Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Zbyt wysoka temperatura płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dobra to lepiej dla swietego spokoju sprawdze zeby nie bylo dzieki kolego za pomoc bo zamowilbym tego niebieskiego

Opublikowano

Ta aukcja dotyczy czujników które były montowane w a4 gdzieś do połowy 1999 roku natomiast ty masz czujnik czteropinowy z wtyczka półokrągłą i jeśli masz oryginalny to powinien być koloru czarnego a teraz czujniki te mają kolor zielony. Tu masz aukcję tego allegrowicza z właściwym czujnikiem do twojego modelu http://www.moto.allegro.pl/item705541317_czujnik_temperatury_vw_skoda_audi_seat_oryginalny.html

Opublikowano
  • Autor

Dzieki koledzy bylem sprawdzilem jest czarny czteropinowy z polokragla wtyczka dziekuje za pomoc pozdrawiam[br]Dopisany: 10 Sierpień 2009, 20:46_________________________________________________Witam ponownie jestem juz po wymianie czujnika temperatury i termostatu a problem nadal jest ten sam myslicie ze to bedzie pompa wody?[br]Dopisany: 14 Sierpień 2009, 14:17_________________________________________________Witam jeszcze jedna sprawa ktora dzis zauwazylem nie dziala mi ogrzewanie to napewno jest wspolna sprawa

Opublikowano

pompa wody, zapchana chłodnica wody lub niedrożna nagrzewnica

Opublikowano
  • Autor

No fakt tez stawiam na ktoras z tych rzeczy hehe tylko ktora jeszcze taka sprawa na komputerze wywala mi taki blad: 1 Fault Found:

18058 - Powertrain Data Bus: Missing Message from Instrument Cluster

P1650 - 35-10 - - - Intermittent

Opublikowano

18058 P1650 - Magistrala danych napedu,brakujace informacje z zestawu wskaznikow :hi: czyli: jakiś problem z połączeniem zegarów, czujników, manetek itd. moze były zegary wymieniane na pełny fis ? :mysli:

2) klimatronik i jego wskazania 49 i 51 to dwie inne sprawy.

3) różnice w kanałach wynikaja z rocznika pojazdu np: bywa że kanał 49 nie istnieje. opisane kilka razy na forum :gwizdanie:

Opublikowano

jak masz problem z ogrzewaniem to mozesz miec uszczlke pod glowica do roboty

Opublikowano
  • Autor

No ale jak uszczelka to by mi sie wszystko gotowalo i mi sie nic nie dzieje tylko pokazuje mi taka temperature[br]Dopisany: 16 Sierpień 2009, 18:54_________________________________________________A co do licznika to nie byl wymieniany na pelny fis tylko ja go osobicie raz demontowalem moze dlatego ten blad on mi w niczym nie przeszkadza tyle tylko ze na vagu wyskoczyl

Opublikowano

co by ci sie gotowalo? :decayed:

ubywa ci plynu chlodniczego?

Opublikowano
  • Autor

No to by mi sie gotowalo ze jak w poprzednim aucie strzelila mi usczela pod glowica to plyn sIE TAk gotowal ze wywalalo go korkiem. Plynu w zbiorniczku nie ubywa mi aani troszke

Opublikowano

wymieniłeś czujnik i co dalej lipa?

Może pompa, może chłodnica czy zapowietrzony układ

Opublikowano
  • Autor

Wymienie chyba pompe razem z rozrzadem przy okazji i zobaczymy a jesli to nie bedzie to...to ja juz nie wiem

Opublikowano

przed wymianą pompy kup jakiś płyn do czyszczenia układów chłodzenia i zalej go do zbiorniczka, zrób 100+ km i wtedy bierz się do pracy, przy okazji wyczyść dokładnie obie chłodnice, kiedyś w g klasie miałem tak zalepioną chłodnicę od klimy (błotem) że nie było nawiewy na chłodnicę powietrza i miałem powyżej połowy temp sporo a zawsze jest w połowie (nie wiem ile stopni bo tam nie ma skali ;) )

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

No dzieki kolego tak wlasnie zrobie dziekuje za pomoc[br]Dopisany: 20 Sierpień 2009, 18:08_________________________________________________Witam ponownie odswiezam moj problem tzn powiem tak to nie byla pompa tylko zajonizowana chlodnica czy cos takiego nie wiem o co chodzi mniejsza o to ale po wymianie chlodnicy teraz znow nie moge dogrzac silnika mam 74-75 stopni caly czas jak myslicie nowy termostat mogl pasc przez te moje wahania i za duze temperatury?

Opublikowano

no mógł, zawsze może....

Opublikowano
  • Autor

No a kolego wiesz cos moze na temat tego zjonizowania chlodnicy czy jak to sie tam zwie bo ja nawet nie wiem o co chodzi

Opublikowano
:naughty: szczerze to nie mam pojęcia!
Opublikowano
  • Autor

Kolego wymienilem zamiast termostatu czujnik bo w autku mialem zamiennik a w domu lezal oryginal i problem jak reka odjal na wskazowce trzyma mi bite 90 na klimatroniku 85-87 i sie ni9e rusza a wiec moje autko w koncu jest sprawne dzieki wszystkim za pomoc pozdrawiam

Opublikowano

witam a powiecie mi może co może być przyczyną ze na blacie i na klimatroniku mam 115-120c ,a na vagu kanał7 idealnie 92c,dodam ze czujnik orginalny nowy,na starym było tak samo ,dodam ze podczas porannego odpalania licznik pokazuje ze jest 70 -75 c.płyn się nie gotuje auto normalnie jeżdzi :hi:

• 6 lat później...
Opublikowano

Witajcie.

U mnie też coś niepojącego się dzieje. Ostatnio śledzę wskaźnik chłodzenia i wskazuje mi czasami 100st. Zacząłem szukać kodów i jak to wyświetlić. Tylko że spadła trochę temp na zewnątrz i wskazówka zaczęła trzymać się 90 st. Dziś rano sprawdziłem z klimatronikiem i na wyświetlaczu pokazał 108 st. (wskazówka 90st). Przewód górny od chłodnicy gorący dolny zimny jak dół chłodnicy. Czemu mi wskazuje dwa różne odczyty i jak sprawdzić który czujnik kłamie.

Wczoraj przejechałem 25km poza miastem temperatura na blacie prawie 100 st a kanale 49 101-102 st raczej czujniki są w porządku to termostat może broić nie otwiera się calkowicie