pabloswidnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 witam wczoraj zapaliła się kontrolka Air Bag ,dzis pojechałem sprawdzić do warsztatu znajomy podpią vag skasował i juz mina mi sie poprawiła:)),ale za 5min kontrolka pojawiła się odnowa co moze być przyczyną,jak zaradzić temu?
Patrykbor Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Napewno wyskoczył jakiś błąd .a wiesz jaki ?
Nowik Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Sprawdź kostkę od poduszki może jest rozpięta(polskie drogi),albo nie do końca włożona jedna w drugą.Może bezpiecznik nie styka???
pabloswidnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 kostka znajduje się pod siedzenie? a jak ją rozłącze nic się nie stanie?
Nowik Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Nic się nie stanie. A masz poduszki w siedzeniach? Jeśli tak to jest tam kostka od Air Bag. Sprawdź połączenia wszystkich poduszek.
pabloswidnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 ok sprawdzę dziękuje jak cos jeszcze wiecie na ten temat napiszcie.pozdrawiam
msuchecki90 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Koledzy ja mam mianowicie taki problem mam w siedzeniach poduszki i wczoraj wyjmowałem obydwa fotele z przodu i odlaczylem kostki potem wszystko wlozylem i podłączyłem lecz po przekreceniu kluczyka czy odpaleniu silnika caly czas pali mi sie kontrolka airbag choc wszystko jest podlaczone i sprawdzalem 100 razy prosze pomóżcie
pabloswidnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 Nic się nie stanie. A masz poduszki w siedzeniach? Jeśli tak to jest tam kostka od Air Bag. Sprawdź połączenia wszystkich poduszek. więc tak od kierowcy jest kostka pod siedzeniem była wypieta , wpiełem Air bag dalej się swieci jedynie co do strzegłem to przy odpalaniu sygnał (po wpięciu kostki) tak jak by były otwarte drzwi? wypiełem spowrotem czy ktoś ma jakiś pomysł
pablo_9 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 witam wczoraj zapaliła się kontrolka Air Bag ,dzis pojechałem sprawdzić do warsztatu znajomy podpią vag skasował i juz mina mi sie poprawiła:)),ale za 5min kontrolka pojawiła się odnowa co moze być przyczyną,jak zaradzić temu? albo taśma poduszki się już skończyła i może być do wymiany... Koledzy ja mam mianowicie taki problem mam w siedzeniach poduszki i wczoraj wyjmowałem obydwa fotele z przodu i odlaczylem kostki potem wszystko wlozylem i podłączyłem lecz po przekreceniu kluczyka czy odpaleniu silnika caly czas pali mi sie kontrolka airbag choc wszystko jest podlaczone i sprawdzalem 100 razy prosze pomóżcie Podłącz VAG'a i wykasuj błąd
Nowik Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Jeśli podpiołeś i jest wszystko dobrze, to moim zdanie został błąd w kompie może reset pomoże.
msuchecki90 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 kolego a jak zrobic w kompie ten reset airbag ?
pabloswidnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 kolego a jak zrobic w kompie ten reset airbag ? prośba założ nowy wątek bo się zamieszanie robi[br]Dopisany: 20 Lipiec 2009, 22:06_________________________________________________podpiołem ale lampeczka czerwona świeci dalej jedynie sygnał taki jak przy otwartych drzwiach?
Nowik Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Najlepiej jak kolega pablo_9 napisał podłącz VAG'a, możesz też spróbować odłączyć akumulator na min 30 min,ale nie jestem pewien czy to na 100% pomoże.
pabloswidnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 Najlepiej jak kolega pablo_9 napisał podłącz VAG'a, możesz też spróbować odłączyć akumulator na min 30 min,ale nie jestem pewien czy to na 100% pomoże. czyli odpięcie akumulatora może pomóć? ale czy nie zaszkodzi w innych rzeczach?
pablo_9 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Najlepiej jak kolega pablo_9 napisał podłącz VAG'a, możesz też spróbować odłączyć akumulator na min 30 min,ale nie jestem pewien czy to na 100% pomoże. Nie wiem czy odłączenie aku coś pomoże raczej musiałbyś podłączyć VAG'a i wykasować błąd i jeśli to była przyczyna, że kontrolka się zaświeciła to powinno pomóc i kontrolka powinna zgasnąć...
pabloswidnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 Najlepiej jak kolega pablo_9 napisał podłącz VAG'a, możesz też spróbować odłączyć akumulator na min 30 min,ale nie jestem pewien czy to na 100% pomoże. Nie wiem czy odłączenie aku coś pomoże raczej musiałbyś podłączyć VAG'a i wykasować błąd i jeśli to była przyczyna, że kontrolka się zaświeciła to powinno pomóc i kontrolka powinna zgasnąć... dzis podłączyli w warsztacie wykasował wyjechałem i za jakieś 5min sie zaswieciła znowu [br]Dopisany: 20 Lipiec 2009, 22:26_________________________________________________i to jest dziwne że vagiem wykasował i za 5min wróciło,a wiecie od czego ta kostka pod fotelem? tylko od kierowcy
pablo_9 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Najlepiej jak kolega pablo_9 napisał podłącz VAG'a, możesz też spróbować odłączyć akumulator na min 30 min,ale nie jestem pewien czy to na 100% pomoże. Nie wiem czy odłączenie aku coś pomoże raczej musiałbyś podłączyć VAG'a i wykasować błąd i jeśli to była przyczyna, że kontrolka się zaświeciła to powinno pomóc i kontrolka powinna zgasnąć... dzis podłączyli w warsztacie wykasował wyjechałem i za jakieś 5min sie zaswieciła znowu no to może być tak jak napisałem Ci wcześniej być może taśma, która znajduje się przy kierownicy tzw. taśma poduszki ona okręca się jak kręcisz kołem kierowniczym i mogła się przetrzeć co jest powodem zapalania się kontrolki. Ja u siebie miałem taka sytuację, że zapaliła się kontrolka AIRBAG, podłączyłem kompa wykasowałem, wyjechałem z garażu i znowu się zapaliła, wykasowałem, przejechałem się kawałem znowu się zapaliła... w moim przypadku wymieniłem taśmę i pomogło. najlepiej wykasuj błąd jeszcze raz żeby upewnić się jak znowu się zapali to obstawiam to co opisałem... zapisz sobie jaki błąd Ci wyświetli w sterowniku poduszek.
Nowik Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Nic się nie stanie. A masz poduszki w siedzeniach? Jeśli tak to jest tam kostka od Air Bag. Sprawdź połączenia wszystkich poduszek. więc tak od kierowcy jest kostka pod siedzeniem była wypieta , wpiełem Air bag dalej się swieci jedynie co do strzegłem to przy odpalaniu sygnał (po wpięciu kostki) tak jak by były otwarte drzwi? wypiełem spowrotem czy ktoś ma jakiś pomysł Może jest to kontrolka od nie zapiętych pasów,a spróbuj podłączyć kostke jeszcze raz i zapnij pas
pabloswidnik Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Opublikowano 20 Lipca 2009 Najlepiej jak kolega pablo_9 napisał podłącz VAG'a, możesz też spróbować odłączyć akumulator na min 30 min,ale nie jestem pewien czy to na 100% pomoże. Nie wiem czy odłączenie aku coś pomoże raczej musiałbyś podłączyć VAG'a i wykasować błąd i jeśli to była przyczyna, że kontrolka się zaświeciła to powinno pomóc i kontrolka powinna zgasnąć... dzis podłączyli w warsztacie wykasował wyjechałem i za jakieś 5min sie zaswieciła znowu no to może być tak jak napisałem Ci wcześniej być może taśma, która znajduje się przy kierownicy tzw. taśma poduszki ona okręca się jak kręcisz kołem kierowniczym i mogła się przetrzeć co jest powodem zapalania się kontrolki. Ja u siebie miałem taka sytuację, że zapaliła się kontrolka AIRBAG, podłączyłem kompa wykasowałem, wyjechałem z garażu i znowu się zapaliła, wykasowałem, przejechałem się kawałem znowu się zapaliła... w moim przypadku wymieniłem taśmę i pomogło. najlepiej wykasuj błąd jeszcze raz żeby upewnić się jak znowu się zapali to obstawiam to co opisałem... zapisz sobie jaki błąd Ci wyświetli w sterowniku poduszek. a jakie koszta tej taśmy?[br]Dopisany: 20 Lipiec 2009, 23:02_________________________________________________ Nic się nie stanie. A masz poduszki w siedzeniach? Jeśli tak to jest tam kostka od Air Bag. Sprawdź połączenia wszystkich poduszek. więc tak od kierowcy jest kostka pod siedzeniem była wypieta , wpiełem Air bag dalej się swieci jedynie co do strzegłem to przy odpalaniu sygnał (po wpięciu kostki) tak jak by były otwarte drzwi? wypiełem spowrotem czy ktoś ma jakiś pomysł Może jest to kontrolka od nie zapiętych pasów,a spróbuj podłączyć kostke jeszcze raz i zapnij pas wypróbuje jutro dziękuje za pomoc
tomcio1600 Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Nie wiem czy odłączenie aku coś pomoże raczej musiałbyś podłączyć VAG'a i wykasować błąd i jeśli to była przyczyna, że kontrolka się zaświeciła to powinno pomóc i kontrolka powinna zgasnąć... Aku nic nie da - od odłączenia komputer błędów nie zgubi. Jedynie VAG.
Rekomendowane odpowiedzi