jacekm Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Pytanie z czystej ciekawości. Czy możliwe jest zarejestrowanie w Polsce auta z kierownicą po prawej stronie ? W moim miasteczku jeździ kilka aut ciężarowych ( coś w rodzaju MPO, jakaś zamiatarka itp) Chodzi mi tylko o fakt, że kiera jest po prawej a inne wymogi ( światła itp) są przystosowane ( tak mniemam bo niestety nie sprawdzałem) Auta mają polskie "blachy"
antonio Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 pracując tym samochodem z kosiarką, czy szczorką do mycia do znaków mają kiere po prawej stronie gdyż jadą normalnie ruchem prawostronnym i lepiej jest im sterować tymi urządzeniami gdy siedzą po prawej stronie[br]Dopisany: 28 Lipiec 2009, 10:36_________________________________________________po drugie takie maszyny są wkorzystywane do specjalistycznych prac nikt nim nie robi trasy: Gdańsk - Katowice
Kowi87 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 http://auto.wieszjak.pl/zakup-rejestracja/89980,Anglika-nie-zarejestrujesz.html
jacekm Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Opublikowano 28 Lipca 2009 pracując tym samochodem z kosiarką, czy szczorką do mycia do znaków mają kiere po prawej stronie gdyż jadą normalnie ruchem prawostronnym i lepiej jest im sterować tymi urządzeniami gdy siedzą po prawej stronie[br]Dopisany: 28 Lipiec 2009, 10:36_________________________________________________po drugie takie maszyny są wkorzystywane do specjalistycznych prac nikt nim nie robi trasy: Gdańsk - Katowice Nie bardzo rozumiem co to ma do rzeczy. W prawie raczej nie ma mowy o trasach i wygodzie kierowcy czyszczącego drogę
antonio Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 jeszcze się nie spotkałem z sytuacją, że kosili pobocze jadąc pod prąd :gwizdanie: i nie jest powiedziane czy kiera nie jest przkaładana na lewą stronę
jacekm Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Opublikowano 28 Lipca 2009 U mnie jeżdżą z kierownicą po prawej [br]Dopisany: 28 Lipiec 2009, 11:03_________________________________________________ http://auto.wieszjak.pl/zakup-rejestracja/89980,Anglika-nie-zarejestrujesz.html cytat z linka : "Powyższe dyrektywy mogą być (na co zdaje się wskazywać praktyka – co jest również istotne) – wykorzystane w ewentualnym w sprawie opinii diagnostycznej przed samorządowym kolegium odwoławczym. Tu jednak istnieje spore ryzyko niepowodzenia. " Czyli jak auto jest własnością miasta to kolegium odwoławcze dopuszcza a jak prywatne to można zacząć się "kopać z koniem"
Wąski Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 To są auta specjalnego przeznaczenia i dlatego mogą jeździć.Był ostatnio program w TV na ten temat.Podobno jeden gość dał sprawę do sądu w Strasburgu
filip1001 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Fakt, oglądałem ze 2 miesiące temu program o tych pojazdach. W ich przypadku kierownica po prawej stronie jest jak najbardziej legalna wg. polskiego prawa. Mają oni bodajże w karcie pojazdu zapis, że taka kierownica jest niezbędna do wykonywania danej pracy.
jacekm Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Opublikowano 28 Lipca 2009 ...legalna wg. polskiego prawa. Mają oni bodajże w karcie pojazdu zapis, że taka kierownica jest niezbędna do wykonywania danej pracy. No tak. Ciekawe, który z posłów importuje takie maszynki ? Żartuję oczywiście
Rekomendowane odpowiedzi