fotograf87 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 PO otwarciu drzwi światła wewnatrz autka swieca ( z przodu przy lusterku, na głowami pasażerów z tyłu i w bagazniku) jednak światła które są montowane w drzwiach nie świeca CO moze byc przyczyna? Moze jest od nich bezpiecznik ? ;/ POMOCY
mk4 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 PO otwarciu drzwi światła wewnatrz autka swieca ( z przodu przy lusterku, na głowami pasażerów z tyłu i w bagazniku) jednak światła które są montowane w drzwiach nie świeca CO moze byc przyczyna? Moze jest od nich bezpiecznik ? ;/ POMOCY a masz vaga, żeby sprawdzić czy nie ma jakiegoś błędu ?
fotograf87 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Vaga nie mam... ale bylem ostatnio (miesiac temu - wtedy tez nie swiecilo) u mechanika to powiedził ze wszystko "cacy" zadnych błedów ;/
fayera Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 A może masz tylko odbłyski w drzwiach?Sprawdzałeś?
fotograf87 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2009 hmmm... a jak to sprawdzic ? ... nie wiem czy ma to cos do tematu... ale mam podświetlane pokretła przy nawiewach. Te podswietlane pokretła i te swiatełka które mi nie swieca to chyba skład "pakietu oświetlenie"
Bart-S Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Jeśli masz czujnik zmierzchu - pakiet oświetlenie znajdujący się na drzwiach lub pod nogami kierowcy/pasażerów włączy się... jak już się ściemni Jest jeszcze inna opcja - może masz gratisa. Boczki z pakietem ale bez podciągniętej wiązki. Bardzo często w naszych autach zamontowany jest niekompletny pakiet oświetlenia - u siebie np. mam podświetlane kratki nawiewów, podłokietnik i diody w panelu przednim ale klamek, drzwi i przestrzeni nóg już poskąpili i teraz będę musiał sam to rezać
fotograf87 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Czujnik zmierzchu mam.... jednak nie włącza on oświetlenia w drzwiach... da się jakos sprawdzić czy bez rozbierania boczków drzwiowych czy są tam wogle zarówki
Bart-S Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 W drzwiach masz dwie lampki na rancie. Czerwoną (standard) i białą pod spodem (opcja). Rozumiem że chodzi Ci o te pod spodem. Jak się przyjrzysz, plastik osłaniający żarówkę powinien mieć profil (dziurę na włożenie śrubokręta i podważenia). Głowy uciąć nie dam ale większość osłon w aucie tak ma więc tam pewnie też tak będzie - no przecież bez sensu byłoby ściągać tapicerkę aby wymienić żarówkę...
fotograf87 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2009 własnie chodzi mi o te czerwone z boku... to one mi nie swieca ;/ białych pod spodem nie mam wcale ;[
Bart-S Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 No to wszystko jasne Zaraz przejdę się do auta i sprawdzę...
fotograf87 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2009 u kolegi który ma B6 s-line te swiatełka swieca, zarówno przy zgaszonym jak i zapalonym silniku. .. wiec nie wiem co jest grane... moze faktycznie bezpiecznik jest od tych lampek ?
Bart-S Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Kurcze sprawdziłem u siebie i też nie świecą
fotograf87 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2009 dzieki za sprawdzenie... ale mamy dalej zagadke nie rozwiazana. :>.. jutro postaram sie zobaczyc czy te czerwone niby szkiełko da sie zdjąc. Moze zobacze czy to tylko odblask czy jest tam zarówka... A może Ty cos wykombinujesz w tej sprawie hehehe
Bart-S Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Próbowałem podważyć śrubokrętem ale po usłyszeniu delikatnego "chrup" dałem sobie spokój
fotograf87 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2009 aha.. wiec ja już nie bede probował
PIXI Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Delikatne chrup wcale nie oznacza pęknięcia elementu odblaskowego lub pakietu oświetlenia ( normalne że chrupie bo mało kto zagląda do środka żeby tam coś sprawdzić ) Bart-S i Fotograf87 spokojnie polecam delikatnie i cierpliwie podważyć w kilku miejscach i ustąpi P.S Też miałem kiedyś stracha ..ale odrobina cierpliwości i wszycho gra
mk4 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 zdejmij boczek nie jest dużo roboty a rozwiąże Twój problem... będziesz wiedział czy to atrapa czy światełko ... ja mam pełny pakiet oświetlenia i mnie świeci czerwone i pod spodem światełko(od dołu) hmm popatrz na obrazek demontowanie światełka wygląda na proste
fotograf87 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2009 no i wszystko jasne... moje czerowne niby światełka to tylko odblaski. Da się je wyjąć podwazając od góry leciutko np śrubokrętem. Wyjąłem i okazało się, że to tylko odblask ;]
Bart-S Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 U mnie pewnie to samo - więc odpuszczam sobie sprawdzanie
fayera Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 no i wszystko jasne... moje czerowne niby światełka to tylko odblaski. Da się je wyjąć podwazając od góry leciutko np śrubokrętem. Wyjąłem i okazało się, że to tylko odblask ;] No właśnie o tym mówiłem,sam kiedyś u kumpla widziałem,że mu świecą no i myślałem,że coś mam z żarówkami albo bezpiecznikami,wyciągnąłem no i ze spuszczoną głową do domu-odblaski...
Rekomendowane odpowiedzi