Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bardzo możliwe, że to było maglowane...ale powiedzcie mi co mam dokładniej zrobić, aby świeciły mi wskazówki tylko (2003 rok licznika z a6). Wiem, ze kanał 19,ale potem jest możliwość, aby mogłem coś zdupcyć...w razie nie powodzenia:whistling: :bag:

nic nie zdupczysz zobacz jakie sa tam opcje albo szukaj w tym watku gdzies opisywalem co i jak... wiem napewno ze mozna to znalezc w necie

:kox:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Orientuje się ktoś może jak w przedlifcie dołożyć kontrolę zurzycia klocków? Do swojego przedlifta wrzuciłem zegary z fisem też z przedlifta i chciałem sobie podłączyć tą kontrolę klocków, gdzie muszę podpiąć czujniki?:wink:

Opublikowano

Jezeli kasz klocki masz z czujnikiem to dziala ona z automatu

Opublikowano

Jeden kabelek z licznika dajesz na kabelek od klocka i drugi od klocka na masę

Opublikowano

Klocki kupie z czujnikiem, tylko wcześniej miałem zwykłe bez czujników i nie mam nic w samochodzie pod czujniki, będę musiał pociągnąć kabel od klocka do licznika, tylko nie wiem gdzie w licznik się wpiąć:wink:

Opublikowano
bardzo możliwe, że to było maglowane...ale powiedzcie mi co mam dokładniej zrobić, aby świeciły mi wskazówki tylko (2003 rok licznika z a6). Wiem, ze kanał 19,ale potem jest możliwość, aby mogłem coś zdupcyć...w razie nie powodzenia:whistling: :bag:

nic nie zdupczysz zobacz jakie sa tam opcje albo szukaj w tym watku gdzies opisywalem co i jak... wiem napewno ze mozna to znalezc w necie

:kox:

pierw spróbuję metodą "prób i błędów"...jak mówisz, że "nie zdupce" :grin:. A potem najwyżej poszukam:decayed:
Opublikowano

jak masz licznik przedliftowy to dajesz na pin 25 niebieskiej wtyczki(klocek hamulcowy) kabelek od klocków a z klocków na mase i kodowanie i powinno działać

Opublikowano

Dzięki Artur:wink:

Opublikowano

ale tam musisz dwa klocki podpiąć :))) czyli chyba robisz z jednego klocka dajesz na mase i z drugiego też na masę i z klocków z jednej i z drugiej strony ciągniesz dwa kabelki do licznika skręcasz razem i dajesz pod pin 25 tak to ma chyba wygladać

Opublikowano

Nie no, tego to się domyśliłem akurat:decayed: Zastanawiałem się nawet czy tyłu też nie podpiąć:wink:

---------- Post dopisany at 12:09 ---------- Poprzedni post napisany at 11:31 ----------

A jeśli mam u siebie popięty czujnik sprysków ten na 2 piny i zrobiłem kodowanie to powinno mi wywalać małą ilość płynu na fisie? W przedlifcie czujnik jest razem z pompką z tego co się orietuję. Próbowałem wyciągnąć trochę płynu, żeby był poniżej czujnika i nic się nie dzieje, nie wywala nic

---------- Post dopisany at 12:10 ---------- Poprzedni post napisany at 12:09 ----------

czujnik teraz u siebie mam taki

VW SEAT AUDI CZUJNIK PŁYNU SPRYSKIWACZY 7M0919376 (3829335106) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

to masz zły czujnik u ciebie musi być inny

ty musisz kupić taką a i podpinasz tylko wolny kabelek z tej wtyczki swojej od pompki tylko musisz zobaczyć który do czerwonej kostki od fisa na pin 9 jak przyłożysz pompke do kostki to zauważysz który to będzie pin

Pompka spryskiwacza AUDI 100 80 A4 A6 A8 KOMPUTER (3795412417) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Wiem, że taką muszę mieć, tylko musze mieć też kostkę do niej:wink:

Opublikowano

No i musisz mieć inny zbiornik. Sam właśnie chce takie coś zainstalować u siebie mam wszystko poza kostką do tej pompki i teraz się zastanawiam, który pin jest z czujnika?

W przedlifcie po opustoszenia zbiornika na jednym z tych trzech pinów pojawia się masa która bezpośrednio wpada na licznik. W poliftach jest odwrotnie (pełny masa, pusty masa zanika).

Opublikowano

nie musi mieć innego wywala obecną pompke robi otwór na ten trzpień i jest elegancko miałem tak zrobione we wcześniejszej konfiguracji

Opublikowano

a samą kostkę z pompki rezałeś czy miałeś ori??

Opublikowano
Wiem, że taką muszę mieć, tylko musze mieć też kostkę do niej:wink:

nie musisz bo ona już jest trzy pinowa tylko ta wtyczka u mnie tak było tylko zobacz które piny teraz masz wykorzystane z tej wtyczki a ten trzeci przetnij i daj z kostki na 9 pin ha ha ha

Opublikowano
:D No to jutro będzie rezanie ;)
Opublikowano

ja yebie:facepalm: nie zamawiałem wcześniej pompki bo stwierdziłem, że może trafie na forum razem z kostką a tu widać kostka nie potrzebna:facepalm:

Opublikowano

dokładnie :decayed:

Opublikowano

Panowie, ktoś korzystał z tego ACEEF, polecacie?

Dorwałem fajny licznik ale ma powypalane piksele... więc chyba wystarczy tylko naprawa tego połączenia, tak?

Czy może zapytać się w jakimś serwisie gsm, laptopów czy by tego nie ogarnęli?

Co radzicie :eusathink: