Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Pojedyncze puknięcie prawego koła przy skręcaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja kiedyś miałem w golfie wyrobiony jeden (dolny zawias od drzwi kierowcy - luzy miał) i wtedy też miałem głuche pukanie przy np. Gwałtownym skręcie, hamowaniu czy dużych nierównościach na drodze. Takie głuche dźwięki są trudne do zlokalizowania wystarczy minimalny luz na jakimś elemencie samochodu i w pewnych warunkach będą dziwne dźwieki się pojawiać.

Opublikowano

u mnie jest to samo ,, tuk'' przy skręcie w lewo wahacze również nowe kpl. góra, dół końcówki i łączniki

Opublikowano
  • Autor

Panowie ale nikt nie starał się tego naprawić?

A jest mozliwe by luz występował w miejscu zaznaczonym na poniższym zdjęciu?

beztytuuxk.th.jpg

Opublikowano

podpinam się pod temat,też mam ten sam problem,przy skręceniu w prawo i najechaniu na krawężnik występuje takie puknięcie jakby w lewym przednim kole, może komuś się uda ustalić co i jak, aczkolwiek podejrzewam tak jak pisał mosquitosound wyrobiony zawias od drzwi kierowcy ponieważ niekiedy przy otwieraniu drzwi tez cos podobnie stuknie :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Panowie troche mi wstyd bo czuje się jak frajer :thumbdown::wallbash:

Wczoraj właściwie to z nudów robiłem porządki pod maską, liście itp. i przy okazji przymocowałem akumulator "na sztywno" bo poprzednie mocowanie się zerwało no i po problemie :polew:

To głuche uderzenie podczas skręcania to uderzenie plastikowej obudowy akumulatora o bude samochodu.

Dzięki mosquitosound bo w zasadzie to Ty pomogłeś mi patrzec na mój problem z samochodem troche z innej perspektywy.

Opublikowano

to chyba nie mocowanie aku jak stoję nawet i kręcę kierakiem to tez puka (tuk tuk) końcówki drążków nowe

Opublikowano
  • Autor

rastafaraj87 najlepiej jest to sprawdzić jak masz kanał. Skoro puka Ci przy kręceniu kierownicą to połowa sukcesu, bo poprosisz kolege by ruszal kierownicą a sam spod auta usterke wymacasz.

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta, ale problem identyczny jak w pierwszym poście, więc nikt się chyba nie pogniewa. Wymienione kompletne przednie zawieszenie (bez amortyzatorów, ale te mają 65%), a pojedynczy stuk przy gwałtownym skręcie występuje. Czuję go jakby pod nogami, więc to chyba nie akumulator. Powoli tracę cierpliwość...

Opublikowano

Mi to wygląda na mglownice. Też mam to puknięcie - wyczytałem, że to maglownica. Niestety droga zabawka i narazie się wstrzymuje z wymianą.

pozdr :hi:

Opublikowano

Sprawa okazała się jednak bardzo prosta. Problemem okazało się coś, co na początku wykluczyłem - luźny akumulator. Latał sobie po całej półce, a dźwięk przenosił się do środka.

Opublikowano

Te pukania to może być maglownica kiedyś tak miałem w Vektrze B albo może sprężyna nie siedzi dobrze w zamku i się obraca - też tak miałem :P ewentualnie to takie łożysko na górze co się obraca przy skręcie . a ostatnio też miałem takie pukania to się okazało ze na wachaczu miałem luz i poprostu się zacierał i przeskakiwał i tak pukał :P

Opublikowano

Mea Culpa Mea Culpa...pisałem, że maglownica...być może daje podobne objawy jak pojedynczy stuk przy skręcaniu, natomiast u mnie było to również jak u niektórych klolegów latający akumulator :embarrassed: :embarrassed: :kox: :kox: :kox: No jaja jakieś normalnie :decayed::polew:

pozdr :hi: