mały86 Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 witam mam problem z kopceniem. kopci na ciemny kolor powyzej 3tyś obrotów zarówno na luzie jak i podczas jazdy dynamika i wkręcanie sie obrotów ok.elementy gumowe oblukane i są szczelne.nowy filtr powietrza
RiCoTriCo Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 w moim przypadku jak zaczął kopcić to wymieniłem odmę i wszystko wróciło do normy ale tak jak piszesz że powyżej 3tyś. hymmm...
mały86 Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Opublikowano 31 Lipca 2009 Co to jest odma i gdzie sie znajduje w moim silniczku 2.5 tdi.pozdrawiam
rav Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam Poczytaj TU: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=55798 Tylko w w/w linku jest podany stary (zapychający się) model odmy, proponuje zakup nowego modeku który ma o wiele wiąkszą żywotność. ____________________ Pozdrawiam Rafał
mały86 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Wielki dzieki kolego,bardzo fajnie jest opisane jak sie do tego zabrać w poniedziałek wjade na warsztat i wymienie odme i zobaczymy. pozdrawiam
kubson Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 ale koledze dymi na ciemny kolor gdy ja mialem odme padnieta jeszcze z 98r. to kopcil ale na jasno gdy tylko stawalem na swiatla itp to bialy dym lecial jak glupi takze ja mysle ze to nie odma ale moge sie mylic
zbychzz Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 dołożyłbym jeszcze sprawdzenie przewodów od dolotu (może gdzie się jaka dziura zrobiła)
danielm21 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 dziurka albo poluznily sie opaski w moim przypadku tak bylo... kopcil na czarno przy wysokich obrotach a jak dokreciłem opaski problem zginął...
mały86 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Praca wykonana przeczyściłem odmę,wymieniłem jeden pzewód gumowu do turbiny wyglądał na zmeczonego,wlałem nowy olej i jest super! przestał mocno kopcic wydaje mi sie ze troszke ciszej pracuje.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi