kabo83 Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 Witam, Panowie, wiem że temat braku świateł poruszany na forum już kilka razy, ale mój przypadek jest nieco inny Mianowicie, na tydzień zamieniłem się z Tatą na auta i postanowiłem doprowadzić jego A4 z 98 roku w 1.8T AEB do formy. Udało mi się poradzić ze świecącym AIRBAGIEM żółta kostka pod siedzeniem), usunąłem inspekcję i komunikat na FISie, o spalonej żarówce. Niestety coś poszło nie tak jak trzeba i brakuje teraz świateł postojowych, mijania i drogowych... działają natomiast światła stopu i migacze. Żarówki i bezpieczniki Czy osławiony włącznik świateł jest za to odpowiedzialny? czy może stało się coś jeszcze? Dodam, że mam mało czasu na naprawę bo do soboty muszę 'odmienić' się na samochody, a bez świateł mijania i drogowych będzie to niemożliwe. Z góry dziękuję za pomoc.
domelq Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 proponuję na początku sprawdzić ten włącznik świateł. Spróbuj na krótko spiąć kable...
kabo83 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Opublikowano 15 Lipca 2009 domelq dzieki za odpowiedź. Dzwoniłem właśnie do elektryka samochodowego.. twierdzi, że bezwzględnie należy bezpieczniki wymienić i sprawdzić czy jest na nich napięcie. Panowie, czy ktoś z okolic Warszawy ma wprawę w dostawaniu do włącznika świateł?
domelq Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 Piszesz, że bezpieczniki OK, także nie rozumiem po co je wymieniać
kabo83 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Opublikowano 15 Lipca 2009 >>Piszesz, że bezpieczniki OK, także nie rozumiem po co je wymieniać<< Aby zacząć rozwiązywanie problemu od najprostszych czynności. Wymienię dzisiaj bezpieczniki na nowe i zmierzę napięcie. PS. Czy na forum jest dokładny manual jak dostać się do włącznika świateł bez wyrządzania szkód
domelq Opublikowano 15 Lipca 2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 TO może najpierw zmierz napięcie na tych bezpiecznikach co masz teraz
kabo83 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Opublikowano 15 Lipca 2009 OK, zrobię to wieczorem i napiszę jak wygląda sytuacja.
Rekomendowane odpowiedzi