grzes1150 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Uważam że jakość materiałów jest na bardzo niskim poziomie, już w fiatach są lepiej wykonane (nie ścierają się tak jak w BMW). jak bedziesz przejazdem w wawie to daj znac, wpuszcze cie do bejcy starego gdzie ma nalatane prawie 200 tysi i mi pokazesz te wytarte, tandetne plastiki Może mu chodziło o b6 :polew: [br]Dopisany: 16 Sierpień 2009, 20:44_________________________________________________Proponuję zamknąć ten temat z opisem wrażeń z jazdy BMW
KANAL Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Akurat jakosc materialow w BMW nalezy do bardzo dobrych.... komfort tez. Powiem tylko tyle ze sztuka sztuce nie rowna. Poza tym gdzie w bmw wszystko trzeba robic na sile? To naprawde bdb autko, ciche, komfortowe, dobrze wykonane, nic nie trzeszczy w srodku... tak samo jak w audi, mysle ze nie gorzej. Dla mnie to porownywalne samochody. Jechales 520i... przejedz sie A4 1.6 i wtedy porownaj bo 2.0 to najslabszy motor w bmw. Uparles sie na tyl naped... to kwestia przyzwyczajenia i gustu, na forum bmw powiedza Ci ze gdyby Bog preferowal przod naped, chodzilibysmy na rekach... niektorzy nie wyobrazaja sobie jezdzic FWD. Takze to kwestia umiejetnosci i czerpania radosci z jazdy. Dla mnie stawiajac e39 obok a4 mimo ze to rozne klasy to jakosc jest porownywalna. Z audi jestem bardzo zadowolony ale nie przesadzajmy ze bmw pod kazdym wzgledem jest kiepskie... tam na forum napisza o audi ze slychac wiatr powyzej 150km/h, ze trzesie na jalowym, ze fotele sie dra... to kwestia przejechania sie dobrym egzemplarzem a nie odrazu generalizowac wszystko.
marewel Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 moje Audi było dość biedne w środku A w ogłoszeniu napisane było stan idealny
KOval81 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Dlatego gdybym potrzebowała szybkiego, precyzyjnego i bezpiecznego w zakrętach a do tego komfortowego samochodu, bo potrzebuje auto którym jeźdź dużo po trasie, wożę dzieci do przedszkola - to raczej Audi Bryniu - ale dodaj, że w Quattro, a nie ośce, bo to całkiem inna bajka
KOval81 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Chodziło mi o samą "smietankę" wypowiedzi w końcówce :> , żeby ktoś nie pomyślał, że w cytacie chodzi o ośkę
J E L I T O Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Ja przesiadłem sie bezpośrednio właśnie z e39 do s4 i właśnie w tej s4b6 poraziła mnie jakość materiałów. Byłem mocno zaskoczony ze niektóre elementy tak szybko się niszczą (gałka od świateł,przyciski nawi i klimatronika, tunel środkowy itd) A co do wrażeń kolegi z jazdy, to mówi się że bmw zaczyna się powyżej 3l. I tu nie chodzi o przyśpieszenia od 0-100km ale właśnie od 100km w górę. Po przejażdżce jednym autem z małym silniczkiem w niewiadomo jakim stanie i wypasie nie można formułowac opini o marce. Ja audiczkę wspominam bardzo dobrze i chętnie polecałbym audi jako markę.
KOval81 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Ja przesiadłem sie bezpośrednio właśnie z e39 do s4 i właśnie w tej s4b6 poraziła mnie jakość materiałów. Byłem mocno zaskoczony ze niektóre elementy tak szybko się niszczą (gałka od świateł,przyciski nawi i klimatronika, tunel środkowy itd) A co do wrażeń kolegi z jazdy, to mówi się że bmw zaczyna się powyżej 3l. I tu nie chodzi o przyśpieszenia od 0-100km ale właśnie od 100km w górę. Po przejażdżce jednym autem z małym silniczkiem w niewiadomo jakim stanie i wypasie nie można formułowac opini o marce. Ja audiczkę wspominam bardzo dobrze i chętnie polecałbym audi jako markę. JELITO - sam bym tego lepiej nie ujął, ale niestety taka mentalność nasza polska, że jak coś raz zawiedzie, albo rozczaruje, to jest "a feee". Ja tam "miłość" rozdzielam po równo
Rekomendowane odpowiedzi