MrWho Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Witam!! Panowie poprzedni właściciel musiał odkręcać dolną część obudowy komputera i podwinęła mu się uszczelka... Czego następstwem oczywiście było przeciekanie wody do środka... Panowie etka nie znajduje tej uszczelki... do tego na zdjęciu jest zupełnie innego kształtu... Poratujcie numerem tej uszczelki bo samochód rozkręcony stoi
GRazny Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 heh... u mnie to samo... nie dokręcili łajzy 5tej śruby do której jest dojście po zdjęciu podszybia i woda leciała... uszczelki na szczęscie nie wymieniałem silikonem nie wystarczy? kompletnie walnięta?
MrWho Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2009 No właśnie sęk w tym, że ona się podgięła i dokręcili dupki i jest w 2 miejscach praktycznie przecięta, kawałek jest nie ciekawy :/ więc tylko wymiana... sylikonem nie chcę robić bo jak kiedyś przyjdzie się to wyjąć to będę musiał rwać to na siłę... Z tego co patrzyłem w etce to według zdjęcia idzie taka sama jak w passacie ale znajac etke rysunki są poglądowe ( zwłaszcza, że uszczelka w realu wygląda zupełnie inaczej ).
zbychzz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 sylikonem nie chcę robić bo jak kiedyś przyjdzie się to wyjąć to będę musiał rwać to na siłę... no widzę pożądna firma - właśnie po takim właścicielu chcę kupić następny samochód pozdrawiam i tak trzymać próbowalem znaleźć tę uszczelkę ale w mojej etce ani na wersji online nie ma podanego numeru - może ktoś inny zapoda
MrWho Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2009 sylikonem nie chcę robić bo jak kiedyś przyjdzie się to wyjąć to będę musiał rwać to na siłę... no widzę pożądna firma - właśnie po takim właścicielu chcę kupić następny samochód pozdrawiam i tak trzymać próbowalem znaleźć tę uszczelkę ale w mojej etce ani na wersji online nie ma podanego numeru - może ktoś inny zapoda Heh no niestety taki już jestem Stare auto sprzedałem w stanie idealnym, pukały 2 wahacze to dodałem dla kolesia nowe w bagażniku... Co do uszczelki to obawiam się, że nie występuje Z tego co widzę to pod obudowę filtra powietrza idzie taka sama ( także w vw-passat ) chyba a4 budowali tak, żeby lepiej było składać anglika/europe... na rysunkach poglądowych w etce jest taki sam rysunek ja w passacie i jest to nie prawda... bo w passacie o ile mi wiadomo ta szczelinka jest mniejsza... i jest właśnie taka uszczelka jak na rysunku ( przewlekana 2 śrubami ) a a4 tak nie ma jest duża uszczelka jakieś 15x20cm piankowa 10x10mm
Bart-S Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Paweł, zadzwoń do ASO i podpytaj (...jeśli jeszcze tego nie próbowałeś).
GRazny Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 heh... no nie chodziło mi o silikon taki żebyh to skleił... źle się wyraziłem wypsikałem to po prostu czymś białym (spray silikonowy?) i to tak dość ostro żeby woda się nie dostała... no ale to już OT
Bieniek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Uszczelka jako osobny element nie wystepuje. Do kupienia razem z gorna pokrywa ECU.Cena okolo 70zl.
MrWho Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Panowie nie wiem czy się jasno wyraziłem chodzi mi o uszczelkę POD dolną pokrywę, czyli między karoserie a dolną część obudowy komputera silnika... Bart-S - dzwoniłem do aso - "Chyba występuje razem z dolną obudową", a będzie pasowała od czegoś innego, gdzieś idzie indziej, w vw, skodzie, - "Nie wiem, musi Pan szukać" - więc lipa Pozostaje mi dokupienie uszczelki na metry
GRazny Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 a no to rzeczywiście... myślałem o tej między obudowami...
Rekomendowane odpowiedzi