Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Szyby same jadą w górę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczow. Ostatnio w moim aucie rozpadl sie slizg od prowadzenia szyby. Element wymienilem na nowy ale od tego czasu dzieje sie cos takiego ze jak mam otwarte szyby i przekrece zaplon to same jada w gore. Zachowuja sie tak jak by modul komfortu je domykal ale kluczyk jest w stacyjce a nie w drzwiach. Jak sobie z tym poradzic zeby za kazdym razem nie trzeba bylo ich znow opuszczac?

Opublikowano

powiem ci że miałem podobny problem tylko że ja zakładałem wszystkie szyby 4 x bo nie miałem elektrycznych i wszystko było dobrze do jednego momentu oprócz jednej szyby przedniej pasażera na wyłączonym zapłonie chodziła dobrze szopki zaczynały się dopiero po odpaleniu auta jak dodawałem gazu to szyba sama szła do góry i nie wiem co było grane według mnie ten silniczek miał już coś robione bo miał zaznaczoną kropke ale wymieniłem na używkę i jest ok więć może coś z elektroniką w twoim silniczku nie tak

Opublikowano

Silnika nie ruszalem w czasie wymiany. Przed wymiana slizgu bylo wszystko jak nalezy wiec mysle ze silnik jest ok.[br]Dopisany: 11 Lipiec 2009, 10:41_________________________________________________Koledzy ponawiam temat bo problem jest denerwujący. Sprawdzalem juz wszytko i nie mam kompletnie pomyslu co robic.

Opublikowano

Jeśli było odpięte zasilanie to jakby szyby gubią punkt stopu. Wystarczy zamknąć szyby i przytrzymać guziki na zamykaniu przez kilka sekund.

Opublikowano

Probowalem juz tego. Dziala ale nie na dlugo. Po jakimś czasie znow sie cyrki dzieja.

Opublikowano

To wygląda że ginie gdzieś napięcie i głupieją , sprawdź czy wtyczki dobrze wtyknięte.

Opublikowano

Tak mysle czy to moze byc jakis zwiazek ale ostatnio probowalem walczyc z szyberem bo od momentu jak kupilem auto to nie chodzil. byla wtyczka od silnika odpieta. Podpialem ja ale i tak cos wariowal. Prawdopodobnie zle jest silnik zgrany z reszta. Zostawilem wtyczke w silniku bo juz mi sie nie chcialo calej podsufitowki rozbierac zeby ja wyjac. Zeby nie bylo zabawy z szyberem wyjalem tez bezpiecznik silnika. Czy to moze miec jakis wplyw na prace szyb?

[br]Dopisany: 14 Lipiec 2009, 14:51_________________________________________________Wlasnie probowalem z powrotem wlozyc ten bezpiecznik od szyberu i jest gdzies zwarcie bo go ciagle wywala. Zauwazylem tez ze nie dziala domykanie szyb z kluczyka. Czy to modul komforu moze byc uszkodzony? jak go sprawdzic?