alvaro Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 w B7 to jest : STG 09 (Bordnetz) auswählen STG Codierung -> Funktion 07 ?xxxx: Karosserie (nur 8E2/8E5) 0 - Standard ?xxxx: Karosserie (nur 8EC/8ED) 0 - Limousine 1 - Avant x?xxx: Lichtsensor 0 - ohne Sensor für Regen- und Lichterkennung (G397) 1 - mit Sensor für Regen- und Lichterkennung (G397) xx?xx: Anhängerkupplung 0 - nicht verbaut 1 - verbaut xxx?x: Scheinwerfer (nur 8E2/8E5) 0 - Halogenscheinwerfer 1 - Xenonscheinwerfer xxx?x: Scheinwerfer (nur 8EC/8ED) 0 - Halogenscheinwerfer ohne Tagfahrlicht 1 - Halogenscheinwerfer mit Tagfahrlicht 2 - Bi-Xenon-Scheinwerfer mit Tagfahrlicht 3 - Bi-Xenon-Scheinwerfer ohne Tagfahrlicht 4 - Bi-Xenon-Scheinwerfer mit Tagfahr-/Schluss-/Kennzeichenlicht xxxx?: Ländervariante (nur 8E2/8E5) 1 - Rest der Welt 2 - Nordländer (Finnland, Schweden, Norwegen, Dänemark) 3 - USA 4 - Kanada 5 - Sonderfahrzeuge xxxx?: Ländervariante (nur 8EC/8ED) 1 - Rest der Welt 2 - Nordländer (Finnland, Schweden, Norwegen, Dänemark) 3 - USA 4 - Kanada 5 - Sonderfahrzeuge z tego co widzę to są kodowania i do B6 i do B7
domjenick Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 a masz to po angielsku,bo z niemcem sie zmagam i byloby szybciej...
alvaro Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 napisz czy masz kombi czy sedana i czy masz sensor deszczu i świateł??
domjenick Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 sedan,baz czujnikow-desczu-na pewno,a swiatel,to chodzi czy same sie zapalaja,po przekreceniu stacyjki ,do jazdy dziennej?-tez nie mam,ale wklej po angielsku to i tak sprawdze,czy w b6 tez trzeba...
Bieniek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 sedan,baz czujnikow-desczu-na pewno,a swiatel,to chodzi czy same sie zapalaja,po przekreceniu stacyjki ,do jazdy dziennej?-tez nie mam,ale wklej po angielsku to i tak sprawdze,czy w b6 tez trzeba... Mam tak samo,a zmieniam lampy na ori xenon to trzeba zakodowac bedzie.
Bieniek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Co nam takie kodowanie daje?? JAkby zmienic kraj np na skandynawski to swiatla by sie automatycznie wlaczaly?
alvaro Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 nie automatycznie tylko zaraz po włączeniu zapłonu a to wg mnie bez sensu (choćby przez obecne mrozy)
domjenick Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 dziekowac alv ,zaraz ide sprawdzic,poczekajcie dam znac
Bieniek Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Dzieki Kodowanie na xenony cokolwiek daje?
Gość Trzeniu Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 dziekowac alv ,zaraz ide sprawdzic,poczekajcie dam znac ale narwany
domjenick Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 no i bylem,mialem kodowanie 00001 i dawalem,jak mowisz ,ale walczyl komp i nie chcial zaadoptowac nowej wartosci-nie odpuscilem i sie udalo -kodowanie 00011-nie wywala bledu-dziekowac raz jeszcze
domjenick Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 ale sie troche posmialem,bo z ciekawosci zrobilem test i jak mi klakson zaczal wyc,to nie wiedzialem ktory przycick w laptopie nacisnac,zeby szybko go wylaczyc
alvaro Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 hehe co to był za test ? chyba czujności sąsiadów
domjenick Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 nacisnalem opcje test sterownika,czy cos takiego i zaczely mi latrac wycieraczki i tez nie moglem ich wylaczyc,swiatla sie same zapalaly i takie pierdoly,ale przyszedl czas na klakson i kliknalem,zeby przejsc dalej i ten sie rozwyl-mozesz sobie wyobrazic,co bylo o tej porze,kilka firanek sie poruszylo-czujnosc na miejscu
carnivore1 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 W sumie to juz mam je zamowione, ale zapomnialem jeszcze zapytac, czy one wejda w postojowki do bi-xenonow, o ile to ma znaczenie ze jest bi-x.?
Voucher Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Kto mi powie jakie LEDy T4W zakupić pod xenon do auta? :> Może ktoś już coś wypróbował z allegro?
Rekomendowane odpowiedzi