ksiadz99 Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 Jak tam koledzy wasze dachy? W Legnicy na moich oczach łamało drzewa, dachówkami waliło ze wszystkich stron a smietniki latały w powietrzu.. w ostatniej chwili przestawiłem A4ke ratujac ja przed dachowkami, ławami kominiarskimi i innymi dziwnymi rzeczami.. gdyby wiatr wiał w inna strone to miałbym na dachu wieloletniego kasztanowca... niestety nie wszyscy mieli tyle szczescia, pelno przywalonych aut widzialem na ulicach.. jedni załamani inni uhahani z piłami w rekach szykują sobie drewno na opał
PIXI Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 U nas w Stolicy na ochocie zapowiadało się grożnie ... ale jak zwykle błysk grzmot pare minut deszczu i po nawałnicy ( moja piękna stoi trzy piętra pod ziemią na parkingu zamkniętym nic jej nie będzie chyba że zaleje garaże ) Ale nie zazdroszcze Wam Koledzy i może Koleżanki z Dolnośląskiego ... Trzymajcie się sucho . Pzdr PIXI w tvn 24 pokazują co działo się w Legnicy ( ja pie**ole)
Armi Opublikowano 23 Lipca 2009 Opublikowano 23 Lipca 2009 W Dęblinie wydawało się, że będzie konkretna nawałnica. Jak tylko zorientowałem się, że zaczyna wiać to sp@^#& do domu tylko się za mną kurzyło ale na szczęście burza przeszła jakoś bokiem. Współczuję osobom z Dolnośląskiego
Bedi Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 ja na szczęście przespałem ta nawałnicę a autko stało bezpiecznie z daleka od drzew i innych rzeczy które mogłyby znaleźć się na moim aucie. Natomiast jak jechałem ok 21 do miasta ( wrocław) to jakaś tragedia była, drzewa na drodze pozaykane ulice trakcje pozrywane - koszmar
hornet Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 W Dęblinie wydawało się, że będzie konkretna nawałnica. Jak tylko zorientowałem się, że zaczyna wiać to sp@^#& do domu tylko się za mną kurzyło ale na szczęście burza przeszła jakoś bokiem. Współczuję osobom z Dolnośląskiego Pozdro ziomek z Dęblina We Wrocławiu powiało dosyć mocno. Połamało trochę gałęzi. Przez chwilę tylko był armagedon
KOval81 Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 Chcecie hardcore'u to zapraszam na przechadzkę po kurva byłym parku... Niewiele z niego zostało. Do tego cała główna ulica w dachówkach, pozrywane dachy z kominami, auta z powbijanymi w dachy i maski dachówkami i kawałkami drzew - zwyczajna porażka. Sąsiadowi wyje...o z Yaris'a zderzak (razem z sąsiadującym śmietnikiem), który popieprzał na wysokości 1 piętra i mojego balkonu a drugą Corollę przywaliło drzewko, którego notabene miasto nie zgodziło się wyciąć, pomimo pisanych próśb... Światło odzyskałem dopiero przed 15 minutami. Współczuję ludziom, którzy zostali bez dachu nad głową... ;(
ksiadz99 Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Opublikowano 24 Lipca 2009 w miejscu gdzie chce stawiac garaż leży wlasnie pol ogromnego kasztanowca.. dobrze ze sie nie pospieszylem z budowa
domjenick Opublikowano 24 Lipca 2009 Opublikowano 24 Lipca 2009 ...ja wczoraj rozmawialem z siostra i jak szla z pracy "wroclawska",kolo "parkowej" zaczelo wiac i musiala sie zlapac drzwi od cukierni kolo "W-Zki" ,bo malo jej nie porwalo,ale do sklepu wejsc nie mogla,bo wiatr nie pozwalal,dopiero babka ze sklepu wciagnela ja do srodka,a zaraz po tym w tym miejscu ,gdzie stala-spadlo kilkanascie dachowek,bloto i piach fruwal wszedzie,nie liczac polamanych galezi i smietnikow-jak zobaczylem zdjecie "alejki na "parkowej",gdzie mieszkalem-to oslablem,ale park...ja pier***e,nic nie zostalo z tych drzew...
Rekomendowane odpowiedzi