marcin761207 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zaczeło się od tego ,że jak sprowadziłem samochód to miał pół baku . No to jeżdziłem jak tra,la,la,a gdy wskażnik osiągnął 1/4 baku to okazało się że nie ma paliwa w baku. Wyjąłem smoka z baku i na sucho po wyjęciu próbowałem regulować wskazania . A więc wskazuje ok tylko że jak zejde na dół tak jakby miał być bak pusty to wskazuje 1/4 baku,nie zejdzie na wskażniku poniżej . Ktoś mi mówił ,że jak na tym suwaku jest przerwa to nie bedzie pokazywał 0 tylko ostatnie wskazanie tam gdzie łapie styk. Ale nie wiem ile w tym prawdy? Pomóżcie ,bo nie uśmiecha mi się wozić bańki 5l co by jak braknie to wlewać . No bo jak zejdzie na 1/4 to tak zostanie do końca choćby było 0 totalne. [ Komentarz dodany przez: Iceman: 24-04-2007, 23:34 ] nazwij poprawnie temat [ Komentarz dodany przez: Iceman: 25-04-2007, 07:23 ] poprawiłem temat za ciebie [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 25-04-2007, 12:46 ] stosujmy 2 punkt regulaminu...
Gość Goodspit Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Najprawdopodobniej to się suwak blokuje, bo gdyby była przerwa to powinno odrazu spaść do zera, ostatnio miałem trochę z tyym do czynienia bo przerabiałem czujnik poziomu do ciężarówki i robiłem przerwę żeby wcześniej mu sygnalizowało brak paliwa na wskażniku
wojtek26 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 POdłącze sie do tematu mam podobny problem tylko tyle że przy 1/4 zapala mi sie rezerwa jak to przestawić. A paliwa jest tak jak pokazuje wskaźnik
tomcioskinny Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 panowie miałem ten sma problem co wy. Pojechałem na serwis po VAG nic nie wykazał, ale mechanicy byli pewni że sa przestawione wskazówki, zdjęli zegar i przesuneli wskazówki gdyz były krzywe. Teraz wskazuje idelanie i nawet rezerwa sie zapala co wczesniej było nie możliwe.
wojtek26 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ale u mnie zapala sie rezerwa za wcześnie jak mam faktycznie 1/4 zbiornika
Rekomendowane odpowiedzi