dystanse :) jest wszystko okey. PASOWAŁY IDEALNIE :)

Można powiedziec ze zwiekszyłem rozstaw o 24mm albo ze zmniejszyłem ET o 12 :) jestem zadowolony z produktu i jak najbardziej polecam firme H&R.

Dystanse bardzo lekkie i dobrze wykonane :)

zdjecie209.jpg

Opublikowano

zwracam honor i przepraszam, że nastraszyłem :)

Opublikowano

Amoreux: nie ma sprawy :) dobrze ze wszystko mi pasuje :)