adamFox Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 witam panowie zamierzam coś własnego otworzyć ... narazie to sa plany ale bardzo wielkie chęci wkoło nich chodza ... mam dość robienia komuś na "portki" a skoro są marzenia jakieś perspektywy to może warto zaryzykować ?? w końcu kto nie ryzykuje ten niema-ale obawa jest największa jak coś niewypali .. a więc do sedna... chodzi mi o otwarcie APTEKI .... ktoś coś wie w tym temacie?? zaczynając od poczatku co mi bedzie potrzebne itd jakieś zezwolenia , nieweim papiery itd itp ... wiem tylko tyle że musze mieć mgr farmacji i tyle jako głównego pracownika wiadomo pieniążki pójda z banku (pożyczka)0 nast pytanie ile potrzeba mniej więcej na rozkręcenie takiego czegoś może ktoś coś z podobnej branży coś podpowie albo z własnego interesu jak coś prowadzi co i jak itd itp.... wszelkie podpowiedzi mile widziane pozdro for...all ... adamFox
zegarmistrz Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Pewną cześć kasy możesz pozyskać z dotacji unijnych (mój kumpel tak dostał rok temu 20 tyś zł na sprzęt). Na pewno warto się za tym rozejrzeć bo z tego co słyszałem to teraz można dostać przy rozkręcaniu swojego biznesu 40 tys zl.
Reggi Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 teraz można dostać przy rozkręcaniu swojego biznesu 40 tys zl. To chyba zależy od regionu. U mnie jest w tym roku 18 tys. Ja brałem 1,5 roku temu i max dofinansowanie to 13 tys. a kolega z Radomia Tomaszu wziął ciut więcej
M.Audi Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 teraz można dostać przy rozkręcaniu swojego biznesu 40 tys zl. To chyba zależy od regionu. U mnie jest w tym roku 18 tys. Ja brałem 1,5 roku temu i max dofinansowanie to 13 tys. a kolega z Radomia Tomaszu wziął ciut więcej jezeli to nie tajemnica to jaka firme zalozyles i jak ci sie krecie ten interes??
Korzeń Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Na stanowisku kierownika apteki musisz miec farmaceutę z II stopniem specjalizacji... Ale sa inne wymogi, powierzchnia, lokal, sanepidy i inne sridy. Ciezki temat.[br]Dopisany: 02 Sierpień 2009, 19:10_________________________________________________http://www.vetpol.org.pl/Projekty%20uchwal%20i%20rozporz/projekt_prleczniczych_03122008.pdf
Reggi Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 jezeli to nie tajemnica to jaka firme zalozyles i jak ci sie krecie ten interes?? Handel/ Usługi ( sprzedaż motocykli, skuterów, naprawa, części ect.).
adamFox Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Na stanowisku kierownika apteki musisz miec farmaceutę z II stopniem specjalizacji... Ale sa inne wymogi, powierzchnia, lokal, sanepidy i inne sridy. Ciezki temat.[br]Dopisany: 02 Sierpień 2009, 19:10_________________________________________________http://www.vetpol.org.pl/Projekty%20uchwal%20i%20rozporz/projekt_prleczniczych_03122008.pdf thx za info
kamyl Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Żeby być właścicielem apteki nie musisz być mgr. kierownikiem apteki musi być magister farmacji z uprawnieniami kierowniczymi czy jak to się tam fachowo nazywa. Możesz też otworzyć punkt apteczny i tak kierownikiem może zostać technik farmacji ale nie wiem czy trzeba mieć aptekę
Rekomendowane odpowiedzi