Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[2.5 tdi AKN] metaliczny dźwięk znowu!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas przyspieszania i jak zminiam biegi to słysze metaliczny dżwięk dobiegający spod maski ale tylko podczas jazdy na postoju nic takiego nie słysze jak operuje gazem.Co to może być już raz tak miałem ale jak zamontowałem turbine po regeneracji to wtedy te dżwięki ucichły a teraz się znowu pojawiły. Przebieg auta oryginalny to w twj chwlil 173000

Panowie pomocy

[ Dodano: 22-04-2007, 09:00 ]

jeszcze raz się przejechałem żeby usłyszeć ten dzwięk ale teraz jest wszystko ok już sam nie wiem a może temperatura otoczenia ma na to wpływ bo jak jechałem do pracy to było w okolicy 2 stopni a jak teraz jechałem to jest koło 10 stopni już sam niw wiem

Opublikowano

Wiem, ze trudno opisywac dzwieki, a tym samym trudno odniesc sie do Twojego problemu, bo moze byc wiele powodow takiego stukania, ale powiem co bylo u mnie... A wiec swego czasu tez uslyszalem takie metaliczne stukanie, ale na szczescie okazalo sie, ze przy plycie ochronnej pod silnikiem puscila jedna sruba i w tym miejscu metal uderzal o metal tworzac taki dzwiek... Prozaiczna sprawa, ale a noz moze Ci to pomoze ;)