Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problem z oświetleniem w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PO otwarciu drzwi światła wewnatrz autka swieca ( z przodu przy lusterku, na głowami pasażerów z tyłu i w bagazniku) jednak światła które są montowane w drzwiach nie świeca

CO moze byc przyczyna? Moze jest od nich bezpiecznik ? ;/

POMOCY

Opublikowano

PO otwarciu drzwi światła wewnatrz autka swieca ( z przodu przy lusterku, na głowami pasażerów z tyłu i w bagazniku) jednak światła które są montowane w drzwiach nie świeca

CO moze byc przyczyna? Moze jest od nich bezpiecznik ? ;/

POMOCY

a masz vaga, żeby sprawdzić czy nie ma jakiegoś błędu ?

Opublikowano
  • Autor

Vaga nie mam... ale bylem ostatnio (miesiac temu - wtedy tez nie swiecilo) u mechanika to powiedził ze wszystko "cacy" zadnych błedów ;/

Opublikowano

A może masz tylko odbłyski w drzwiach?Sprawdzałeś?

Opublikowano
  • Autor

hmmm... a jak to sprawdzic ? ... nie wiem czy ma to cos do tematu... ale mam podświetlane pokretła przy nawiewach. Te podswietlane pokretła i te swiatełka które mi nie swieca to chyba skład "pakietu oświetlenie"

Opublikowano

Jeśli masz czujnik zmierzchu - pakiet oświetlenie znajdujący się na drzwiach lub pod nogami kierowcy/pasażerów włączy się... jak już się ściemni :)

Jest jeszcze inna opcja - może masz gratisa. Boczki z pakietem ale bez podciągniętej wiązki.

Bardzo często w naszych autach zamontowany jest niekompletny pakiet oświetlenia - u siebie np. mam podświetlane kratki nawiewów, podłokietnik i diody w panelu przednim ale klamek, drzwi i przestrzeni nóg już poskąpili i teraz będę musiał sam to rezać :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Czujnik zmierzchu mam.... jednak nie włącza on oświetlenia w drzwiach... da się jakos sprawdzić czy bez rozbierania boczków drzwiowych czy są tam wogle zarówki

Opublikowano

W drzwiach masz dwie lampki na rancie. Czerwoną (standard) i białą pod spodem (opcja). Rozumiem że chodzi Ci o te pod spodem. Jak się przyjrzysz, plastik osłaniający żarówkę powinien mieć profil (dziurę na włożenie śrubokręta i podważenia). Głowy uciąć nie dam ale większość osłon w aucie tak ma więc tam pewnie też tak będzie - no przecież bez sensu byłoby ściągać tapicerkę aby wymienić żarówkę...

Opublikowano
  • Autor

własnie chodzi mi o te czerwone z boku... to one mi nie swieca ;/ białych pod spodem nie mam wcale ;[

Opublikowano

No to wszystko jasne :) Zaraz przejdę się do auta i sprawdzę...

Opublikowano
  • Autor

u kolegi który ma B6 s-line te swiatełka swieca, zarówno przy zgaszonym jak i zapalonym silniku. .. wiec nie wiem co jest grane... moze faktycznie bezpiecznik jest od tych lampek ?

Opublikowano

Kurcze sprawdziłem u siebie i też nie świecą :mysli:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za sprawdzenie... ale mamy dalej zagadke nie rozwiazana. :>.. jutro postaram sie zobaczyc czy te czerwone niby szkiełko da sie zdjąc. Moze zobacze czy to tylko odblask czy jest tam zarówka...

A może Ty cos wykombinujesz w tej sprawie hehehe

Opublikowano

Próbowałem podważyć śrubokrętem ale po usłyszeniu delikatnego "chrup" dałem sobie spokój :confused4:

Opublikowano
  • Autor

aha.. wiec ja już nie bede probował :kwasny:

Opublikowano

Delikatne chrup wcale nie oznacza pęknięcia elementu odblaskowego lub pakietu oświetlenia ( normalne że chrupie bo mało kto zagląda do środka żeby tam coś sprawdzić ) Bart-S i Fotograf87 spokojnie polecam delikatnie i cierpliwie podważyć w kilku miejscach i ustąpi :)

P.S Też miałem kiedyś stracha :polew: ..ale odrobina cierpliwości i wszycho gra :hi:

Opublikowano

zdejmij boczek nie jest dużo roboty a rozwiąże Twój problem... będziesz wiedział czy to atrapa czy światełko ... ja mam pełny pakiet oświetlenia i mnie świeci czerwone i pod spodem światełko(od dołu)

hmm popatrz na obrazek demontowanie światełka wygląda na proste

swiatlowdrzwiach.png

Opublikowano
  • Autor

no i wszystko jasne... moje czerowne niby światełka to tylko odblaski. Da się je wyjąć podwazając od góry leciutko np śrubokrętem. Wyjąłem i okazało się, że to tylko odblask ;]

Opublikowano

U mnie pewnie to samo - więc odpuszczam sobie sprawdzanie :)

Opublikowano

no i wszystko jasne... moje czerowne niby światełka to tylko odblaski. Da się je wyjąć podwazając od góry leciutko np śrubokrętem. Wyjąłem i okazało się, że to tylko odblask ;]

No właśnie o tym mówiłem,sam kiedyś u kumpla widziałem,że mu świecą no i myślałem,że coś mam z żarówkami albo bezpiecznikami,wyciągnąłem no i ze spuszczoną głową do domu-odblaski...