gregory78 Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Koledzy może ktoś mi poradzi, 2 tygodnie temu kupiłem sobie nowe koła do auta Felgi RS6 plus opony 235-35-19 .no i po 11 dniach zastałem auto na klockach,dokładniej skrzynkach po piwie.. Zgłosiłem szkode do Ergo Hestia ,no i pani powiedziała ,że nie ma problemu tylko mam zamówić nowe koła i przysłać rachunek oraz protokół z policji.. Cała sprawa wydażyła sie za granicą, w Holandii .. Tylko czy oni mi teraz policzą za nowe koła ori 16 ... Których nie bede przecież kupował, bo takie mi zostały, wiec je założyłem ,czy uwzględnią mój rachunek za nowe koła ukradzione ... No i progoi zostały zdewastowane przez skrzynki i lewarki podłożone w nie odpowiednich miejscach w czasie kradzieży. Dostało sie też plastikowej osłonie podłogi która pękła w miejscu podłożenia skrzynki... co myslicie
truckmaniac Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Jak robiłeś AC, i nie miałeś kół 19" na fotach, oraz nie zgłosiłeś ubezpieczycielowi, że takowe założyłeś, to nie wiem, czy Ci się uda udowodnić, że właśnie takie Ci skradziono. To tylko moje gdybanie. Lepiej niech Ci odpowiedzą ludzie zajmujący sie ubezpieczeniami.
gregory78 Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Opublikowano 25 Lipca 2009 mam zdjecia ktore sam zrobilem protokol policji i rachunek na moje zazwisko
truckmaniac Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 mam zdjecia ktore sam zrobilem protokol policji i rachunek na moje zazwisko Mam nadzieję, że to wystarczy, czego Ci życzę
soolek Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 Obawiam się, że nie, ale musisz się dopytać o swojego ubezpieczyciela. U mnie w CU Direct jest odpowiedzialność za wyposażenie standardowe, czyli koła 15' (z vinu to wyczytasz), ewentualnie gdybyś miał fakturę zakupu samochodu, gdzie wyszczególnione będą koła większe. Żeby ubezpieczyć koła większe, muszę wykupić opcję ubezpieczenia dodatkowego, czyli np. koła, CB, navi, wzmacniacz itd. itp.
arielka Opublikowano 26 Lipca 2009 Opublikowano 26 Lipca 2009 Jeśli posiadasz rachunek za felgi aluminiowe i opony, a w momencie zawierania umowy AC podałeś, że w wyposażeniu pojazdu są obręcze kół ze stopów lekkich, to nie widzę problemu. Jednak, w razie gdyby roszczenie okazało się nieuzasadnione - zapraszam na priv. Pozdrawiam arielka
Rekomendowane odpowiedzi