Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wybierz metode komunikacji, instrument/immobiliser, pozniej read

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ale musi miec obsluge lini k w commanderze a nie wszystkie to maja:decayed:

Szyba kaju ma linka do mojego commandera to Ci wysle

Opublikowano

stary poczciwy 1.4 rusza nasze budziki

Opublikowano

Panowie a zegary co posiadam poliftowe z cyfrowym zegarkiem nie bedzie problemu zeby podłączyc do 95r. Auto fabrycznie bez fisa jedyne co ma to klimatronic. Jest to wszystko do ogarnięcia czy raczej bedzie duzo problemów?

Opublikowano
Panowie a zegary co posiadam poliftowe z cyfrowym zegarkiem nie bedzie problemu zeby podłączyc do 95r. Auto fabrycznie bez fisa jedyne co ma to klimatronic. Jest to wszystko do ogarnięcia czy raczej bedzie duzo problemów?

stary wsadzasz i jeździsz :decayed: tylko najpierw, tniesz i przerabiasz całą instalację, klniesz w żywy kamień po co Ci to było, wku**iasz się co chwila a potem rozkoszujesz widokiem nowych zegarów a powiem że warto :decayed:

Opublikowano
jak sobie przypomne budziki z mojej a4 96 a teraz a6 c5 to duuuuza roznica ( mimo ze mi jeb... olej nie dziala ale i tak to ogarne ) :decayed:

Jest to znakomity przykład wypowiedzi prawdziwego rezacza:decayed:

Opublikowano

No tak tylko jak potne a nie wyjdzie zebym nie musiał do któregos z was przyjechac 500km :D

Opublikowano
No tak tylko jak potne a nie wyjdzie zebym nie musiał do któregos z was przyjechac 500km :D

My chłopaki zawsze dajemy rade :decayed:

---------- Post dopisany at 23:25 ---------- Poprzedni post napisany at 23:24 ----------

jak sobie przypomne budziki z mojej a4 96 a teraz a6 c5 to duuuuza roznica ( mimo ze mi jeb... olej nie dziala ale i tak to ogarne ) :decayed:

sensor czy czerwona jebitna konewka ? :wink:

Wskaźnik potrzebuje prostamolu, stanie na kilka sekund i pada na glebe :decayed:

Opublikowano

do wszystkich masz po 500 ?? :decayed: o stary :grin:

parę stron wcześniej wrzuciłem rozpiskę jak strucla na cos z klasą przerobić, więc powinieneś dać radę, przestudiuj temat, w razie pytań pisz śmiało :decayed:

Opublikowano

w takim razie od jutra zaczynam to dopiero zaczne mam głowe suszyc:D

Opublikowano

bhehehehe :polew:

albo mu zanika zasilanie ( co jeszcze sprawdze )

albo uwalony licznik

albo 2 sensory mam uwalone :facepalm:

albo cos ze wsadem tez sie pobawie jeszcze ( mysle nad wgraniem wsad-u od Kaju :kox:)

w ostatecznosci czujnik 1 pinowy w podstawe filtra i sygnal na wlutowany wskaznik z przedliftowego zegara :jerk:

Opublikowano

U mnie też tylko szara wtyczka do zrobienia i manetka. Teraz tylko zabawa z CANami, żeby RNS-E chodziło jak należy i licznik współpracował z radiem też jak należy :wink:

Opublikowano

podobno tylko niektore wersje "gadały" z rns-e (chyba ver.12)

ale to nie potwierdzone info, mowa o a4, chyba ze w budzikach z a6 to standard...

pzdr.

assist

Opublikowano

hehe kaju i moze jeszcze bedziesz mial autko na wyswietlaczu i wlasciwe wskazania paliwa :decayed:

Opublikowano

Pany a moze by wyrezac przejsciowki do polifta, zawsze mniej dłubania ..

no własnie mniej dłubania - to bez sensu ;)

pzdr.

assist

Opublikowano
podobno tylko niektore wersje "gadały" z rns-e (chyba ver.12)

ale to nie potwierdzone info, mowa o a4, chyba ze w budzikach z a6 to standard...

pzdr.

assist

A4 poliftowe gadają z RNS-E na kodowaniu 00XXX, w moim przypadku niemożliwe było ustawienie początkowego kodowania na samych zerach. Navi razem z RDSem na FISie ruszyła dopiero po głównym kodowaniu 04XXX i zmianie wartości w kanale 62 w adaptacjach.

---------- Post dopisany at 23:51 ---------- Poprzedni post napisany at 23:50 ----------

U mnie siedzi blat z a6 po ostatnim lifcie

Opublikowano

wszystkie z a6 mają te obrzydliwe ramki? :facepalm:

powaznie, to było kryterium - zero ramek.

jakos mi nie pasuje do a4..

a teraz rozpętałem piekło.... :grin:

pzdr.

assist

Opublikowano

co do blatow z a6 wyrozniamy 3 typy:

przedlift czerwone podswietlenie analog zegarek

minilift biale podswietlenie cyfra zegarek bez ringow

polift cyfra zegar biale pods ringi

ja osobiscie dolozylem ori ringi bo za***iście po ciemku wskazowki daja poswiate czerwona na ringi - fajny efekt przy przyspieszaniu na obrotomierzu

ale gusta rozne

---------- Post dopisany at 00:03 ---------- Poprzedni post napisany at 00:01 ----------

a by dolozyc ori ringi wystarczy miec szybke z ringami z polifta:decayed:

na dzis starczy 3m cie sie

Opublikowano
Pany a moze by wyrezac przejsciowki do polifta, zawsze mniej dłubania ..

no własnie mniej dłubania - to bez sensu ;)

pzdr.

assist

robiłem przejściówki i powiem że nawet mi to wyszło tylko nie miałem oryginalnych gniazd z licznika bo tak pewnie bym ją zostawił

Opublikowano

No dobra panowie. Jestem na etapie walki z licznikiem WhyMe, auto stoi rozkopane, dzisiaj tego już nie zrobię, no ale trzeba coś zdziałać. Mianowicie: podświetlenie to pierwsza kwestia. Jak wkładam niebieską kostkę, to po drodze gdzieś się zaświeci podświetlenie licznika, jak zapnę kostkę - znika. Terminal 58d podpięty według rozpiski, czyli z niebieskiej kostki przedliftowej do niebieskiej poliftowej. Zacisk 58 s to zagadka, bo w żółtej kostce są dwa terminale 58 (czyli 1 i 2 pin) według rozpiski, jednak tutaj był tylko w pinie 1, oczywiście podpiąłem go pod terminal 58s. Kolejna sprawa, poziom płynu chłodzącego cały czas mi wyrzuca na FISie - podobno sprawę powinien rozwiązać poliftowy zbiorniczek wyrównawczy, czyli muszę sprawdzić jeszcze zwarcie w kostce, jeśli zniknie komunikat - temat wiadomy. Co dalej, ABS sygnał bezpośredni podpięty, nie mam pojęcia zo zrobić z sygnałem zwrotnym, to samo tyczy się AIRBAGa - sygnał bezpośredni podpięty, zwrotny mi zostaje, nie wiem co zrobić. Kostka FISa przedliftowa pin 5 temperatura zewnętrzna - gdzie to dać, pin 6 - wskazanie zakresu - też nie wiem co z tym, no i drugi raz mi się powtarza Poziom płynu chłodzącego w pinie 9. Z czym mam to jeść, bo h*j mnie strzela już. Jakieś pomysły?

---------- Post dopisany at 16:25 ---------- Poprzedni post napisany at 16:24 ----------

Ewentualnie czy ktoś robił przejście z pełnego FISa przedlift na FIS polift i ma jakies informacje czy rozpiski.