TOUDIADAM Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Witam! Juz raz poruszalem ten temat ale niebylo konkretnej i jednoznacznej odpowiedzi Wiec jescze raz! Po podpieciu kompa wyskoczyl blad 00515 acu Czyli Czujnik polozenia walka rozrzadu-brak komunikacji Mam silnik 1.6 ADP z 1995 roku Pytanie brzmi Gdzie ten czujnik sie znajduje? Powiem tylko ze napewno nie pod kolem pasowym walka rozrzadu bo ktos tak stwierdzil ale tam niema Czekam na pomoc[br]Dopisany: 22 Sierpień 2009, 13:23_________________________________________________ [br]Dopisany: 22 Sierpień 2009, 13:27_________________________________________________najprawdopodobnie tak wyglada ten czujnik
cobradd Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 czy nie chodzi ci o czujnik Halla który w tym silniku jest bodajże w aparacie zapłonowym
Dev Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 to co jest na foto to jest czujnik połozenia wałka rozrządu siedzi za kołem zębatym od wałka zeby wyciągnąć czujnik trzeba zdjąć koło
marewel Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Pytanie brzmi Gdzie ten czujnik sie znajduje? W aparacie zaplonowym.
Dev Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 jestem ciekaw jak to tam włozysz skoro ma to ok 13 cm długości :polew: właśnie dzisiaj rozbierałem głowice seata toledo z silnikiem 1.6i (AKL) i miałem to w dłoni
marewel Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 jestem ciekaw jak to tam włozysz skoro ma to ok 13 cm długości :polew: Czujnik ze zdjecia nie jest od ADP mądralo. Co ma wspólnego on z AKL to nie wiem,chyba ze masz AKL w swoim A4. Do ADP idzie podobny do tego:
TOUDIADAM Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Panowie za kolem pasowym walka rozrzadu niema napewno bo sprawdzalem Gdy dowaiadywalem sie w sklepie o czujnik polozenia walka rozrzadu do ADP to pokazali mi ten ktory jest na zdjeciu Oczywiscie w aparat on niewejdzie :-) wiec pewnie jest gdzies na bloku silnika Niestety ja go niemoge zlokalizowac A za kazdym razem po podpieciu VAGa wywala mi go Moze jednak ktos zmienial ten czujnik w ADP lub poprostu wie gdzie sie on znajduje a jeszcze jedno w aparacie zaplonowym podobno jest czujnik halla (odpowiedzialny za obroty walu) ale to nie ten
szogun0 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 W ADP jest w aparacie zapłonowym. Zapamiętaj to proszę. Jak nie sprawdzisz a zapytasz jeszcze raz, to będę miał prośbę do moderatorów.
bartek1605 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 czujnik Halla przy tym motorze wygląda tak jak widzę jesteś z Łodzi to jedź na ul. Centralną z tym czujnikiem żeby ci wymienił
Rekomendowane odpowiedzi