Bartass_1 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Po niedzielnym obczajeniu sytuacji, poniedzialek okazał się bardzo pracowity.. Do wygluszenia drzwi w takim stanie jak widać zużyłem : 2 x soudal 22,5cmx10m 1 x soudal 15cmx10 2 x spray do wygluszenia 3 x gówniane nitownice 4 x paczki nitów okolo metra kwadratowego blachy ocynkowanej.. po weekendzie zajme sie tapicerką.. Poligon ;-) Wooferek Wreszcie nastała cisza, nic nie stuka, brzęczy itd.. Zostało wykombionawnie maskownic i ładne wpasowanie się w tapicerke.. Co do brzmienia, to jest to najlepiej "zrobiony" przód jaki miałem, obawialem się o średnice, gdyż woofer przystosowany jest do systemu 3 way, ale uporałem się z tym.. Wyszło jak wyszło, suba jako takiego nie ma ( odlaczony ) trzeba wprowadzic drobne korekty, ale to już kwesita samego strojenia, Co do samych drzwi, zmniejszylem ich litraż. Krtóki opis calej zabawy.. mocowanie wraz z szyba zostalo zdjete, odrysowalem na kartonie kawalki jakie mi sa potrzebne do zamkniecia komory, wczesniej zostaly "pojechane" matą z dwóch stron a nastepnie zanitowane.. na cala powierzchnie poszla jeszcze jedna warstwa maty, na niektore dzwigienki użyłem sprayu do wygluszenia, pierscien z mdfu narazie jest tylko elementem bazowym, za tydzien bedzie on poprawiony i zamocowany solidniej.. Z tego miejsca chcialbym podziekowac Łukaszowi za pomoc i "ciepłe słowo" ..
krycha1 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 powiem jedno: idziesz grubo!!...... Szacunek :biggrin:
Bartass_1 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Te drzwi juz mi spedzaly sen z powiek, mialem dość smrodu żywicy (poprzedni plan - okazał sie niewypałem). dlatego taka wersja i nie żaluje.. ponad moje oczekiwania.. dzieki za słowa uznania..
Forest Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 No to pojechałeś ostro :eek: . Z tą blachą to musiało być trochę roboty. Ja z moimi walczyłem a co dopiero blacha. Chciałbym tego posłuchać. Na pewno jest czego. Pozdrawiam.
bartolo84 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 witam.ladnie to wykombinowales,gratulacje.gorzej tylko jak bedziesz musial dostac sie do srodka drzwi. jak bys mial zdjecie przymocowania samego woofera to by byl git.pozdrawiam :smile:
Bartass_1 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Z tymi drzwiami zeszło mi niecałe 2 dni, ( nie licząc 3 kursów do castoramy z wymianą nitownicy - sprzedaje takie gówna, że zajechalem 3 szt.) .. wlasnie, robota bardzo przyjemna w przeciwieństwie do lepienia w żywicy ;-/ .. oczywiście fotki z montażu woofera, jak i sam pierścień będą dodane. Narazie wszystkim się podoba brzmienie, a co najistotniejsze mi również..
jay_zzA4 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Ja juz fotki widzialem wczesniej, wyszlo super, i napewno tez super gra. Tez sie tym zajmne w mojej furce... jak znajde wiecej czasu. Tylko ja akurat z tej blachy zrezygnuje, Tobie na zawody to potrzebne, mnie dla samego siebie, nie tak bardzo... skupie sie na wytlumieniu i na zamontowaniu glosnika 16.5 cm albo i wiekszego jak mnie poniesie fantazja hehehe Pozdro Aaa co to za glosnik jezeli mozna wiedziec ??
Bartass_1 Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Opublikowano 22 Maja 2007 Scan Speak Revelator... 18w/4531G00 [br]Dopisany: 29 Kwiecień 2007, 22:02 _________________________________________________Poszło.... wreszcie zmobizlowalem sie wrzucic jakies fotki ukonczonych drzwi... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ba135a9732a2f9a9.html Lekko brudne.. ale juz sa dopieszczone .. uzupełnij profile proszę
borysgo2 Opublikowano 25 Września 2007 Opublikowano 25 Września 2007 Bartass O zesz ty!! Skad i za ile wziales revelatora 18 A tak na powaznie jak bedziesz mial chwilke to dodaj te zdjecia co obiecales, ciekawi mnie zabudowa dosc sporego wofera w b5 (chodzi mi o wykonczenie). Mam nadzieje ze celulozowa membrana nie ucierpi przy zmianie temperatur. Ps Przydalo by sie cos pozadnego do napedu
sokolnh Opublikowano 26 Września 2007 Opublikowano 26 Września 2007 wszystko fajnie, ale mam pytanie zostawiasz tak bez ramek drzwi ?
Bartass_1 Opublikowano 21 Października 2007 Autor Opublikowano 21 Października 2007 Witam ponownie, dość dawno tu nie zaglądałem brak czasu - i mialem troche problemów ze zdrowie ( operacja itd) .. Otóz tak, revelator jest i bedzie, lezą już średniaki tej samej firmy i ringradiatory ale nie odpowiem , czy zagoszcza w tym aucie, napedzam, je dość skromnym piecem ze stajni audiotec'a jakos lubie ich produkty.. Brax X2400 w mostku.. Co do drzwi bez ramek to niestety nie da się
Watson Opublikowano 21 Grudnia 2007 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Te drzwi juz mi spedzaly sen z powiek, mialem dość smrodu żywicy (poprzedni plan - okazał sie niewypałem). dlatego taka wersja i nie żaluje.. ponad moje oczekiwania.. dzieki za słowa uznania.. Mnie zainteresowal fragment dot. Twojego poprzedniego planu z zywica.Mam podobny glosnik , identyczne drzwi (w oryginalnej wersji) i interesuja mnie wszelkie powazne metody aplikacji glosnika w A4.Moglbys cos wiecej napisac n/t prob z zywica ?
Rekomendowane odpowiedzi