tomcio1600 Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam. Dzisiaj okazało sie ze skoczyły mi sie poduszki pod silnikiem - pojawily sie glosne stuki (dosyc nagle). Elementy zamowione robota umowiona na czwartek, dojezdzam do domu i wlasnie.. rozszczelnil sie dolot - czy mozliwe jest ze to przez te poduchy - szarpanie.?? Efekt taki jak przy wybuchu gazu w dolocie. puscily (zsunelo) gumowe uszczelki z metalowymi opaskami na łączeniu kolektora z silnikiem. Swiszczy dolot na 4 garze na 1,2,3 przesuniecie jest ale szczelnosc zachowana. Pytanie czy da sie to naprawic bez wiekszych kosztow ? Mysle o tych samych uszczelkach ktore nie sa stricte uszkodzone i na tych opaskach czy kupowac nowe uszczelki i opaski - ewentualnie ile moze to kosztowac? oraz ile moga mnie skasowac za robote ?? (za poduchy zaplace 150 zł i 50 zł. za ich wmiane). aaa i wlasnie.. czy moge dojechac tak do warsztatu (jakies 2 km) czy czeka hol.[br]Dopisany: 20 Lipiec 2009, 20:35_________________________________________________Poduchy mam juz w domu takze gotowe do wymiany... ale wypowie sie ktos cos na temat tego kolektora ?? idzie zrobic to na aktualnych łacznikach gumowych i opaskach ?
loco87 Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Jak nie sprubujesz to sie nie owiesz.... nikt tutaj nie jest sposób przewidzieć tego jak sie zachowa na starych uszczelkach. Spróboj to skręcić przeczyscić uszczelke i sie okaże jak puszcza to sie zaopatrz i po kłopocie....w v6 tdi sa znawcy co zamiast wymieniac dekla (bk nie da sie wymiecnic samej uszczlki) lataja uszczelke na silikonie i dziala o dziwo.....
tomcio1600 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Opublikowano 23 Lipca 2009 Kolektor zmontowany na uszczelkach i opaskach tych co były. Poduchy wymienione i lata jak nowy jedna ze starych poduch sie rozsyapła calkowicie - z dołu normlanie dziura taka wyłamana w metalowym elemencie ze świat mozna przez nia bylo ogladac.. teraz VAG.. wykasowac błędy i wsio..
Rekomendowane odpowiedzi