Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AML] Regulacja wysokości świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Jak to jest z regulacją wysokości świateł w B5 po lifcie (99-01). Światła soczewkowe a nigdzie nie mam regulacji- rozumieć mam, że jest automatyczna, czy wogóle jej brak. Nawet w Cinquecento jest :kwasny:

Opublikowano

Jasne ze jest regulacja elektryczna silniczków w lampach a w samochodzie przełącznik z ruchomym pokrętłem, oprucz tego sa odpowiednie miejsca w samych reflektorach żeby je wyregulować jak sie nie mylę to jest to TORX ale jaki numerek to nie pamiętam i regulujesz odblaski na boki lub góra , dół

Opublikowano

w xenonach jest regulacja automatyczna, w zwykłych halogenowych powinna być regulacja z wnętrza

Opublikowano

w xenonach jest regulacja automatyczna, w zwykłych halogenowych powinna być regulacja z wnętrza

dokładnie :good:

Pytanie teraz czy masz xenony czy nie ? :mysli:

Opublikowano

dokładnie :good:

Pytanie teraz czy masz xenony czy nie ? :mysli:

No właśnie ale możesz to szybko sprawdzic. Podjedż pod ścianę i włącz światła jeśli masz xenon to światła powinny maksymalnie się obniżyc w dół a po chwili wrócic do poziomu obciążenia auta. :)
Opublikowano

xenon chyba "gołym" okiem można dostrzeć :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Jak już wcześniej napisałem mam "soczewki" - zwykłe soczewki po lifcie. Ksenon to ja potrafię odróżnić :cool1: Rozchodzi się o to, że we wnętrzu nie mam żadnej regulacji. Coś mi się wydaję, że po obciązeniu oślepiam :gwizdanie:

Opublikowano

A byłeś na diagnostyce sprawdzic jak są ustawione lampy? A jeśli chodzi o lampy to czy one nie zostały np. wymienione z xenonów na zwykłe np. po kolizji?

Opublikowano
  • Autor

Na przeglądzie byłem 2 tyg. temu, więc światła są dobrze ustawione ( bez obciążenia ). Co do kolizji- nic mi o tym nie wiadomo. Może po sprawdzeniu VIN będzie wiadomo z jakimi lampami wyjechał z taśmy- może ktoś z Was to sprawdzić?

Opublikowano

A jeśli chodzi o lampy to czy one nie zostały np. wymienione z xenonów na zwykłe np. po kolizji?

Tez chciałem o tym napisac :gwizdanie: jeden z kolegów w Kraku ma taki własnie przypadek ale wiedział o tym wczesniej :wink4: Lampy soczewki a w środku brak regulacji wysokosci :cool1:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

W moim Avancie jest dokładnie tak samo, są soczewki ale regulacji z wnętrza niestety nie ma. Może ktoś wie czy da się to uzupełnić? czy ktoś już to robił we własnym zakresie?

• 2 lata później...
Opublikowano

Wersje na szwajcarie były takie ze nie było regulacji w środku ani automatycznej ponieważ prawo zabrania "grzebania" przy światłach:slina:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No i wszystko jasne, moje autko jest właśnie ze Szwajcarii :facepalm:

Opublikowano

U mnie były założone hidy. Po kupnie auta od razu zamieniłem na zwykłe H7, ale regulacji nie było. Tzn. była ale schowana za półką pod kierownicą. I wszystko było by dobrze gdyby działała :kwasny: . Podświetla się ładnie ale nic poza tym. Pewnie nie mam silniczków do regulacji lamp. Mógłby ktoś wrzucić foto albo opisać w którym miejscu się one znajdują?

Opublikowano

za dekielkiem lampy do którego wpinana jest wtyczka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta bo też mam szwajcara i brak pokretełka regulacji świateł we wnętrzu. Samopoziomu teoretycznie nie ma ale praktycznie jak to sprawdzić napewno? też szukać kostki/kabelków dochodzacych do lamp? Bo zastanawia mnie to że ostatnio załadowałem ponad 100kg do bagażnika i nie wyglądało na to żeby lampy waliły w góre... a przy takim ciężarze powinno już być widać że coś jest nie tak :whistling:

Opublikowano

U mnie widać od razu po zapaleniu świateł na np ścianie jak się same poziomują.

Opublikowano

u mnie właśnie nie bo sprawdzałem przed chwila a do lamp widze ze dochodzi tylko 1 wtyczka no chyba ze ta od silniczków byłaby schowana... To jakiś żart po prostu że nie ma regulacji ,przecież w Szwajcarii tak to połowa aut by oślepiała:facepalm:

• 1 rok później...
Opublikowano

Też się podepnę pod temat. Mam do obejrzenia autko które na pokładzie założone ma xenony i w kabinie ma regulację wysokości. Rozumiem, że xenony są jakieś dołożone w takim wypadku?
Ups, teraz dopiero widzę, że to temat o b5, ale sytuacja powinna być taka sama chyba w b5/b6 ?

Edytowane przez 3r4

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam kolegów jestem tu nowy ale problem mam ten sam.Nie mam w kabinie żadnego przełącznika do regulacji lamp nie ma też silniczków w lampach ( chyba) ,ale sam mechanizm jest. Jest założony na lewym wahaczu. I tu nasuwa się pytanie czy jest to do zrobienia ???