Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chodzi o to, zeby te dwa przewody były splecione ze sobą..

jak to Kaju napisał: nie za gęsto nie za rzadko a w sam raz..:polew::polew::polew:

czemu splecione??:grin:

5 -CAN high speed Display (high +)

6 -CAN high speed Display (low -) ...te dwa skręcone tak??

7 -CAN high speed Display (screen)...a z tym co zrobić ??

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zeby ewentualne zakłócenia się znosiły.

siec CAN w aucie,to nie tylko głupawe info o stacji itd

w nowszych furach większość idzie po Can-ie od hamulcy (abs, esd itd) ,

wszystkie sterowniki, moduły "gadają" ze sobą,

po głupawy fis właśnie,

stąd takie restrykcje..

Opublikowano

Już w poliftowych B5 przez CAN komunikuje się nie tylko FIS, ale też ASR czy ESP (w zależności,co masz na wyposażeniu), czy moduł komfortu w autach z automatycznymi skrzyniami biegów. Są to zaczątki magistrali CAN w autach, które teraz wyjeżdżają z fabryk. Dokładnie, te dwa za sobą w skrętce, nie za gęsto, nie za rzadko, a w sam raz :wink: widzę, że masz auto z 2000 roku, więc już pełny polift, czyli jak będziesz robił ten CAN, to zajrzyj sobie to zielonej wtyczki, powinieneś mieć dwa CANy wychodzące z 18 i 19 pinu, one będą ze sobą skręcone - zrób skrętkę na wzór tego i będzie raj :wink:

Opublikowano
Już w poliftowych B5 przez CAN komunikuje się nie tylko FIS, ale też ASR czy ESP (w zależności,co masz na wyposażeniu), czy moduł komfortu w autach z automatycznymi skrzyniami biegów. Są to zaczątki magistrali CAN w autach, które teraz wyjeżdżają z fabryk. Dokładnie, te dwa za sobą w skrętce, nie za gęsto, nie za rzadko, a w sam raz :wink: widzę, że masz auto z 2000 roku, więc już pełny polift, czyli jak będziesz robił ten CAN, to zajrzyj sobie to zielonej wtyczki, powinieneś mieć dwa CANy wychodzące z 18 i 19 pinu, one będą ze sobą skręcone - zrób skrętkę na wzór tego i będzie raj :wink:

:shock3::shock3::shock3: ja pierdu co ja się dowiaduje...tylko problem w tym tkwi, że ta zielona jak na złość ma takie krótkie "kable", że trudność mam z wpięciem tej wtyczki do licznika:facepalm:. I obawiam się, że to może byc trudne...jakby miał ktoś jakieś foty podglądowe tej "skrętki" to bym se coś podobnego zrobił. I jeszcze jedno...czy jak już mam to pociągnięte, to mogę to podpiąć pod radio jak jest możliwość i czy muszą być takiej samej grubości kable co od wtyczki, bo ja mam takie innej grubości...fi 2,5 poprowadzone:decayed:

Jeśli mi to nie potrzebne, to mi do szcześcia, to mogę obciąć to przy "lutach' i zrobić taką skrętkę i zaizolować:wink:

Opublikowano

Pany nada sie do przedlifta Przełącznik wycieraczek audi A4 b5, A8 8D9953503D (2891233148) - motoAllegro

---------- Post dopisany at 11:18 ---------- Poprzedni post napisany at 11:13 ----------

przełącznik manetka wycieraczek audi a4 b5 (2907457812) - motoAllegro

---------- Post dopisany at 11:19 ---------- Poprzedni post napisany at 11:18 ----------

Opublikowano
Pany nada sie do przedlifta Przełącznik wycieraczek audi A4 b5, A8 8D9953503D (2891233148) - motoAllegro

---------- Post dopisany at 11:18 ---------- Poprzedni post napisany at 11:13 ----------

---------- Post dopisany at 11:19 ---------- Poprzedni post napisany at 11:18 ----------

Pierwsza to poliftowa bankowo, a drugi i trzeci link jest taki sam i jest to manetka do Avanta przed liftem - za***isty rarytas i cena jest na prawdę dobra za tą manetę. Ja się bujam ze swoimi w tej cenie polifowe i nie mogę sprzedać :facepalm: Grzesiek, za chwilkę Ci wrzucę fotkę :wink:

---------- Post dopisany at 11:35 ---------- Poprzedni post napisany at 11:32 ----------

Niestety nie mam fotki skręcenia. Delikatnie je przepleć ze sobą jak warkoczyk, o, nie mam innego porównania :wink:

Opublikowano

A poliftowej nie da sie podłączyć?? licznik nabyłem taki

Zdjgg.jpg

<br /><br />

Zdjg.jpg

<br /><br />

Zdj.jpg

<br /><br />

Zdjh.jpg

<br /><br />

Opublikowano

No to zostanie Ci tylko do dołożenia kostka do FISa no i oczywiście manetka. Manetkę da się zaadoptować od polifta, ale jakaś tam rzeźba będzie z pinami, bo jest różnica we wtykach przedlift/polift. Maciek (szyba) to ogarniał u siebie z tego co kojarzę, uderz do niego, albo poczekaj do wieczora, sam się odezwie :wink:

Opublikowano

Wczoraj czytałem ten wątek od poczotku i przy 80str.dostałem oczoplensu tylko sie dowiedziałem że musze pociągnoć spalanie ,założyć czujnik oleju,temperature ma wyświetlacz w liczniku, a właśnie co z kontrolką od akumulatora??

Opublikowano

Wszystko masz rozpisane, co do ładowania, to w polifcie jest od razu i olej w sumie też mi od razu zaczęło pokazywać, a jak to jest w przedlifcie to nie wiem, olej na pewno w podstawie filtra masz do dorezania czujnik, a ładowanie powinno wystartować od razu.

Opublikowano

Ok:thumbup1: teraz cza szukać manetke do przedlifta chyba że kolega wieczur sie udzieli i opisze jak to wydłubał jak jemu sie udało to może ja spróbuje

Opublikowano

Witam

Jestem po wymianie zwykłego licznika na pełen FIS z wszystkim sobie dałem radę po przeczytaniu tego wątku, ( :slina: trochę sie tego nazbierało ) łącznie z przekodowaniem licznika wyłączeniem niepotrzebnych kontrolek itd.. i pozostał mi jeden błahy ale problem, ponieważ mam manualną klimę (nie climatronic) muszę dołożyć czujnik temperatury zewnętrznej i teraz powiedzcie mi proszę jak go podłączyć jeden przewód czujnika idzie do pinu 5 FISA a drugi gdzie? do masy? czy może gdzieś do +12V ? Bo jak na razie to przy +10* pokazuje mi -16* :naughty:

Opublikowano

jeden dajesz chyba do licznika a drugi do masy

---------- Post dopisany at 18:59 ---------- Poprzedni post napisany at 15:06 ----------

potrzebuje jakiegoś schematu tunera tmc jutro chce go włożyć a nie wiem do końca co i jak. i jeszcze nie wiem gdzie go umiejscowić może ktoś montował i da jakies rady

Opublikowano

Napisz do Maxa, albo vauxhall95. Oni montowali u siebie.

Opublikowano

:hi:

Kaju ma dłubać..

dłubać we wsadzie :polew:

misiek547 to jest 919 licznik?

pzdr.

assist

---------- Post dopisany at 20:34 ---------- Poprzedni post napisany at 20:32 ----------

za***iście fajne rozwiązanie z tą manetką przedliftową..

(tylna wycieraczka) :decayed:

Opublikowano
:hi:

Kaju ma dłubać..

dłubać we wsadzie :polew:

misiek547 to jest 919 licznik?

pzdr.

assist

---------- Post dopisany at 20:34 ---------- Poprzedni post napisany at 20:32 ----------

nie 920

Opublikowano

Pierwsza to poliftowa bankowo, a drugi i trzeci link jest taki sam i jest to manetka do Avanta przed liftem - za***isty rarytas i cena jest na prawdę dobra za tą manetę. Ja się bujam ze swoimi w tej cenie polifowe i nie mogę sprzedać :facepalm: Grzesiek, za chwilkę Ci wrzucę fotkę :wink:

---------- Post dopisany at 11:35 ---------- Poprzedni post napisany at 11:32 ----------

Niestety nie mam fotki skręcenia. Delikatnie je przepleć ze sobą jak warkoczyk, o, nie mam innego porównania :wink:

wporzo jakoś dam se radę...najwyżej zrobię warkoczyk i wrzucę foto i ocenisz :grin:
Opublikowano

:decayed:

jak już skończę to przedstawię krok po kroku co było robione:wink:

...tylko kaju powiedz mi coś jeszcze...

14 -Brake light

15 -Washer fluid level

16 -Tail lights/dipped beams ... 14 to jest tylne światła, 15 poziom sprzyskiwaczy?!, a 16 ?? bo te trzy zmasowałem aby nic mi pomarańczowego nie świeciło

Opublikowano

16 to tylne światła, 15 tak jak napisałeś poziom sprysków (ja u siebie wyrezałem :decayed:) a 14 to kontrola spalonych żarówek. Bardzo dobrze, że zmasowałeś :wink:

Opublikowano
16 to tylne światła, 15 tak jak napisałeś poziom sprysków (ja u siebie wyrezałem :decayed:) a 14 to kontrola spalonych żarówek. Bardzo dobrze, że zmasowałeś :wink:
:wstydliwy::decayed:

a powiedz mi jak to zrobiłeś jakiś czujnik czy cuś ??

---------- Post dopisany at 22:05 ---------- Poprzedni post napisany at 22:05 ----------

i jak, gdzie podpiąłeś ??