Dev Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 witam chcialbym zwrocic uwage obecnych tutaj Kolegow na problem ktory mnie dotknal. Dokladnie chodzi o plyn hamulcowy FERODO o oznaczeniu: FBX100A DOT4 (gdzie liczba 100 jest informacja o pojemnosci butelki w ml). Po zalaniu swiezego plynu okazuje sie ze po kilku dniach tenze plyn rozszczelnia pompe hamulcowa, auto ma wyraznie slabe hamulce a pompa zaczyna cieknac od strony serwomechanizmu. I tym sposobem nadaje sie tylko na szmelc a 4 autach polecialy hamulce. Obecnie zastanawiam sie co z tym fantem zrobic, narazilem sie na strate 3500pln, na razie zglosilem sie z tym do rzeczoznawcy PZMot, zobaczymy co z tego bedzie. Pozdrawiam T
fayera Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 No chyba takiego płynu do obiegu by nie dopuścili???Chyba musiał ktoś to testować,dać atest itd...
Dev Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Opublikowano 17 Lipca 2009 jest jakas straszna ch....ia z tym płynem bo uszczelki robia sie jak szmaty a tester o którym piszesz Kolego słuzy do pomiaru zawartosci wody w płynie hamulcowym
Buba Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 To chyba juz zmienisz avatar. Ciekawe czy uda ci sie cos udowodnic. Co powiedzial PZMot? Moze warto jeszcze Rzecznika Praw Konsumenta zapytac. Kontaktowales sie z jakims przedstawicielstwem Ferodo lub sklepem gdzie kupiles plyn ?
Dev Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Opublikowano 18 Lipca 2009 płyn kupuję w I-carsie, byłem u nich ale jełopy rozkładają ręce 4 pompy poszły do rzeczoznawcy PZMot-u, zobaczymy co z tego bedzie
szogun0 Opublikowano 18 Lipca 2009 Opublikowano 18 Lipca 2009 Albo trafiłeś na felerną serię, albo trafiłeś na podróbkę, bo i tego nie można się ustrzec w Polsce.
fayera Opublikowano 18 Lipca 2009 Opublikowano 18 Lipca 2009 Albo trafiłeś na felerną serię, albo trafiłeś na podróbkę, bo i tego nie można się ustrzec w Polsce. stawiam na to drugie,bo każda seria też ma jakieś kontrole.
OLO_GDA Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Ja kiedys walczyłem na pisma z Ferrodo bo mi sie ROZPADŁy kolcki w motocyklu dobrze ze akurat na lotnisku a nie na obwodnicy.. okładzina sie rozwarstwiła i wypadła a sama blacha tarła o tarcze (przebieg od wymiany około 1000km ). po kilku kompletnie durnych listach w ktorych wmawiali mi ze mam niesprawne zaciski i tym podobne glupoty odpuscilem. a przeciez tam koszt wyslania nowego kompletu zeby juz nie drazyl tematu to byl koszt kolo 50zeta - nie poczui sie nawet do tego a przeciez moglem w sumie sie gdzies z tego powodu zabic. wiec tutaj tez nie widze duzej szansy zwlaszcza na ogoromne koszty tych pomp (przeciez nie zaproponuja uzywki z allegro ) . beda odwraca kota ogonem ze albo plyn z podrobek, albo to wogle cos innego wlałes albo uszczelki podrabiane itp itd..
Rekomendowane odpowiedzi