czajus Opublikowano 20 Lipca 2009 Opublikowano 20 Lipca 2009 Witam borykam sie z problemem po nagrzaniu silnika ( 1.6 AHL) juz od 70 C zaczyna przerywac jak przyspieszam tak jak by nie dochodzilo paliwo czy nie bylo iskry... cos w tym stylu :/ jak sie nagrzeje to odpala dopiero po krotkim czasie. Natomiast jak jest zimny pali na dotyk i smiga jak szalony. Wymienilem jak narazie swiece,przewody, filtr paliwa ale nic nie pomoglo... Co to moze byc ?
czajus Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam , ale czy ten palec rozdzielacza nie jest w aparacie zaplonowym? Ja nie mam aparatu zalonowego jest tylko cewka a z niej wychodzą przewody zaplonowe
czajuss Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 :> I udalo sie... znalazlem przyczyne tego nieszczesnego przerywania :/ przestalo sie tak dziac po wymianie G28 - Geber für Motordrehzahl (czujnik prędkości obrotowej wału/silnika)/Crankshaft Position Sensor (Czujnik pozycji wału korbowego)[nr. ref. 06A906433C]-wtyczka szara; złącze na ściance grodzi komory pod zbiorniczkiem wyrównawczym. Mala fotka jak by ktos chcial zobaczyc http://www.made-in-china.com/productdirectory.do?subaction=hunt&style=b&mode=and&code=0&comProvince=nolimit&order=0&word=06A906433C A ja nareszcie ciesze sie normalna jazda )))))))))))))))))))
Rytel Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 witam, mam podobny problem... gdzie można kupić tą część? i jaka jest jej cena?[br]Dopisany: 11 Wrzesień 2009, 22:19_________________________________________________??
Bogumił Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 Proponuję poszukać na allegro albo zgłosić się do serwisu .
Rytel Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 na allegro to tylko to znalazłem http://www.allegro.pl/item721433813_audi_a4_a6_a8_czujnik_predkosci_obrotowej.html a w podanym linku wyżej przez kolegów ten czujnik inaczej wygląda
Rekomendowane odpowiedzi