Jump to content
IGNORED

[ALL B7] Zakup wycieraczek

hubi22

Recommended Posts

Ostatnio wymieniłem (jakieś 7 dni temu). Zakupiłem WYCIERACZKI VALEO VW PASSAT B5 1996-2002 AUDI A4

http://allegro.pl/item663867784_wycieraczki_valeo_vw_passat_b5_1996_2002_audi_a4.html

sprzedający meteorr1

Szybki sprawnie i wycieraczki super zwijają wodę :):)

grzesu3 ale te wycieraczki które zakupiłeś nie podejdą do B7

ale też polecasz VALEO :good:

VALEO EXTREME - koszt ok 110 za 2 szt.

spokój w deszczowe dni bezcenny

Słyszałem że można w ASO kupić same gumki do wycieraczek za około 30 zł. W zestawie jest gumka którą się docina na odpowiednią długość oraz zaczep. Ktoś może słyszał o czymś takim?

Ja kupiłem własnie w ASO do B7 koszt 173 zł :gwizdanie: rewelacyjne są jednym słowem :naughty:

Ja kupiłem własnie w ASO do B7 koszt 173 zł :gwizdanie: rewelacyjne są jednym słowem :naughty:

popieram, wytrzymają ponad rok na pewno... :good:

Ja też kupiłem w ASO (tylko lewy przód) bo była jakaś porysowana. :kwasny: Płaciłem 98plnów a cały komplet (przód) kosztował ok. 170plnów.

Myślę, że na wycieraczkach to nie ma co oszczędzać. :good:[br]Dopisany: 02 Wrzesień 2009, 11:02_________________________________________________A co do tych zastawów naprawczych to korzystał ktoś już tego? Pytam z czystej ciekawości. :tongue4:

A co do tych zastawów naprawczych to korzystał ktoś już tego? Pytam z czystej ciekawości. :tongue4:

Nie korzystałem, ale jest to oryginalny zestaw naprawczy by Audi, także nie powinno być żadnych niespodzianek :wink4:

Dowiadywałem sie w ASO i ten zestaw nie będzie pasował do moich wycieraczej w B7, gdyż powiedzmy gumka jest połączona z "lotka". Gdyby gumka była osobno i ta gumowa lotka z góry osobno to wtedy tak. Kolega używa zestawy naprawczego z Vw do Forda i zachwala, i tylko 50-60 zł a nie 170 za dwie wycieraczki

o widzisz, czyli można jednak się naciąć :decayed: , lepiej sprawdzić

No proszę! A wydawałoby się, że musi pasować. P.S. Dalej jestem zdania, że na tym to nie ma co oszczędzać. :notworthy:

o widzisz, czyli można jednak się naciąć :decayed: , lepiej sprawdzić

No proszę! A wydawałoby się, że musi pasować. P.S. Dalej jestem zdania, że na tym to nie ma co oszczędzać. :notworthy:

mi nie chodzi o niewiadomo jakie oszczędności tylko o zdrowy rozsądek, po co mam wydawać 3 razy tyle na komplet wycieraczek jak mogę kupić zestaw naprawczy i mam identyczną jakość z tej samej firmy :wink4:

Spokojnie, spokojnie... Ja tylko powiedziałem co o tym myślę. :gicior: Co do tej samej jakości to w porządku ale trzeba jeszcze dociąć, założyć... Dlatego pytałem czy ktoś już z tego korzystał i czy warto? Tak kupujesz gotową wycieraczkę i masz po paru sekundach z głowy i oczywiście lżejszą kieszeń... :tongue4:

Panowie troche odbiegne od tematu b7

jakos w tamtym roku zmienialem u siebie w B6 (2001) pióra.

Mialem zamiar kupic do tych starych ramion pióra valeo extrm tego typu -> http://allegro.pl/item663867784_wycieraczki_valeo_vw_passat_b5_1996_2002_audi_a4.html

koles na allegro powiedzial ze jesli mam stare ramiona to on jednak poleca mi te stare pióra bo podobno te aero słabo zbieraja wode.. jak spytalem dlaczego to powiedzial mi ze te stare ramiona nie sa przystosowane do valeo(aero) i za slabo dociskaja gume do szyby i ze niby maja slabsza sprezyne.. to co on mowil to bylo prawda?? Ma ktos u siebie na te stare ramiona zalozone pióra aero ??

w poprzednim aucie (nie audi) ze zwykłych zmieniłem na płaskie Valeo i różnica była kolosalna, na + oczywiście

akjam przecież jestem spokojny :evil:

w poprzednim aucie (nie audi) ze zwykłych zmieniłem na płaskie Valeo i różnica była kolosalna, na + oczywiście

akjam przecież jestem spokojny :evil:

:radocha::tongue4:

P.S. Jak już ktoś będzie używał tych zestawów to piszcie czy warto, mówię o B7? :decayed:

to co on mowil to bylo prawda?? Ma ktos u siebie na te stare ramiona zalozone pióra aero ??

Ja mialem tak w B6 i powiem Ci ze coś jest w tym co Ci napisali ale tylko i wyłacznie jesli chodzi o strone pasażera w górnej czesci szyby reszta przynajmniej u mnie była :good:

mialem dokladane w innym auci i byłem zadowolony ale faktycznie paru znajomych mialo problem ze ramie za slabo przyciaga do szyby. mysle ze male podciagniecie sprezyny by pomogło.

faktycznie te nowe wycieraczki mocniej dociskaja ramie do szyby. ale mysle ze warto kupic i sprawdzic czy bedzie okey. a jak co to zobaczyc czy da sie podciagnac jakos sprezyne...

mialem dokladane w innym auci i byłem zadowolony ale faktycznie paru znajomych mialo problem ze ramie za slabo przyciaga do szyby. mysle ze male podciagniecie sprezyny by pomogło.

faktycznie te nowe wycieraczki mocniej dociskaja ramie do szyby. ale mysle ze warto kupic i sprawdzic czy bedzie okey. a jak co to zobaczyc czy da sie podciagnac jakos sprezyne...

dokładnie o tym pomyslalem w razie gdyby słabo dociskala..

i racja

po to kupujesz dobre wycieraczki żeby czerpać przyjemność z jazdy, niby zaoszczędzisz kilka złotych a potem jazda staje się udręka w deszczowe dni

tylko Valeo

ja pisze do toma 77 i od niego kupię

<na forum same dobre opinie>

ja lupilem valeo extreme i wcale nie jestem zadowolony, czesto zdarza sie, ze pierwszy ruch do gory strasznie skaczą po szybie wydajac nieciekawe dzwieki a przy zmianie kierunku stukaja o szybe wtedy jak pioro sie odwraca , bardzo denerwujace :(. czasami mysle ze te stare wycieraczki sa lepsze