Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Drzwi mi się otwierają same, co jest grane?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:shocked: mam problem, generalnie jest coś nie tak z centralnym: otwiera mi z kluczyka wszystkie drzwi, ale jak chcę zamknąć to mogę już tylko drzwi kierowcy, pozostałe się nie zamykają- no i najważniejsza dla mnie teraz sprawa: jak zamknę sobie wszystkie drzwi za pomocą przycisku w drzwiach kierowcy, to po jakimś czasie wszystkie drzwi same mi się otwierają- paranoja, nie mogę nigdzie auta zostawić samego bo mi jeszcze ktoś je "pożyczy" :slina: pomocy, co tu robić? rozebrałem dzisiaj sobie boczek drzwi kierowcy ale za dużo tam było wszystkiego i postanowiłem poczekać na jakieś sugestie mądrzejszych ode mnie w tej dziedzinie... wołam o pomoc!!!!
Opublikowano

pewnie sterowanie centralnym szwankuje, zaglądnij do bagażnika pod tapicerkę czy przypadkiem moduł nie pływa w wodzie albo coś w tym stylu

Opublikowano
  • Autor

a w którym dokładnie miejscu się ten moduł znajduje??!?!?!

Opublikowano

bagażnik, po prawej stronie za tapicerką

Opublikowano
  • Autor

układ w bagażniku wygląda gitara, suchutko, wszystko tam działa- tak jak mówiłem wcześniej, moge domknąć wszystkie drzwi za pomocą tego przycisku umieszczonego na drzwiach kierowcy, natomiast nie domyka mi pozostałych 3 drzwi z kluczyka( tylko lewe przednie) więc problem chyba tkwi gdzieś pomiędzy zamkiem w drzwiach a tym przyciskiem w drzwiach. tylko co tam odpowiada za wysyłanie sygnału do pozostałych drzwi+bagażnika w tym zamku? mogę to rozebrać ale wolałbym najpierw jakieś porady i wskazówki coby czegoś nie zepsuć za szybko,... :kwasny:

Opublikowano

Mam podobny problem :) Wsiadam do auta zamykam drzwi przyciskiem umieszczonym na drzwiach, wszystko jest ok i po kilku minutach nagle wszystkie drzwi otwierają się i zapla się lampka oświetlenia wnętrza

Opublikowano

Mikrowylącznik w drzwiach.Do wymiany

Opublikowano

mówisz o krańcówce tak? Szczerze wątpię ponieważ wyświetliła by mi się informacja na liczniku o otwartych drzwiach.

Opublikowano

Mikrowylącznik w drzwiach.Do wymiany

Chyba kolega miał na myśli mikrowyłącznik od ręcznego zamykania wszystkich drzwi. Może to on jest zalany lub uszkodzony.

Opublikowano

hymm czy w waszych audi po naciśnięciu owego włącznika zapala się lampka oświetlenia wnętrza?

Opublikowano

No fakt - nie ;(

Może to faktycznie krańcówka w klamce od drzwi kierowcy jest lekko uszkodzona i raz styka a raz nie.

Jest jeszcze taka funkcja, że przy wypadku (wywalenia poduszek) komputer powinien dać sygnał do centralnego i otworzyć drzwi.

Tylko czy wtedy zapala się oświetlenie to nie wiem.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

problem z drzwiami rozwiązany, okazał się banalny- chyba jakiś błąd był w kompie zapisany... odpiąłem akumulator na pare minut i podpiąłem z powrotem i jest gitara, centralny działa luxus... pozdrawiam