Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Różnice maska przed i po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy maska przed liftem i jest inna niż ta po? Albo np wzmocnienie i chłodnice duzo łatwiej znaleźć te przed

Opublikowano

Witam czy maska przed liftem i jest inna niż ta po?

tak jest inna...
Opublikowano

Maski sie roznia, ale mozna zalozyc bez wiekszego problemu :good:

Opublikowano

Maski sie roznia, ale mozna zalozyc bez wiekszego problemu :good:

przed liftem są dziury na spryski a po lifcie nie ma :cool1:
Opublikowano
  • Autor

sraczka wole oe

warnwarn.gifco to ma byc za post ??

Opublikowano

jest też troszkę inne przetłoczenie :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta.

Chciałbym założyć maskę z auta poliftowego do mojego przed liftem.

Co muszę zmienić poza maską aby wszystko działało , mam na myśli przede wszystkim spryskiwacze przedniej szyby.

Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję.

Opublikowano

Odgrzewam kotleta.

Co muszę zmienić poza maską aby wszystko działało , mam na myśli przede wszystkim spryskiwacze przedniej szyby.

spryski musisz kupić od polifta, bo przedliftowe, Ci nie podejdą, one są montowane na masce, a polifcie spryski są pod maską :wink4:, no i wymiana podszybia bo przed liftem nie ma dziur na spryski :wink4:

Opublikowano

Maska juz na aucie , kupiłem kompletną ze spryskami itd. i do tego w kolorze mojego autka. Podmianaka absolutnie bezproblemowa wszystko się spasowało jedynie muszę zlutować kabelki od podgrzewanych sprysków bo przy nowej masce ktoś zwyczajnie obciął zamiast poszukać kostki i rozpiąć.

Teraz dużo bardziej mi się podoba, stara maska wisi sobie na ścianie :)

Opublikowano

Odgrzewam kotleta.

spryski musisz kupić od polifta, bo przedliftowe, Ci nie podejdą, one są montowane na masce, a polifcie spryski są pod maską :wink4:, no i wymiana podszybia bo przed liftem nie ma dziur na spryski :wink4:

Co ty chłopie za głupoty wypisujesz. Spryski są w masce, tylko, że montowane od spodu!! Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie trzeba podszybia wymieniać.

Opublikowano

Odgrzewam kotleta.

Co ty chłopie za głupoty wypisujesz. Spryski są w masce, tylko, że montowane od spodu!! Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie trzeba podszybia wymieniać.

opanuj się, co ja napisałem że spryski nie są montowane na masce tylko pod nią, a podszybie ma wycięte dwa otwory, właśnie w miejscu gdzie są one zamontowane, otwórz sobie maskę i przyjrzyj się dokładnie :wink4:

Opublikowano

Odgrzewam kotleta.

opanuj się, co ja napisałem że spryski nie są montowane na masce tylko pod nią, a podszybie ma wycięte dwa otwory, właśnie w miejscu gdzie są one zamontowane, otwórz sobie maskę i przyjrzyj się dokładnie :wink4:

Racja, ale wtopa, sorry. Kurde nie pomyślałem o tym, że jest tam wycięte miejsce, żeby spryski miały którędy pryskać... :embarrassed: idę za to samochód umyć... :decayed:

Opublikowano

Odgrzewam kotleta.

Racja, ale wtopa, sorry. Kurde nie pomyślałem o tym, że jest tam wycięte miejsce, żeby spryski miały którędy pryskać... :embarrassed: idę za to samochód umyć... :decayed:

:wink4:

• 2 lata później...
Opublikowano

Jako, że ciężko taki temat znaleźć i raczej nie ma sensu tworzyć nowego tematu zapytam tutaj.

Dlaczego w książce "Audi A4 i A4 Avant - Sam naprawiam samochód" z WKŁ jest jeden dziwny zapis w regulacją spryskiwaczy?

Z czego ta różnica w wymiarze wynika? Dokładnie to co różni 8DZYA200000 od 8DZYA200001, że jest to odnotowane?

sprysk.jpg

Opublikowano

Z czego ta różnica w wymiarze wynika? Dokładnie to co różni 8DZYA200000 od 8DZYA200001, że jest to odnotowane?

to jest związane z usytuowaniem dysz spryskiwaczy w przed lifcie są na masce a po lifcie są pod krawędzią maski przed szybą

Opublikowano

to jest związane z usytuowaniem dysz spryskiwaczy w przed lifcie są na masce a po lifcie są pod krawędzią maski przed szybą

Właśnie tego całego zamieszania z różnicami w liftach nie lubię :P

Domyślałem się, że to może być z tym związane, ale potrzebna jest informacja o tym od kogoś kto sobie rękę da za to uciąć.

Bo właśnie kupiłem A4 i z tego co czytam i widzę co mam to mogę napisać tyle:

- VIN poniżej 8DZYA200000, więc model 2000, ale 06.1999 data produkcji coby się zgadzało z tym podziałem w numerach modelu

- jest to najprawdopodobniej Pro Line Style bo się zgadza z opisami znalezionymi tu czy tam

- kierunki podłużne białe

- lampy tył clear

- lampy przód Valeo zespolone

- listwy na drzwiach szerokie

- zderzaki jak w ostatnim lifcie

- białe zegary z 1/2 fis

- panel środkowy lift

- i co tam jeszcze lift ma

Ale !

- maska - spryskiwacze na

- grill 5 listków

Opublikowano

moze twoja a4 miała wczesniej z jakiegos powodu wymieniona maske.a ze ktos znalazł przedliftowa to taka załozyli.

Opublikowano

No właśnie to może nie jest do końca pewne z racji tego, że tak mogło być fabrycznie.

Ale jest to obojętne. Jest jak jest. Tak chciałem wiedzieć dla pewności.

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam Panowie mam pytanko gdyż nigdzie nie mogę tego znależć. Czy maska poliftowa jest taka sama do sedana i kombi ?