ittt Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam wszystkich. Umyłem silnik preparatem ,spłukałem karczerem,efekt mycia super.Odpalam rano a tu jakies piszczenie równo z obrotami silnika.Odgłos dochodzi jakby gdzies od strony alternatora lub napinacza.Jak pojezdze troche to po mału ustaje.A moze to jakieś łożysko.Prosze o jakies porady ,sugestue.(silnik 1,9 AVB 74KW). ittt
antonio Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 po takich zabiegach najczęściej dają o sobie znać łożyska alternatora ustal dokładnie skąd wywodzi się piszczenie i ewentualnie WD-40 na jakiś czas uleczy ból
ittt Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Opublikowano 28 Lipca 2009 Ok tak zrobie.A mam jeszcze takie pytanie ?Samochód przyprowadziłem z niemiec z przebiegiem 290 tys.,DO KONCA SERWISOWANY mam ksiazke i wiele wydruków serwisowych.Nie wiem jaki był zalewany olej,zalałem CASTROL 5W-40 EDGE 5W40 TURBO DIESEL.Czy dobry olej dobrałem,dodam,ze silnik jest suchutki i po 1000km jazdy oleju nic nie ubyło w silniku.
Rekomendowane odpowiedzi