Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nadkole drze mi oponę!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem: po wjechaniu na jakieś zagłębienie na jezdni gdy autem mi trochę zabuja dół-góra , słychać jak opona ociera się o nadkole ,tylko prawa strona, co w efekcie prowadzi do zrywania górnego profilu opony!! Zbieżność ustawiana, wyważenie było to co ,sprężyny do wymiany i amory?? Felgi 17" z dystansami opony 225x45x17 narazie to groźnie nie wygląda ale lepiej dmuchać na zimne. jakieś rady Panowie?! :wink:

Opublikowano

jesli masz to tylko z jednej strony do amorek poszedl sie ...... dzieje sie to z przodu i z tylu? a jakie masz dystans (na obu osiach) i ET ? pewnie sprawe zalatwi tez wyciagniecie ich... :wink:

Opublikowano

tylko z przodu prawa strona, dystans daje ET 35

Opublikowano

Aha dzięki, trza koszta na ten miesiąc powiększyć o zaku amorków!!! co ja mam z tą Audyną!!! a na jakiej firmy najlepiej i jaki koszt tego zabiegu??

Opublikowano

Już mam :wink: oki. dzięki za radę

Opublikowano

jak juz bedziesz mial wymienione to pochwal sie co i jak. i moze jakies male foto story zrobisz. a i jeszcze jedno. mozesz sprawdzic czy to aby napewno amorek: rozbujaj mocno auto i jesli po max 2 "bujnieciach" przestanie to amorek jest ok jesli nie to nie.

Opublikowano

No i sprawdziłem z tym bujaniem i wydaje się ze amor jest ok. albo może źle przykręcone dystanse?? wszystkie strony są ok. tylko ten prawy przód!! no nie wiem ,moze macie jakieś jeszcze pomysły?

Opublikowano

Jaką masz szerokość felgi ?

Auto nie jest po dzwonie ?

Opublikowano

Szerokość felgi 8", coś mi się wydaje że chyba po dzwonie!

Opublikowano

bez dystansu nie da rady, bo wtedy feli na piastę nie osadzę bo lata!!

Opublikowano

jakieś 20-25 mm

Opublikowano

Teraz to już nic z tego nie rozumiem? wynika z tego że tak!

Opublikowano

Czyli ET teraz mam jakieś 55-60 tak!

Opublikowano
:lol: no nie wiem to mi musisz ty powiedziec. ty masz pewnie te dystansy jako przejscowka z jakiegos zrostawu srob do 5X112 prawda? mysle ze po prostu masz to wszystko za szerokie. bardzo szeroka felga plus dystansy. moze zastanowisz sie nad zmiana felg?