Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No po zapłonie w zależności od kodowania tam masz, albo same wskazówki (wartość 1), same blaty (wartość 2), blaty i wskazówki (wartość analogicznie 1+2), dalej nie sprawdzałem. A tą osłone to byś musiał moją zobaczyć :decayed:

Ty znów ćpiesz... tylko w licznikach powyżej 02 to dziala... :whistling:

jakby ktoś chciał wyświetlacz fis do licznika VDO to mam w perfekt stanie bez żadnej wypalonej linii :decayed:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

żebyś dopiero po włożeniu ich na miejsce przez specjalną szczelinę pod maską podłączał :facepalm:

No nie pyeahrdol, że wtyczki podłączałeś przez maskę bo chyba jajo zniose jak rechne smiechem :shock3::nabijasie:

żart oczywiście,miałem na celu przejaskrawić zapędy aptekarzy z audi do krótkich wiązek ...

jesli skróciliby jeszcze o 2,-3 cm, musieli by wyrezac jakiś otwór od str ECU

żeby podłączyć zieloną wtyczke..

Niebieska jest ok, ale zielona deko za krótka..

pzdr.

assist

---------- Post dopisany at 17:18 ---------- Poprzedni post napisany at 17:14 ----------

No po zapłonie w zależności od kodowania tam masz, albo same wskazówki (wartość 1), same blaty (wartość 2), blaty i wskazówki (wartość analogicznie 1+2), dalej nie sprawdzałem. A tą osłone to byś musiał moją zobaczyć :decayed:

Ty znów ćpiesz... tylko w licznikach powyżej 02 to dziala... :whistling:

jakby ktoś chciał wyświetlacz fis do licznika VDO to mam w perfekt stanie bez żadnej wypalonej linii :decayed:

mówisz ze masz w perfekcyjnym stanie tarczki TDI EUdo fisa VDO?

Kaju swiadkiem, przed chwil tak napisałes :decayed:

EDIT: O! juz wyedytował, twierdzi, ze ma LCD ... :polew:

Sprawdz PW, ktos szuka tego lcd

pzdr.

assist

Opublikowano

Pytanie:

co może być nie tak po wymianie licznika z a4 2,5 tdi z fisem do mojego auta, że co jakiś czas kasuje mi się automatycznie przebieg dzienny co jakieś 200 - 300 km oraz wskazania na fisie ?

Opublikowano

prawy przycisk/pokrętło uszkodzone, ew.hidy ;)

manetka zdaje się ze nic do tego nie ma?

pzdr.

assist

Opublikowano

jedyne co mi przychodzi do głowy to zwierający prawy potek z licznika,

chyba ze manetka tez potrafi resetować przebieg dzienny w co wątpie..

albo... zanikające napięcie zasilania.

resetuje Ci spalanie do defaultowych 10l/100?

pzdr.

assist

Opublikowano
nie wiem jak w B5, ale w B6 ryżowe hidy dają ostro popalić właścicielom FIS-ow..

pzdr.

assist

one tam sieją kontrolą spalonych żarówek chyba co? bo tam cos po CANach już leci i się sra hid ze żarówki poszły na fisie.. :whistling:

a daja jeszcze jakieś objawy?

Opublikowano

Tak dokładnie, i tą resztę też.

Opublikowano

r7radek posprawdzaj wtyczki, styki, moze którys plus sie wypina/ nie łączy..

Pokrętło luźno odbija jak naciśniesz?

xxxSzYbAxxx spr PW.

a co do hid-ów, bywa i tak, ze fis wogóle nie startuje ;)

pzdr.

assist

Opublikowano

Mam lenia i nie chce mi się cofać i cytować postów. Ten kasujący się dzienny przebieg i reset spalania to tylko i wyłącznie we wtyczkach siedzi. Plus albo masa spierdalają aż miło, a raczej masa, na dzień dobry sprawdziłbym też stan akumulatora, na sprawdzenie u kumpla teraz na dniach wsadzałem jego stary aku z golfa, odpalił ledwo co, ale mówie czekaj podładujemy go chwile. W międzyczasie spaliłem papierocha, wpisałem kod do RNS-E, wyłączam go, ja na zapłon, ledwo co ruszył i RNS-E znowu krzyczało o kod.

Opublikowano

Pany....czytam i czytam i czytam i ...znużenie mnie bierze...:doh::decayed:

Mam polifta z 2000r białe podświetlenie 1/2fis jeager i podmienione na full fis VDO z a6...wszystko blaga, ale moje pytanie brzmi...aby mieć sygnał ze symphony II na fisie, muszę podłączyć:

PIN

11 -Enable

12 -Clock

13 -Data

...do radia to okej (mam na kartce napisane, w które piny w radiu), ale czy również

5 -CAN high speed Display (high +)

6 -CAN high speed Display (low -)

7 -CAN high speed Display (screen) muszę z tej szarej kostki podłączać do radia?? Bo wrazie czego mam i CAN przedłużone do radia. Ale czy wpinać i do których pinów w radiu??

Pozdrawiam i NAJLEPSZEGO W TYM 2o13 ŻYCZĘ:wink:

Opublikowano

"dwójka" tez powinna chodzić po 3LB (data, enable, clock)

sprawdz kodowanie, czy masz załączoną opcję info fis czy radio fis -nie pamietam,

hm..

po CAN tez powinno hulac..

pzdr.

assist

Opublikowano

Mam polifta z 2000r białe podświetlenie 1/2fis jeager i podmienione na full fis VDO z a6...wszystko blaga, ale moje pytanie brzmi...aby mieć sygnał ze symphony II na fisie, muszę podłączyć:

PIN

11 -Enable

12 -Clock

13 -Data

...do radia to okej (mam na kartce napisane, w które piny w radiu), ale czy również

7 -CAN high speed Display (screen) muszę z tej szarej kostki podłączać do radia?? Bo wrazie czego mam i CAN przedłużone do radia. Ale czy wpinać i do których pinów w radiu??

Symphony II gania tylko po CANie, więc z szarej wtyczki CAN H i CAN L analogicznie 5 i 6 pin, a w radiu po rozpisce. Jeśli nie ruszy od razu, to wtedy wchodzisz w licznik, adaptacja, w kanale 62 wpisujesz wartość 1 i powinno się pokazać RDS na FISie :hi:

---------- Post dopisany at 16:25 ---------- Poprzedni post napisany at 16:24 ----------

sprawdz kodowanie, czy masz załączoną opcję info fis czy radio fis -nie pamietam,

hm..

pzdr.

assist

"Dwójka" gania już tylko na CANach, nie ma w rozpisce radia "starej" komunikacji.

Opublikowano

PIN

11 -Enable

12 -Clock

13 -Data

Symphony II gania tylko po CANie, więc z szarej wtyczki CAN H i CAN L analogicznie 5 i 6 pin, a w radiu po rozpisce. Jeśli nie ruszy od razu, to wtedy wchodzisz w licznik, adaptacja, w kanale 62 wpisujesz wartość 1 i powinno się pokazać RDS na FISie :hi:

---------- Post dopisany at 16:25 ---------- Poprzedni post napisany at 16:24 ----------

hm..

pzdr.

assist

"Dwójka" gania już tylko na CANach, nie ma w rozpisce radia "starej" komunikacji.

czyli tak...11, 12, 13, podpinam odpowiednio do radyjka i tylko CAN z szarej kostki...5 i 6?? 7 nie podpinam?? I tak jak Kaju pisze...w radiu też będzie napisane gdzie się wpiąć?!

---------- Post dopisany at 20:54 ---------- Poprzedni post napisany at 20:53 ----------

a d*pa jaśka...przepraszam Pany:facepalm:

...coś cały czas nie pasowało...chodzi o symphony I te pierwsze...sorki bardzo za zamieszanie:bag:

czyli...mnie powinno już hulać jak podłączę z szarek kostki piny 11, 12, 13 ??:wink:

Jeszcze raz sorry za zamieszanie:wink:

Opublikowano

No to 11, 12 i 13 z szarej wtyczki analogicznie nazwami wpinasz się do radia i powinno banglać.

Opublikowano

No to bardzo ładnie...teraz największym moim zmartwieniem jest wyciągnięcie radia bez tych kluczyków:kwasny:

bo pływak już ogarnąłem, błedy spalonej żarówki i poziomu płynu spryskiwaczy też ogarnięte i tylko mi właśnie zostaje te radio na fisie.

i jeszcze jedno...tzn, że mogę obciąć te pociągnięte kable CAN jak mi to nie będzie potrzebne?? Chyba, że kiedyś rns-a se sprawie to wtedy już będą musiały być pociągnięte?? :mysli:

Opublikowano

Zostaw je już w szarej wtyczce, tylko po prostu zaślep taśmą. Pamiętaj też, że CANy należy puszczać w skrętce.

Opublikowano
Zostaw je już w szarej wtyczce, tylko po prostu zaślep taśmą. Pamiętaj też, że CANy należy puszczać w skrętce.

:blink: w skrętce a co to takiego ?? :bag:

i jak radzisz...to zostawię:wink:

Opublikowano
No to bardzo ładnie...teraz największym moim zmartwieniem jest wyciągnięcie radia bez tych kluczyków:kwasny:

U mnie jakiś rybi ku*as (poprzednik) tez rzeźbił bez kluczy..

efekt: złamane pilniczki w gniazdach.

powiem tak: pare godzin sie zeszło,

skończyło się na tym ze oddzieliłem front panel od reszty,

dopiero wtedy miałem możliwość odhaczenia tych blaszek..

W sumie całość jest ok,(dało się skręcić spowrotem na te śruby)

ale nie polecam, lepiej kupic na alledrogo klucze, moment i radio out.

warunek: cztery klucze, z dwoma jest gimnastyka przy 2din po przejsciach;)

pzdr.

assist

Opublikowano

no wiesz...kluczyki to se jakoś sprawię, bo osobiście jestem strasznym pedantem jak coś jest ułamane, poobijane. itd lub mi skrzypi w środku.

Tylko co to jest ta skrętka co kaju pisał :mysli:??

Opublikowano

chodzi o to, zeby te dwa przewody były splecione ze sobą..

jak to Kaju napisał: nie za gęsto nie za rzadko a w sam raz..:polew::polew::polew: